Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Auditie diferita la radio FM stereo

Kostas1

Postări Recomandate

Buna ziua!

Am achizitionat un radio Grundig Yacht boy 10. Are FM stereo, LW, MW si multe benzi SW. Auditie clara si placuta, selectivitate buna pentro o simpla conversie. Are 2 circuite integrate: TA2111N pe partea de RF+detectie si TDA2822 ca amplificator audio stereo. In fine, problema mea este urmatoarea: Cand conectez castile, pentru auditia stereo, ledul FM-ST se aprinde, separatia este ok, la volum foarte mic se aude la aceeasi putere audio. Cand insa cresc volumul, se aude mai incet unul din canale, iar celalalt tare. Cand dau mai incet, auditia este egala in cele 2 casti. Am schimbat castile, nu e de la ele (am mai multe perechi). Uitandu-ma pe schema, am observat ca are condensatorii electrolitici de iesire cu valoare diferita, si anume: pe un canal care duce la diuzor are valoare de 470uF (C56), iar celalalt canal, care nu este utilizat in timpul auditiei monofonice, are 220 uF(C59). Sa fie asta cauza, sau cum? Ma poate ajuta cineva? de asemenea, de ce au valori diferite? Atasez partea audio a schemei aparatului.

Multumesc anticipat!

51Z8L4r7KcL._SX355_.jpg

yacht.JPG

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Kostas1

1

• modoran

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări