Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Modificare incarcator Makita DC18RC T de la 110v la 220v

gabrielmrc

Postări Recomandate

salut tare oameni buni, am si o mica problema cu un incarcator de makita dc18rc t  care functioneaza pe  110v... daca aveti idee  ce modificari  ar trebui sa-i fac pentru a functiona  ok la 220v.  

Pe net am gasit varianta de la 220v la 110v.... http://foco-eletronico.blogspot.com/p/carregador-makita.html

Din ce am putut observa din poze par ceva piese in plus pe  balaj la varianta 220v fata de 110v.

Daca aveti ceva sfaturi....daca a facut careva si doreste sa impartaseasca ar fi ok.

Seara buna.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 25
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gabrielmrc

12

• Marian

3

• validae

2

• mac01

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum 5 ore, Marian a spus:

Cea mai simpla si sigura varianta e sa cumperi un adaptor 110/220.

Nu-i asa simplu sa dublezi tensiunea de lucru a unei surse in comutatie.

ok multumesc pentru raspuns...dar este destul de scump un  transformator  220v/110v ( 90w undeva la 100lei  si e prea slab, eu am nevoie de minim 240w) .

eu cred ca  intre versiunea  de alimentare cu 220v si 110v   ar fi  diferente doar de cateva piese.

Link spre comentariu

Pai pune la fel ca spaniolii sau cine or fi poze cu interiorul. Ce electrolitici are pe retea, unul de 200V, doi de 200V, unul de 400V? Trebuie sa ghicim noi?

Link spre comentariu
Acum 38 minute, miticamy a spus:

Pai pune la fel ca spaniolii sau cine or fi poze cu interiorul. Ce electrolitici are pe retea, unul de 200V, doi de 200V, unul de 400V? Trebuie sa ghicim noi?

aia este conversia de la 220 la 110v 

Link spre comentariu

Pai trebuie alimentata cu 110V (fara acumulatori evident daca nu ai un transformator coborator asa puternic), masori daca ai 320V sau nu prin drena mosfetului sau controllerului integrat (flyback?) si apoi iti dai seama daca se poate modifica sau nu.

Altfel fara schema, "doar pe ghicite sunt sanse sa mearga sau sa nu mearga".... vorba unor fotbalisti.

Link spre comentariu
33 minutes ago, gabrielmrc said:

aia este conversia de la 220 la 110v 

Eu am spus sa pui poze ca spaniolii nu sa faci modificarea lor. M-am exprimat asa complicat?

Link spre comentariu
Acum 3 minute, miticamy a spus:

Eu am spus sa pui poze ca spaniolii nu sa faci modificarea lor. M-am exprimat asa complicat?

da imi cer scuze,  incarcatorul   meu  din fabrica are  condensator de 680uF/220v. ( a fost proiectat pentru a functiona la 110v)

Link spre comentariu

Dacă s-ar înseria doi condensatori electrolitici de valori identice după redresare, s-ar putea alimenta sursa din punctul lor de înseriere (practic la bornele celui de jos), obținându-se un divizor capacitiv.Trebuie aleasă însă valoarea optimă pentru a asigura curentul cerut de sursă la putere maximă.

Editat de validae
Link spre comentariu

ms  dragi colegi pentru sfaturile acordate si promptitudinea dumneavoastra. Am reusit sa fac conversia  incarcatorului de la 110v la 220v....functioneaza  ok...acum este in teste  sa vedem cum se comporta in sarcina ....de urmarit temperaturi.

Intrebare cat de mult trebuie sa se incalzeasca  transformatorul chopper in sarcina???  e normal sa se incalzeasca???

Link spre comentariu
Acum 5 minute, validae a spus:

E foarte normal să se încălzească, dar să poți ține mâna pe el....

apreciez o temperatura intre 40-50 grade celsius in sarcina...  maine o sa-i fac iar test sa vad temperaturi  in idle si sarcina ( ii lipesc doi senzori cu un arduino)  bagat in carcasa.

Editat de gabrielmrc
Link spre comentariu
1 oră în urmă, QQme a spus:

Un incarcator de acu. nu poate avea o putere asa mare(240W) de unde rezulta?

Date de pe  incarcator...doar nu le inventez.. incarcatorule capabil sa livreze  18v/9A 

makita1.jpg

Link spre comentariu
Acum 53 minute, gabrielmrc a spus:

Am reusit sa fac conversia  incarcatorului de la 110v la 220v....functioneaza 

Cum ai reusit? Ce-ai facut?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări