sesebe Postat Iulie 1, 2018 Partajează Postat Iulie 1, 2018 Cu valorile de acolo ma indoiesc ca are sa mearga rezonabil de bine ca sa o poti folosi. Daca reduci tensiunea la 25-35V si folosesti alte valori la componente, inclusiv alte tranzistoare, are sanse sa mearga. Link spre comentariu
david alin Postat Iulie 1, 2018 Autor Partajează Postat Iulie 1, 2018 Chiar acum, sesebe a spus: Cu valorile de acolo ma indoiesc ca are sa mearga rezonabil de bine ca sa o poti folosi. Daca reduci tensiunea la 25-35V si folosesti alte valori la componente, inclusiv alte tranzistoare, are sanse sa mearga. La prima vedere ,cineva a facuto si zice ca functioneaza ,e postata pe Youtube.. Ar fi super minunat sa pot folosi un 25V avand in vedere ca ma folosesc de o sursa reglabila de tensiune ce stie de 0-30 V. Cam la ce valori ar trebui sa fiu atent si la ce tranzistori va-ti gandit ? Link spre comentariu
adydep Postat Iulie 1, 2018 Partajează Postat Iulie 1, 2018 Functioneaza,dar cu urmatoarele precizari: -intre bazaele finalelor trebuie da ai 1,2-1,3V,deci folosesti doar 2 diode in serie nu 3. -condensatorul serie cu difuzorul 2200-3300 uF maxim -alimentare pana in 30V -rezistentele din emitoarele finalelor le pui de 0,33 Ohm,nu de 3 Ohm;sa fie bobinate Finalii 2SA1943 si 2SC5200 sunt foarte buni,majoritatea boxelor active chinezesti de pe piata sunt echipate cu acestia. Poti folosii si TIP35/TIP36 sau BD249/BD250. La punerea in functiune: -verifici ca intre borna + a condensatorului serie cu difuzorul si masa sa ai jumatate din tensiunea de alimentare;daca nu modifici usor valoarea celor 2 rezistente de 33K,aflate in paralel -verifici ca intre bazele finalilor sa ai 1,2-1,3V. Link spre comentariu
sesebe Postat Iulie 1, 2018 Partajează Postat Iulie 1, 2018 Pt finali ar trebui niste darlingtoane, nu prea merge cu tranzistori simpli. Link spre comentariu
adydep Postat Iulie 1, 2018 Partajează Postat Iulie 1, 2018 E incepator,il zapacim de tot cu darlingtoanele. Link spre comentariu
sesebe Postat Iulie 1, 2018 Partajează Postat Iulie 1, 2018 Sint tranzistori darlington integrați. Trebuie numai să-i numești. Dacă te uiți bine pe schema inițial a fost conceputa pt tranzistori darlington dar un "expert" a ales niște tranzistori mai ușor de găsit. Compensarea termica este cu 3 diode și un rezistor reglabil pe schema ca pt darlingtoane (4 joncțiuni înseriate). Link spre comentariu
david alin Postat Iulie 1, 2018 Autor Partajează Postat Iulie 1, 2018 (editat) 1 oră în urmă, andrei_ a spus: Functioneaza,dar cu urmatoarele precizari: -intre bazaele finalelor trebuie da ai 1,2-1,3V,deci folosesti doar 2 diode in serie nu 3. -condensatorul serie cu difuzorul 2200-3300 uF maxim -alimentare pana in 30V -rezistentele din emitoarele finalelor le pui de 0,33 Ohm,nu de 3 Ohm;sa fie bobinate Finalii 2SA1943 si 2SC5200 sunt foarte buni,majoritatea boxelor active chinezesti de pe piata sunt echipate cu acestia. Poti folosii si TIP35/TIP36 sau BD249/BD250. La punerea in functiune: -verifici ca intre borna + a condensatorului serie cu difuzorul si masa sa ai jumatate din tensiunea de alimentare;daca nu modifici usor valoarea celor 2 rezistente de 33K,aflate in paralel -verifici ca intre bazele finalilor sa ai 1,2-1,3V. Multumesc Andrei_ ! Foarte intuitiv si educativ ,maine fac revizia la piesele necesare si o plimbarica la singurul magazin "de profil" din oras , pt a completa necesarul din schema . Auzisem si eu de Darlingtonu' asta ,de avantajele si dezavantajele lui ..Cica ar fi si mai moderni cu ceva implementat in ei pentru compensarea termica ..sau o solutie in genul lui sesebe .Pare interesant ,poate experimentez si variantele astea desi am eu o presimtire ca ,cu cat o schema de amplif e mai complexa si cu mai multe componente cu atat vin si dezavantajele .. Numai vorbim de calitatea foarte proasta a pieselor ,a neimperecherilor si alte neajunsuri ...as mai zice totusi ca pe aparate,pe bancul de teste, se sesizeaza imperfectiunile ,parazitii ,curentii ce umbla hai-hui ,toate astea se pot masura ,insa la ureche prea putin probabil.. P.S Daca cuiva ai prisoseste pe acasa vreo mana de piese ,(imi mai doresc un aparat sa pot masura bobine si condensatori) si cam ce tine de domeniul audio il rog sa ma contacteze aici sau pe P.M ,in conditiile in care accepta o plata modica , respectiv suma respectelor mele + un simplu MULTUMESC ! Multumesc forumului ca inca mai exista ,multa sanatate tuturor ! Editat Iulie 1, 2018 de david alin Link spre comentariu
sesebe Postat Iulie 1, 2018 Partajează Postat Iulie 1, 2018 O schema cu 10 piese.... cauta schema de utilizare la LM1875. Cred ca te încadrezi în 10 piese. Link spre comentariu
david alin Postat Iulie 1, 2018 Autor Partajează Postat Iulie 1, 2018 (editat) 1 oră în urmă, sesebe a spus: O schema cu 10 piese.... cauta schema de utilizare la LM1875. Cred ca te încadrezi în 10 piese. Cred ca am dat zeci de pdf-uri saptamana aceasta cu circuite integrate,cu LM-uri ..Poate ca ar fi fost mai easy sa si incep din acest punct ,mai ales ca eram inebunit dupa clasa D ,mai ales dupa ce am ascultat cateva sisteme/amplifuri ce m-au dat pe spate pentru constructia, stabilitatea , consumul energetic si puterea livrata ..si nu in ultimul rand ambalarea lor frumoasa ,mici si foarte usoare..Sunet ,peste orice asteptari !..Dar..am ales totusi solutia clasica ,dificila din care sa mai invat cate ceva ,sa-mi mai reactualizez cunostintele teoretice si practice si sa ma simt bine langa voi aici pe forum .Ca orice febra, dureaza putin . Multumesc pt medicamente ! Un exemplu ce ma impresionat pe mine cel atot-nestiitor si invatacel pan' la moarte ar fi acest sistem pe care l-am avut in posesie si vandut recent celui mai bun prieten al meu : Manual Service LG CM9730 Pe viitor doresc cu ardoare sa am si eu un amplificator PRO cu tranzistori SMD ,IRF6775/6785.. Editat Iulie 1, 2018 de david alin Link spre comentariu
david alin Postat Iulie 1, 2018 Autor Partajează Postat Iulie 1, 2018 andrei_ ,ce pot pune in locul lui BD911 ,respectiv 2SA5200? cu inca 2 x 2N3055G pot incerca sa experimentez ? Link spre comentariu
david alin Postat Iulie 2, 2018 Autor Partajează Postat Iulie 2, 2018 Astazi am completat necesarul de piese ,am muncit cateva ore bune sa plantez pe broadband piesele ,am facut masuratorile indicate de Andrei_ ,am dat Play ,insa na vrut sa scoata nici un sunet catre difuzor ..am scos rezistentele de 8R2 si cele de 2x33 si am pus potentiometre de 10K respectiv 100K ,un pic de bibileala si a urmat un mare Wauu .Deci functioneaza ok,dar nu i.as da mai mult de 5 w Rms pe sarcina difuzorului de 8R.Varianta cu 1 IRF540 suna mai tare dar distorsionat.Voi mai face reglaje ,jonglari cu alte valori la conzi ,rezistente ,poate obtin ceva mai mult..Multumesc pt sprijin ,misiune partial indeplinita . Link spre comentariu
Mircea Postat Iulie 2, 2018 Partajează Postat Iulie 2, 2018 Uite aici, 10 piese cu tot cu stecherul de 220V. http://www.diyaudio.com/forums/diyaudio-com-articles/160464-de-lite-amplifier.html Bafta la constructie! Link spre comentariu
david alin Postat Iulie 2, 2018 Autor Partajează Postat Iulie 2, 2018 (editat) Acum 2 ore, Thunderer a spus: Uite aici, 10 piese cu tot cu stecherul de 220V. http://www.diyaudio.com/forums/diyaudio-com-articles/160464-de-lite-amplifier.html Bafta la constructie! Interesanta tipologie ,felicitari autorului .Totusi nu ma vad cu neoanele alea de 300W aprinse prin casa :-)) Dar e tare schema . Am uitat sa pun rezultatul pe forum . Editat Iulie 2, 2018 de david alin Link spre comentariu
Mircea Postat Iulie 2, 2018 Partajează Postat Iulie 2, 2018 Suna bine? Distorsiuni? Sunet clar, etc...? Link spre comentariu
Nostalgic Postat Iulie 2, 2018 Partajează Postat Iulie 2, 2018 Acum 5 minute, david alin a spus: Interesanta tipologie ,felicitari autorului .Totusi nu ma vad cu neoanele alea de 300W aprinse prin casa :-)) Dar e tare schema . Am uitat sa pun rezultatul pe forum . cine esti domnule "david alin' , ai postat la incepatori, ( si alupoaie celestin tot in Moldova nordica s-a ascuns).,dupa cum te exprimi nu esti foarte tinar ci esti cam destul de matur ,probabil aplici acea metoda , arunca unul o piatra in balta si o suta nu pot sa o scoata. Nu te-a multumit nici o parere a electronistilor de aici de pe "elforum' . le-ai aprobat parerea tuturor dar n-ai aplicat nimic,A fost numai o piatra in balta ,(adica sa ne faci de ocupatie),S-au prins in nada . Asa ca nu ne mai deranja (xxxx). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum