gabrielmrc Postat Iunie 27, 2018 Autor Partajează Postat Iunie 27, 2018 Am schimbat condensator de la 220V la 400V dupa redresare, si condesatorii ceramici de la 250Vla minim 400V ( am pus de 2kv si 3kv ce am gasit) Link spre comentariu
gabrielmrc Postat Iunie 27, 2018 Autor Partajează Postat Iunie 27, 2018 Acum 21 ore, validae a spus: E foarte normal să se încălzească, dar să poți ține mâna pe el.... Am facut astazi masuratori de temperatura si valorile masurate se ragasesc in domeniul 45-53 grade celsius. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 27, 2018 Partajează Postat Iunie 27, 2018 Ciudat cum rezista tranzistorul, se vede ce scrie pe el? Link spre comentariu
gabrielmrc Postat Iunie 27, 2018 Autor Partajează Postat Iunie 27, 2018 Acum 1 minut, miticamy a spus: Ciudat cum rezista tranzistorul, se vede ce scrie pe el? https://pdf1.alldatasheet.com/datasheet-pdf/view/348752/TOSHIBA/TK15A50D.html Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 27, 2018 Partajează Postat Iunie 27, 2018 Este la limita, intro zi la o crestere accidentala a retelei isi va da duhul. Link spre comentariu
gabrielmrc Postat Iunie 27, 2018 Autor Partajează Postat Iunie 27, 2018 Acum 3 ore, miticamy a spus: Este la limita, intro zi la o crestere accidentala a retelei isi va da duhul. Ms de sfat...eu ma gandeam sa-l schimb cu un altul de putere ceva mai mare sa lucreze lejer.( temp <<<) poate si puntea redresoare. Intrebare : Curentul de incarcare acumulator este influentat de aceasta modificare ?? ( fac referire la toate modificarile) Link spre comentariu
mac01 Postat Iunie 27, 2018 Partajează Postat Iunie 27, 2018 (editat) Eu cred ca trebuia schimbate mai multe prin sursa aia ca s-o alimentezi la 230v.....nu numai condensatorii respectivi. Sunt curios cat timp suporta tensiunea asta dubla de alimentare.... Editat Iunie 27, 2018 de mac01 Link spre comentariu
adydep Postat Iunie 27, 2018 Partajează Postat Iunie 27, 2018 ...până face poc... 2 Link spre comentariu
Marian Postat Iunie 28, 2018 Partajează Postat Iunie 28, 2018 (editat) Eu ma mir ca inca nu a facut poc. Dl Miticamy are dreptate, tranzistorul ala este la limita rau, raman mai putin de 200V pentru inversa si salturi scapari... Nu-i asa simplu sa dublezi tensiunea de alimentare la o sursa flyback, tocmai de asta am recomandat un adaptor ca fiind varianta mai sigura. DIn cate stiu am mai pus link-ul asta, il mai pun si aici pentru ca este un bun studiu de caz, Smilex lamureste foarte bine cam ce implica proiectarea unei surse flyback, deci prin deductie se poate intelege si cam ce ar fi fost de facut aici. https://www.elforum.info/topic/69570-sursa-flyback-proiect/ Editat Iunie 28, 2018 de Marian Link spre comentariu
gabrielmrc Postat Iunie 28, 2018 Autor Partajează Postat Iunie 28, 2018 Acum 2 ore, Marian a spus: Eu ma mir ca inca nu a facut poc. Dl Miticamy are dreptate, tranzistorul ala este la limita rau, raman mai putin de 200V pentru inversa si salturi scapari... Nu-i asa simplu sa dublezi tensiunea de alimentare la o sursa flyback, tocmai de asta am recomandat un adaptor ca fiind varianta mai sigura. DIn cate stiu am mai pus link-ul asta, il mai pun si aici pentru ca este un bun studiu de caz, Smilex lamureste foarte bine cam ce implica proiectarea unei surse flyback, deci prin deductie se poate intelege si cam ce ar fi fost de facut aici. https://www.elforum.info/topic/69570-sursa-flyback-proiect/ ok ms de sfaturi...astazi o sa-mi fac timp sa caut un echivalent pentru acel tranzistor ( din ce citisem pe google unii recomandau un tranzistor care sa reziste la 900v) Link spre comentariu
Marian Postat Iunie 28, 2018 Partajează Postat Iunie 28, 2018 Ar ok si cu unul de 600V, dar asta doar cand totul este atent calculat si limitat, in cazul tau cu mersul pe ghicite, tranzistor de 800-900V e mult mai sigur, desi imi pastrez in continuare rezervele cat priveste fiabilitatea sursei dupa modificarea asta simplista. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum