Degetica Postat Iunie 25, 2018 Partajează Postat Iunie 25, 2018 (editat) Acu' ~25 ani am facut ceasul din schema de mai jos. A mers bine pana cand au inceput sa palpaie cateva segmente. Mai exact, din 3 leduri in serie, pe segment, unul aproape ca se stinge, celelalte doua se aprind puternic. Din schema, vad ca sunt alimentate direct, la tensiune constanta. :( Singura rezolvare pe care o vad acum este sa pun cate o rezistenta in serie cu fiecare segment al afisajului. Banuiesc ca e din cauza alimentarii fara limitare curent si o sa inceapa si altele ... Intrebari: 1. De ce are perioade cand segmentele lumineaza normal, toate cele 3 leduri uniform ? Uneori se linisteste, alteori e ca un licurici auto. 2. Sa fie si din cauza ca am nimerit acolo, in acele segmente, ceva leduri cu probleme ? Face urat doar la cifra corespunzatoare orelor. Editat Iunie 25, 2018 de Degetica Link spre comentariu
validae Postat Iunie 25, 2018 Partajează Postat Iunie 25, 2018 Dacă ledurile sunt înseriate, iar când unul se stinge celelalte luminează mai tare, înseamnă că cel ce se stinge are un scurtcircuit şi provoacă creşterea curentului prin celelalte două.Dacă s-ar stinge toate, ar însemna că cel puţin unul se întrerupe din cauza supraîncălzirii.Ce am scris mai sus e valabil în cazul ledurilor înseriate... Link spre comentariu
Degetica Postat Iunie 29, 2018 Autor Partajează Postat Iunie 29, 2018 Ce ma incurca este faptul ca face cand vrea muschii sai. Ledul, cand se duce, nu o face pentru totdeauna ? Ca, ba lesina, ba se trezeste ... Link spre comentariu
RealAlex Postat Iunie 30, 2018 Partajează Postat Iunie 30, 2018 Cablajul este curat? Poate este o lipitura care face scurt. Din cate vad ledul se poate schimba usor... Link spre comentariu
mihaicozac Postat Iunie 30, 2018 Partajează Postat Iunie 30, 2018 După 25 de ani suferă de bolile bătrâneţii, înainte să moară... Link spre comentariu
RealAlex Postat Iunie 30, 2018 Partajează Postat Iunie 30, 2018 Eu zic ca mai merge lejer inca 25 de ani daca curata cablajul / schimba ledurile. Link spre comentariu
blazeu Postat Iulie 31, 2018 Partajează Postat Iulie 31, 2018 (editat) Am si eu un ceas electronic, construit in epoca entuziasmului tineretii (prin anii '80), refacut de mai multe ori, ultima data prin '94. De atunci functioneaza permanent (ultima varianta e un display cu led-uri verzi). Poate si pentru ca nu e foarte luminos, nu da semne de "oboseala".... PS La schema pusa aveti un display in impuls. Din text eu am inteles ca ceasul e construit de altcineva; inserierea rezistorului de limitare are efect abia dupa inlocuirea ledurilor defectate ("topirea" e cauzata de curentul mare, insa veti reduce si "vizibilitatea" afisajului). In fotografie vad cel putin 3 segmente cu defectul semnalat, incat inclin sa cred ca nu veti "scapa" cu curatirea cablajului.... Spor la lucru! Editat Iulie 31, 2018 de blazeu Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum