Nostalgic Postat Iunie 29, 2018 Partajează Postat Iunie 29, 2018 (editat) Acum 59 minute, david alin a spus: ,imi este rusine si de varsta mea ,cu toate acestea nu voi permite nimanui sa-mi ia dreptul de a experimenta si testa un lucru care poate acum ceva timp in urma l-am facut cap coada . Ia ma lasati.ma cu studiatul la modul ingineresc ,caci nu am de gand sa aflu repede totul si sa raman fara placerea de a descoperi unele lucruri frumoase din acest domeniu.Uneori un om trebuie ajutat si nu sfatuit ,a nu se uita asta.Nu poti satura pe cel flaman cu vorbe,da.i o paine si sa saturat. A nu se lua personal dar uneori cam asa este si in realitate.. -vîrsta nu este o rușine pentru nimeni (faptele pot fi), și dreptul la experimentări nu ți-l confiscă nimeni .cu studiul , e opțiunea fiecăruia , nu-l obligă nimeni. Văd că vrei să faci unele descoperiri fără să fii afectat de părerile altora, poate descoperi ceva important. Toți colegii ce ți-au răspuns sînt electroniști cu experiență în electronică. Poate aflăm pe YT că ai patentat ceva. Succes ! Editat Iunie 29, 2018 de NOSTALGIC Link spre comentariu
franzm Postat Iunie 29, 2018 Partajează Postat Iunie 29, 2018 Clasa A: http://6moons.com/industryfeatures/zen/plh.pdf http://andijahja.com/jlh/ http://www.kaschei.com/classa/index-1.htm https://www.google.de/search?q=jlh+amplifier+2003+version&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwjN-8G50vnbAhUKKywKHVGZBlsQsAQIMQ&biw=1024&bih=620 Link spre comentariu
david alin Postat Iunie 29, 2018 Autor Partajează Postat Iunie 29, 2018 Sunt convins ca printre noi ,pe acest forum sunt oameni cu multa experienta,unii au scoli, altii poate chiar patente in domeniu..Pe unii ai cunosc destul de bine ,cert este ca ma simt bine postand aici ,aflandu-ma langa voi si de multe ori prefer sectiunea incepatorilor . Am belit destul de mult ochii pe forumuri si la scheme,la documentatii..unele le-am memorat, altele mi-au intrat pe o ureche si au iesit pe cealalta..Ma simt fantastic ,experimentand personal problema..si daca vreau sa invat ceva, vreau so fac direct de la dvs !bye,bye cultura pe net ;-) Mi-as dori sa dezvolt un pic o schita din acel video care l-am postat ,mi se pare cel mai dragut tranzistor ,asta din seria IRF...Am vazut/simtit eu niste chestii la ele ,in prostia mea... Voi aplica si indicatiile dl.ui RST (nu prea am inteles bine unde mai exact trebuie introduse acea R si acel C) ai multumesc pentru completari si interventie . Link spre comentariu
flomar60 Postat Iunie 29, 2018 Partajează Postat Iunie 29, 2018 Colegul RST sugerează înlocuirea difuzorului cu un rezistor de 47 ohmi și conectarea difuzorului printr_un C electrolitic... se leagă condul în colectorul trz cu plusul acestuia iar minus cond merge la plus dif și minus dif la masa... condul sa aibă de la 470 micro în sus... încearcă!.... spor! Link spre comentariu
david alin Postat Iunie 30, 2018 Autor Partajează Postat Iunie 30, 2018 (editat) Ma refer la schema cu IRF540 ,fiind diferit fata de un NPN ,pot aplica cele spuse mai sus in acelasi mod ? Adica aici : Editat Iunie 30, 2018 de david alin Link spre comentariu
cirip Postat Iunie 30, 2018 Partajează Postat Iunie 30, 2018 (editat) 7 hours ago, david alin said: Ma refer la schema cu IRF540 ,fiind diferit fata de un NPN ,pot aplica cele spuse mai sus in acelasi mod ? Nu. Ai mari sanse sa arzi difuzorul si chiar si MOSul. Depinde ce valoare are VCC (nu e notata pe schema). Polarizarea unui MOS este fundamental diferita de cea a unui bipolar (NPN). Polarizarea de tipul celei din figura de mai sus nu se poate aplica decat la bipolare. Editat Iunie 30, 2018 de cirip Link spre comentariu
Craciun Postat Iunie 30, 2018 Partajează Postat Iunie 30, 2018 (editat) Salut alin, Cauta datasheetul lui TDA2030 si ai acolo maxim 16 piese in total cu integrat cu tot. Succes! Uite aici tda2030.pdf Editat Iunie 30, 2018 de craciun Link spre comentariu
david alin Postat Iunie 30, 2018 Autor Partajează Postat Iunie 30, 2018 (editat) Acum 7 minute, cirip a spus: Nu. Ai mari sanse sa arzi difuzorul si chiar si MOSul. Depinde ce valoare are VCC (nu e notata pe schema). Polarizarea unui MOS este fundamental diferita de cea a unui bipolar (NPN). Polarizarea de tipul celei din figura de mai sus nu se poate aplica decat la bipolare. My bad ,multumesc pentru observatie ! Hmmm,,cred ca sunt baftos ,inca nu a ars nici diful de test nici MOS-ul de test din schema ,doar ca distorsioneaza destul de urat pe medii inalte si sta membrana la difuzor cu membrana in sus(cred ca e excitata),daca schimb polaritatea la bornele difului ,coboara in jos ,se incordeaza in directie opusa adica.. Acum am mai gasit o jucarioara (Offset-ul) ,ma joc cu el implementand diverse Rezistente reglabile(potentiometre) cu valori 1K-10K-100K pe schita intre Gate si Drain dar fara prea mult succes in sensul ca reusesc sa elimin la un moment dat distorsiunile audibile dar pierd din putere foarte mult..Hmmm Ma joc cu o sursa D.C 0-30 V ,imagineaza-ti un bebelus cu suzeta in plisc ce sade la poarta VCC si invarte de potentiometru de la 0 la 5-10-20 V.. Observatie : Nu stiu daca are vreo legatura insa am pus mai multe modele de NPN in locul la MOS-ul GDS, respectand corelarea Gate-Base/Drain-Collector/Surce-Emittor si functioneaza ok dar la putere mult mai mica . Poti detalia te rog cum e cu polarizarile la MOS ?Si ce as mai mai putea incerca ? Citat Cauta datasheetul lui TDA2030 si ai acolo maxim 16 piese in total cu integrat cu tot. Succes! Uite aici tda2030.pdf Salut craciun ! Chiar si azi 'dadu-i cu nasul de integratul TDA 2030 ,insa as vrea totusi sa ma limitez la tranzistorii care ai am ,la un nr de maxim 10 piese si la strofocari maxime sa simt ca traiesc revelatii electronice la cote maxime ,sa simt si eu o cota parte macar din chinurile tuturor electronistilor din RO. Multumesc mult pentru pont ! Editat Iunie 30, 2018 de david alin Link spre comentariu
Craciun Postat Iunie 30, 2018 Partajează Postat Iunie 30, 2018 Uite polarizarea MOS-ului: http://www.etti.tuiasi.ro/dce/curs/curs08/c08deea.pdf Link spre comentariu
david alin Postat Iunie 30, 2018 Autor Partajează Postat Iunie 30, 2018 (editat) Chiar acum, craciun a spus: Uite polarizarea MOS-ului: http://www.etti.tuiasi.ro/dce/curs/curs08/c08deea.pdf Gata ,l-am citit .Sincer nu am inteles mare branza ,asta e. Va trebui sa fac o progamare la dr chirurg sa ajunga la dl Brain sa-mi explice ce se intampla acolo cu creiereul asta al meu... Inainte de asta ai voi atasa un pdf cu viata si functionarea mea ! Editat Iunie 30, 2018 de david alin Link spre comentariu
Craciun Postat Iunie 30, 2018 Partajează Postat Iunie 30, 2018 (editat) Pai spre sfarsit ai circuitul de polarizare cu rezistente distribuite si iti da exemplu de calcul a PSF-ului(punctul static de functionare). Uite aici un exemplu explicat de amplif cu trz MOS: http://www.creeaza.com/tehnologie/electronica-electricitate/Amplificator-cu-tranzistor-MOS268.php Ar trebuie sa il introduci in LTspice si sa te joci pe simulator cu el sa vezi cum functioneaza. Editat Iunie 30, 2018 de craciun Link spre comentariu
orgasmo Postat Iunie 30, 2018 Partajează Postat Iunie 30, 2018 O configuratie cu LM317: Link spre comentariu
Mircea Postat Iulie 1, 2018 Partajează Postat Iulie 1, 2018 Tu ai facut ampliful ala cu 317? Colegul, foarte glumet de altfel, se plange ca ii gajaie ceea ce a incropit el acolo. Si tu ii vii cu 317, HIFI nu alta. @david alin, o poza nu ne pui cu schema ta cu mosfet? Link spre comentariu
david alin Postat Iulie 1, 2018 Autor Partajează Postat Iulie 1, 2018 (editat) Citat O configuratie cu LM317: Destul de interesant ,voi testa si alte tipuri de trz cu alta menire deact cea de power audio amplifier ,daca vor fi diferente notabile ,voi posta . Citat @david alin, o poza nu ne pui cu schema ta cu mosfet? Deocamdata imi incurc neuronii in crocodilii cu care fac conexiunile in circuit ,datorita mainilor mele netrebnice si a statusului meu neprofesional .. Adica prefer multa practica apoi pun pe foaie rezultatele ,precum omul TESLA :)) Schita de baza este cea afisata mai jos doar ca jonglez cu un IRF540 si ma tin cu ambele maini de potentiometrul acela de 10K ,invartindu-ma in jurul lui ca nu prea ai nimeresc bine offsetu'..sa-l centrez in curenti . App daca apuc sa fac ceva din ce mi-am propus am de gand sa scot de la naftalina si un Condensator de 90.000 uF sa-l trantesc undeva prin filtrari :-)) Editat Iulie 1, 2018 de david alin Link spre comentariu
david alin Postat Iulie 1, 2018 Autor Partajează Postat Iulie 1, 2018 As vrea sa incerc in paralel si schema de mai jos ,ce parere aveti la prima vizualizare? Pare functionala ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum