gogutu Postat Iunie 24, 2018 Partajează Postat Iunie 24, 2018 Buna seara la toata lumea.Am un boiler Ariston cu 2 reistente de incalzire.si as dori mai multe informatii despre circuitul integrat lnk 306,care este prajit,de la un soc de curent.Am incercat sa pun poze dar sunt mai mari de 1 mb Link spre comentariu
sesebe Postat Iunie 24, 2018 Partajează Postat Iunie 24, 2018 Este un integrat de tip SMPS cu tranzistorului de forță integrat. Sint destul de răspândite prin bunurile de consum și de asta se găsesc de cumpărat. Problema este, mai ales pt amatorii fără experienta, ca împreună cu el se mai duc încă citeva componente, unele imposibil de identificat fără măsurători cu un multimetru. Link spre comentariu
gogutu Postat Iunie 24, 2018 Autor Partajează Postat Iunie 24, 2018 Am măsurat tot ce e in jurul lui,am hotărât sa schimb condensatorii,chiar daca la un examen vizual par buni,sa nu cumva sa fie devalorizați.Restul pieselor in urma masuratorilor cu multimetrul sunt bune.Schema,pe partea de alimentare e destul de simpla,așa cum am văzut pe cablaj.Rezistentele smd din jur sunt bune,problema e ca am găsit o rezistenta de 20 ohmi cred,ca nu se mai cunoaște bine,pe partea de alimentare de 220v,care alimentează integratul,si integratul împușcat.Am sa încerc sa alimentez montajul cu tensiune continua după integrat,unde am văzut ca e o dioda de stabilizare de 20v,sa vad daca lucrează releele,care sunt la 12v.As pune o poza dar nu stiu unde sa o urc,pentru o mai buna înțelegere. Link spre comentariu
sesebe Postat Iunie 24, 2018 Partajează Postat Iunie 24, 2018 Urca pozele pe Imgur și pune aici pe forum numai link-ul pt forum și va apare aici derect poza. Probabil ca acea rezistenta de 20 ohm este cu rol de siguranta și atunci trebuie una mai speciala, una care nu ia foc. Le mai zic și rezistente fuzibile. Link spre comentariu
Florian Ciobanu Postat Iunie 24, 2018 Partajează Postat Iunie 24, 2018 vezi ca ti-am spus pe facebook cum fac eu la asa ceva Link spre comentariu
gogutu Postat Iunie 28, 2018 Autor Partajează Postat Iunie 28, 2018 Multumesc tuturor pentru sfaturi,problema rezolvata astazi,se poate inchide. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum