Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

schema radio cu tranzistori cu germaniu

neagu

Postări Recomandate

Seara buna la toata lumea, cu vreo 20 de ani in urma am reparat la cineva un radio ce avea in componenta sa doi tranzistori  cu germaniu de tip "butoias" cum le spuneam noi pe acea vreme. Aveam si schema dar cu trecerea anilor am pierduto, rog colegii de stiu cum se numeau tranzistorii sau de are cineva schema unui radio cu acesti tranzistori sa ma ajute. Vreau sa fac montajul si sa-l pun intro carcasa veche de radio. Stiu ca cer imposibilul dar totusi  poate se poate. Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• doru3160

5

• neagu

4

• Nostalgic

3

• Den

1

Probabil ca "butoiasele" erau rusesti pe germaniu, P401 sau P403 pentru RF, ce se mai inlocuiau cu ETF 317 sau ETF 319.

P401.jpg

P403.jpg

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Fara sa am pretentia ca am cuprins toate "butoiasele'' in poza, atunci sa-l ajutam sa aleaga pe cel care seamana cu ce a vazut. Chiar daca nu sunt toate de aici de RF, am in vedere doar capsula...pe urma vedem si de restul.

DSC01230.jpg

Editat de doru3160
Link spre comentariu

Nu numai ca nu am avut asa ceva, dar nici n-am vazut in aparatele care mi-au trecut prin mana...la faza asta, daca nu veneai cu precizarea, ne cam lasai in ceata.Putini s-au jucat cu asa ceva.O sa urmaresc topicul, poate apare si aparatul cu pricina...m-ai facut curios.

Editat de doru3160
Link spre comentariu

A existat un topic pe platforma veche in care s-au prezentat tranzistoare de epoca...acolo am vazut postat de un utilizator al forumului un astfel de tranzistor...din pacate nu mai retin numele utilizatorului!:84

Link spre comentariu

Cred ca maine merg la persoana careia iam reparat  "minumea"  si sa vad de mai o are de nu o fi  aruncato la gunoi. Radioul avea forma unei cupole, se alimenta la doua baterii R14, si reparatia a fost la unul din arcurile de la baterii ca ruginise si se rupsese, in rest functiona bine in gama UM.

'

Editat de neagu
Link spre comentariu

Asemenea tranzistori se fabricau prin ani 1959 de catre sovietici . Incepuse era semiconductorilor, am avut asa ceva .Am si o carte care trateaza despre asa ceva. din '59.

Editat de NOSTALGIC
Link spre comentariu
On 6/25/2018 at 10:43 AM, dan-a2 said:

Poate aici , nu am stat sa rasfoiesc  << 

Am rasfoit eu...la pag 4 a postat gauss o minune de sovietic ce pare sa fie cel cautat...butoiasul.

Editat de doru3160
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări