Blacksmith Postat Iunie 28, 2018 Autor Partajează Postat Iunie 28, 2018 Asa zic si eu. Dar citeste ce am scris in terminarea primului meu post. Sint cazuri cand nu pot sa ma duc sa trag cablurile din el. Link spre comentariu
radu42 Postat Iunie 29, 2018 Partajează Postat Iunie 29, 2018 Singurele masuri care se pot lua sunt de protectie impotriva electricitatii statice...in cazul unei lovituri directe sau pe cablul de retea nu cred ca exista ceva cu adevarat eficient.Stiu ca exista tuburi cu descarcare in gaz pentru protectie electrostatica prepolarizate la o tensiune apropiata de tensiunea de descarcare.Cred ca cel mai eficienta metoda este scoaterea cablurilor Link spre comentariu
doru3160 Postat Iunie 29, 2018 Partajează Postat Iunie 29, 2018 (editat) Am avut ocazia sa vad inainte de 89 o victima a trasnetului. Propagarea s-a facut prin reteaua electrica, nu prin antena tv. Tot ce era in priza a fost afectat, inclusiv tronsoane de instalatie aruncate din perete.Omul m-a chemat sa-mi arate si sa ma intrebe daca am nevoie de tv sau sa-l arunce.L-am luat de curiozitate.Tot ce era siliciu, era impuscat, traseele de pe modulul de alimentare vaporizate, si cam atat.Tin minte ca la modulul sincro dupa ce am schimbat TBA950 a functionat perfect, deci altceva nu a fost afectat.Nu cred sa existe o modalitate de protectie eficienta pt astfel de evenimente. In alta ordine de idei, daca ai ''norocul'' asta, asa cum spunea cineva, ruterul e cea mai mica paguba...sa fii multumit sa scapi neatins. Editat Iunie 29, 2018 de doru3160 Link spre comentariu
Blacksmith Postat Iunie 29, 2018 Autor Partajează Postat Iunie 29, 2018 Pe priza din care se alimenteaza routerul (si alte aparate) am asa ceva : http://www.mondoplast.ro/eng/5000VA-Voltage-Stabilizer-with-servomotor-Braun-Group-ES-SVC-5000-pg_ft-4709 Credeti ca protejeaza ceva ? Zice ca are urmatoarele protectii: - Protectie la supra-tensiune - protectie la sub-tensiune - protectie la supra-incalzire - protectie la supra-sarcina - protectie la scurt Acea supra tensiune se refera si la cei 10KV veniti de la fulger, de care zicea Validae ? Link spre comentariu
doru3160 Postat Iunie 29, 2018 Partajează Postat Iunie 29, 2018 Esti naiv...ti s-a spus ca in cazul invocat de tine e vorba de sute de KV. Ce te face sa crezi ca petarda aia va intrerupe asemenea tensiune si se va comporta ca un separator? Pt ce a fost proiectata, nimic de comentat, dar cred ca nu-ti inchipui ca la proiectarea unor astfel de echipamente se au in vedere si evenimente din astea nefericite. Link spre comentariu
elmar Postat Iunie 29, 2018 Partajează Postat Iunie 29, 2018 Supra-tensiune în cazul aparatului ăluia înseamnă cel mult 150v-180v în plus... curent alternativ. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Iunie 29, 2018 Autor Partajează Postat Iunie 29, 2018 Aha... Deci in concluzie si prin urmare... nu ai cum sa te protejezi de evenimentele astea nefericite... decat sa le scoti din priza cand vezi ca incepe furtuna.... Link spre comentariu
MVS Postat Iunie 29, 2018 Partajează Postat Iunie 29, 2018 Ba da, poti. Dar nu face routerul cat investitia pentru protectie. Si la 170 lei nu e un router scump. Sunt altele mult, mult mai scumpe. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Iunie 29, 2018 Autor Partajează Postat Iunie 29, 2018 Eram sigur ca o sa-mi tot bagati pe gat chestia cu "la 170 lei nu e scump"... Putem face abstractie de asta, va rog ? Hai sa zicem ca am dat pe el 10 mii de euro, sau ca nu am spus cat costa, da ? Sint deschis pentru orice idee de protectie, ca d-aia am facut topicul asta. Daca mi se va parea prea complicata, nu o fac. Dar macar ma informez. Link spre comentariu
MVS Postat Iunie 29, 2018 Partajează Postat Iunie 29, 2018 (editat) Pai daca routerul este 10.000 Euro, atunci merita sa investesti intr-o instalatie paratrasnet de buna calitate (depadesti 3000 Euro) - singura metoda sigura pentru momentele in care dormi si nu are cine sa scoata echipamentele din priza. Am uitat sa zambesc, Editat Iunie 29, 2018 de valentin marcarian Link spre comentariu
Blacksmith Postat Iunie 29, 2018 Autor Partajează Postat Iunie 29, 2018 1. Nu vreau sa adun toate fulgerele din sat. Chiar daca sint protejat, nu e placuta senzatia sa trasneasca de fiecare data deasupra casei mele. 2. Chiar daca am eu paratrasnet, poate sa trasneasca in transformatorul de la coltul satului si sa vina prin reteaua electrica. Link spre comentariu
MVS Postat Iunie 29, 2018 Partajează Postat Iunie 29, 2018 1. Singura metoda sa te protejezi de traznet este sa-l atragi si sa-l duci in pamant. 2. Nu e placut sa trazneasca deasupra ta, dar iti protejezi routerul. 3. Punand un paratraznet performant o sa-l atragi tot timpul, nu o sa mai trazneasca in transformatorul de la coltul satului si nu mai vine nimeni prin reteaua electrica. 4. Nu stiu ce varf ai la paratraznet, dar cu siguranta sunt unele varfuri care depasesc 2000Euro, adica performante. Totul depinde de valoarea pe care vrei sa o protejezi. 5. Alte variante nu cunosc. Link spre comentariu
Shambala Postat Iunie 29, 2018 Partajează Postat Iunie 29, 2018 (editat) Trebuie sa intelegi doua lucruri: 1 - fara paratrasnet, daca fulgera pe casa ta sau f aproape - pe vreun stalp electric de ex, ai pus-o, pot apare toate situatiile catastrofice mentionate de colegi mai sus, inclusiv incendiu, afectarea structurii casei, explozia instalatiilor. Daca ai paratrasnet, nu mai apar , energia este condusa in pamant. 2 - protectia aparatelor electrice se face cu descarcatoare de tensiune, montate in cascada (minim 2 modele). Cu 2-300 euro ai rezolvat problema. Editat Iunie 29, 2018 de Shambala Link spre comentariu
gabiz_ro Postat Iunie 29, 2018 Partajează Postat Iunie 29, 2018 (editat) Pentru separare totala,inteleg ca ai internet prin cablu de retea. Cam asa ceva te scapa de ce vine pe cablul de retea. http://www.tccomm.com/FiberOpticProducts/Products/Modems-Media-Converters/Ethernet-Media-Converters/235/Ethernet-Fiber-Optic-Converter-Switch Pentru ce vine prin reteaua de alimentare electrica,folosesti panouri solare,acumulatori etc,plus unul sau mai multe proiectoare alimentate din retea ce lumineaza panourile solare. Mai ramane problema cu ce vine prin reteaua de alimentare electrica via dispozitivele conectate,aici poti opta doar pentru conexiuni wireless la router. Sau aceleasi convertoare retea-optic. Doar daca trasneste in el sau proximitatea lui ramane sa strice partea wi-fi din el in cel mai rau caz. Bineinteles cu respectarea distantelor necesare intre cele doua convertoare optice si proiectoare panouri solare. Editat Iunie 29, 2018 de gabiz_ro Link spre comentariu
ovidiu grigore Postat Iunie 29, 2018 Partajează Postat Iunie 29, 2018 si eu ma tot gindesc la o metoda de a proteja routerul si tv,prin deconectarea cablurilor,pt router am zis sa-l fixez in pozitie orizontala, iar toate mufele de conectare sa le fixez pe o bara orizontala,toate aliniate cu cele de pe aparat, iar printr-un mecanism de traslatie sa le conectez si deconectez la o distanta de cel putin 50cm,iar in pozitia deconectare acestea sa fie cit mai aproape de o alta bara metalica orizontala conectata la pamint, totul cere timp materiale ar fi si la mufele RJ trebuie piedica indepartata, tot mecanismul ar fi actionat de un motor de cc cu reductor si limitatoare de cursa, 1 Link spre comentariu
Postări Recomandate