Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Bauturi de calitate

Postări Recomandate

9 hours ago, alcon said:

Pentru unii.

Si pentru altii,ramane UZO...incearca si ai ...vezi...!:speriat Sper ca ne spui si noua prima(ultima?) impesie...(placuta/neplacuta)...!!:da

Link spre comentariu

Singurul coniac se face in Franta, dar nu se bea acolo pentru ca este scump. Marele consumator este Hong Kong. La noi, am vazut cum se face un "coniac" foarte laudat. Este unul cinstit, distilat din vin alb. Era "imbatranit" repede intr-un bazin plin cu resturi si surcele din lemn de stejar.

Tuica, palinca si alte bauturi folclorice din fructe intregi sunt gustoase, dar au prea mult metanol. In cantitati mici metanolul este inofensiv, dar toamna mor mai multi degustatori langa cazane.

Link spre comentariu
19 hours ago, puriu said:

Singurul coniac se face in Franta, dar nu se bea acolo pentru ca este scump. Marele consumator este Hong Kong. La noi, am vazut cum se face un "coniac" foarte laudat. Este unul cinstit, distilat din vin alb. Era "imbatranit" repede intr-un bazin plin cu resturi si surcele din lemn de stejar.

Tuica, palinca si alte bauturi folclorice din fructe intregi sunt gustoase, dar au prea mult metanol. In cantitati mici metanolul este inofensiv, dar toamna mor mai multi degustatori langa cazane.

Asa se bea un coni...

enjoy_life.jpg

Link spre comentariu

Din experienta mea personala pot spune ca bauturile bune in general sunt destul de scumpe si depasesc pragul "de rentabilitate".

Am fost de multe ori in situatia de a cauta o bautura buna si am sfarsit prin a cheltui o suma pe care pentru mine nu as fi scos-o din buzunar.

Unde mai pui ca daca persoana careia ii duci aceasta bautura nu are nici capacitatea de a o aprecia atunci risipa este garantata.

Cumperi un vin de 40€ si persoana care o primeste nu o apreciaza dar nu pentru ca nu e cea de 400€, ci pentru ca acesta este obisnuit cu ceva de 2-3€.

Din vinurile si spirturile romanesti va pot spune cu tristete ca nu mi-a placut nimic in afara de cateva din productia populara, mai precis palinca.

Link spre comentariu

Eu am baut vinuri exceptionale de murfatlar si urlati, precum si unele peste ele care erau home-made. Recent am vizitat un fost coleg care-si produce singur bautura la un nivel mai mult decat profi, are toate sculele inclusiv doape speciale, presa de doape, etichete, filtre si altele. Am baut un vin cum nu-mi amintesc sa mai fi intalnit in ultimii 15-20 de ani. Din pacate nu poti sa cumperi asa ceva din magazin.

Link spre comentariu
On 7/12/2018 at 11:28 AM, one said:

Din experienta mea personala pot spune ca bauturile bune in general sunt destul de scumpe si depasesc pragul "de rentabilitate".

Am fost de multe ori in situatia de a cauta o bautura buna si am sfarsit prin a cheltui o suma pe care pentru mine nu as fi scos-o din buzunar.

Unde mai pui ca daca persoana careia ii duci aceasta bautura nu are nici capacitatea de a o aprecia atunci risipa este garantata.

Cumperi un vin de 40€ si persoana care o primeste nu o apreciaza dar nu pentru ca nu e cea de 400€, ci pentru ca acesta este obisnuit cu ceva de 2-3€.

Din vinurile si spirturile romanesti va pot spune cu tristete ca nu mi-a placut nimic in afara de cateva din productia populara, mai precis palinca.

Stiu eu o persoana care are...''capacitatea'' de a aprecia o bautura buna...un chinez(cu bani,evident) a platit aprox.10 000(sau..100 000??) de Euro:qetrwe posesorului unei sticle de wisky vechi de prin 1800..''toamna'',doar pentru...10ml !!:dans: Eu nu-mi permit asemenea extravagante...achizitionez doar niste sampanie recuperata de pe...TITANIC !:n1

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări