Sorin2015 Postat Iunie 27, 2018 Partajează Postat Iunie 27, 2018 Toate fotografiile facute cu o camera digitala Canon A400 au rezultat cu orizontul vizibil inclinat. Banuind un defect sistematic, o montare eronata a senzorului camerei, am efectuat urmatorul test: Am asezat camera digitala pe un suport perfect orizontal (verificat cu cumpana) in fata unei oglinzi plane verticale si am fotografiat imaginea data de oglinda. Pe monitorul calculatorului, se poate apoi masura unghiul de inclinare a senzorului fata de baza camerei digitale. La fotografiere, se inclina camera digitala pana se obtine pe monitorul camerei orizontul paralel cu baza camerei. La fel, se inclina capul trepiedului cu acel unghi buclucas. Link spre comentariu
doru3160 Postat Iunie 27, 2018 Partajează Postat Iunie 27, 2018 (editat) Din ce stiu eu de la un A470, prinderea senzorului se face cu suruburi si stifturi de ghidare. Deci nici cu efort nu se poate monta cablajul cu senzor in alta pozitie.Iar senzorul si cablajul sunt montate de fabrica pe suportul din tabla, nu se poate interveni asupra pozitiei fara a deteriora ansamblul. Editat Iunie 27, 2018 de doru3160 Link spre comentariu
Sorin2015 Postat Iunie 27, 2018 Autor Partajează Postat Iunie 27, 2018 Da, la fel este la Canon A400, trei suruburi si stifturi. Senzorul acestui exemplar este pozitionat deviat pe placa suport de la inceput. La vremea respectiva (2004), acest Canon ieftin cu design futuristic oferea imagini foarte clare si bine expuse - a fost primul meu digital. Link spre comentariu
Haralambie Postat Iunie 27, 2018 Partajează Postat Iunie 27, 2018 Fara sa fiu malitios, dar mai futurist era o caramida ericsson. Futurist (2004) a fost Olympus µ-mini. Si net superior Link spre comentariu
doru3160 Postat Iunie 27, 2018 Partajează Postat Iunie 27, 2018 (editat) On 6/27/2018 at 10:33 AM, Sorin2015 said: Senzorul acestui exemplar este pozitionat deviat pe placa suport de la inceput. Inseamna ca e un viciu de fabricatie si daca se vrea neaparat rezolvat, se largesc gaurile de prindere la suruburi si se renunta la stifturile de ghidare, in felul asta se corecteaza pozitia, dar ma intreb la ce bun?Exista riscul avarierii senzorului in timpul prelucrarii mecanice a gaurilor, ca sa nu mai spun ca e dificil de izolat de praf si alte mizerii acolo. Vin si spun ca in cazul asta, dusmanul binelui e mai bine. Parerea mea este ca nu merita corectia pozitiei decat daca se ia in calcul si renuntarea la aparat ca o varianta in afara de obtinerea rezultatului dorit. Din cate am vazut, senzorul pe suportul din tabla nu e nici o sansa sa fie miscat.Alta varianta mai viabila, ar fi cautarea unui exemplar cu obiectivul blocat(defect frecvent intalnit la aceste modele) si luat senzorul pt a fi schimbat cu cel deocheat. Nu se potriveste, ca va dadeam A470 sa luati ce va trebuie de pe ea. Are obiectivul blocat, in rest e totul ok.Asa am primit-o si nu mi-am batut capul, e prea veche ca sa mai merite reparata, plus ca marca asta n-a fost chiar pe placul meu.Daca credeti ca va e de folos ceva din A470 sau chiar cu totul, rezolvam.La mine prinde praf. Editat Iunie 27, 2018 de doru3160 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum