Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Musuroaie de furnici.

Ovidanie

Postări Recomandate

M-au napadit furnicile, pe 50 ari cred ca am doua sute de musuroaie. Am furnici de trei feluri: Negre mari, negre mici si furnici rosii foarte mici. Am avut probleme si anul trecut dar nu am dat cu nici o chimicala, am sapat musuroaiele cu harletul si pamantul rezultat l-am carat la marginea gradinii unde am aprins paie, asa am facut dezinsectie. Peste musuroaiele sapate  am presarat 2-3 centimetri cenusa, cateva musuroaie le-am tratat cu zat de cafea, tot asa, strat de 2-3 cm. Toate variantele aparent au avut efect dar acumm realizez ca furnicile nu au murit, doar s-au mutat. Acum vreau sa le extermin si am nevoie de sfatul vostru.

Link spre comentariu

Cu ce va deranjeaza furnicile? Mai degraba ar trebui sa va ganditi la cauzele care au adus furnicile in gradina, principala cauza e insuficienta irigare a solului. Daca totusi cautati sa scapti de furnici, un oscilator puternic(2-3W) in banda 30-45KHz, si vreo 4 "goarne" piezo ar putea da rezultate bune.

Link spre comentariu
1 hour ago, Spitfire said:

Cu ce va deranjeaza furnicile? Mai degraba ar trebui sa va ganditi la cauzele care au adus furnicile in gradina, principala cauza e insuficienta irigare a solului. Daca totusi cautati sa scapti de furnici, un oscilator puternic(2-3W) in banda 30-45KHz, si vreo 4 "goarne" piezo ar putea da rezultate bune.

Buna

Nu sunt convins de faptul ca principala cauza este insuficienta irigare a solului.

Din experienta proprie spun ca in anii ploiosi am mai multe musuroaie decat in anii secetosi.

Nu m-am chinuit sa le extermin,am intrat doar cu motocoasa in musuroi si l-am distrus(asta in timp ce coseam iarba).

Spor

-Atlas-

Link spre comentariu

In cazul meu furnicile intemeiaza colonii preponderent la radacina tufelor de coacaze/ agrise/ zmeura/ etc, acolo pamantul este mai afanat datorita lucrarilor din toamna. Planta care este infestata de furnici garantat moare, de obicei in primavara nu mai intra in vegetatie. Nu-mi convine sa ingrijesc planta trei ani pana intra serios pe rod apoi sa o pierd din cauza furnicilor. In primavara am fost nevoit sa inlocuiesc aproximativ 30 plante. Furnicile negre mici, crescatoare de afide, alea sunt cele mai paguboase. Furnicile rosii nu fac nici un  deranj. Am nevoie de o chimicala care sa omoare furnicile, de preferat ceva cu actiune lenta, sa puce furnicile sa o care in musuroi.

Link spre comentariu

Acid boric sau boraxul folosit la alamire le omoara. Se amesteca cu zahar in proportie de 1/1 frecand insistent cele doua componente pentru ca acidul boric sa se lipeasca de zahar. Mirosul acidului va fi mascat de mirosul zaharului pe care furnicile il vor cara in musuroi pentru rezerva de hrana.  Amestecul il presari pe traseele furnicilor si in jurul musuroaielor si n-ar strica si aplicarea unui insecticid impotriva afidelor pe care furnicile le cresc si ale caror excremente dulci le consuma cu placere, protejandu-le de celelalte insecte ce se hranesc cu ele si chiar mutandu-le in alte zone ale plantei, sau pe altele, pentru a infiinta noi ferme de afide.

Editat de CIBY2
Link spre comentariu

K2000 de la Sano. Am scormonit musuroaiele si am pulverizat K2000. Pe loc nu am vazut sa moara dar daca e adevarat ce scrie in prospect acum furnicile ar trebui sa fie moarte. Voi vedea dupa ce trec ploile.

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări