vasile eugen Postat Iulie 9, 2010 Partajează Postat Iulie 9, 2010 @Nita Mihai Cristianmai copiazal si salveaza ca "hex" si atunci poti sa reprogramezi altul......... Link spre comentariu
catkiller Postat Iulie 9, 2010 Partajează Postat Iulie 9, 2010 Daca uC pe care l-ai copiat e protejat la citire e posibil sa nu iti mearga Link spre comentariu
catkiller Postat Iulie 12, 2010 Partajează Postat Iulie 12, 2010 simplificata.......................... Link spre comentariu
Nita Mihai Cristian Postat Iulie 14, 2010 Partajează Postat Iulie 14, 2010 Va salut. Tot nu am rezolvat problema am primit si HEx-ul original si tot degeaba.Cel care mi-a trimis programul mi-a spus ca e greu de programat si mi-a dat si programul cu setarea fusebitilor dar ma depaseste.writefuse:#fuse bitek beallitasa avrdude -p parport0 -c STK200 -p $(MCUP) -U lfuse:w:0x04:m #BODLEVEL=0, BODEN=0, SUT0..1=00, CKSEL3..0=0100 / 8M avrdude -p parport0 -c STK200 -p $(MCUP) -U hfuse:w:0xD9:m #CKOPT=1 Mentionez ca folosesc un programator pe USB si ca program PROGISP Link spre comentariu
Stefan Postat Iulie 14, 2010 Partajează Postat Iulie 14, 2010 poti pune schema si softul pe forum ? altfel nu are lumea cum sa te ajute. Link spre comentariu
stefan_k Postat Iulie 15, 2010 Partajează Postat Iulie 15, 2010 avrdude -p parport0 -c STK200 -p $(MCUP) -U lfuse:w:0x04:m #BODLEVEL=0, BODEN=0, SUT0..1=00, CKSEL3..0=0100 / 8M avrdude -p parport0 -c STK200 -p $(MCUP) -U hfuse:w:0xD9:m #CKOPT=1 Mentionez ca folosesc un programator pe USB si ca program PROGISP Ti-am facut cu bold partea care te intereseaza pe tine. Seteaza in progisp in asa fel incat sa ai fusebitii respectivi (0x04, 0xD9). Te uiti dupa urmatorii biti: BODLEVEL=0, BODEN=0, SUT0..1=00, CKSEL3..0=0100 / 8M CKOPT=1 Link spre comentariu
stefan_k Postat Iulie 15, 2010 Partajează Postat Iulie 15, 2010 Buna seara si va multumesc tare mult ca ati acceptat sa ma ajutati.Va trimit mai jos un print screen al programului asa cum apare el cand il deschid.Acum rugamintea mea este sa-mi aratati exact care casute trebuiesc bifate si care nu.Eu unul am inteles intro oarecare masura dar nu stiu sigur daca ce era bifat inainte trebe sa ramana sau nu.Inca o data mii de multumiri. http://img10.imageshack.us/img10/7856/printscreentg.jpgMesajul a fost primit pe privat.Fiind o intrebare tehnica, prefer sa raspund in public; e mai bine asa - daca cumva cineva greseste, poate fi corectat.Din start, nu folosesc progisp, dar de asta ceva tot se poate explica.Daca bine tin minte, pt progsip 0=bifat, si 1=nebifat. Daca ma insel sa ma corectati.Acestea fiind zise, pi prima coloana (LowFuseBits), trebuie setati urmatorii biti:BODLEVEL=1, BODEN=1, SUT1=1, SUT0=1, CKSEL3=1, CKSEL2=0, CKSEL1=1, CKSEL0=1Respectiv in a doua coloana:RSTDISBL=1, WTDON=1, SPIEN=0, CKOPT=1, EESAVE=1, BOOTSZ1=0, BOOTSZ0=0, BOOSRST=1IMPORTANT!Verificati sa aveti urmatoarele valori pe linia de sub coloanele cu bitii:lowfuse (LowValue) = 0x04highfuse (HighValue) = 0xD9Daca prin bifarea bitilor obtineti cele doua valori de mai sus (care va sunt date si in comanda pt avrdude), atunci puteti programa atmega-ul. Altfel nu incercati sa programati nimic! Link spre comentariu
Nita Mihai Cristian Postat Iulie 21, 2010 Partajează Postat Iulie 21, 2010 Buna seara si va multumesc tare mult ca ati acceptat sa ma ajutati.Va trimit mai jos un print screen al programului asa cum apare el cand il deschid.Acum rugamintea mea este sa-mi aratati exact care casute trebuiesc bifate si care nu.Eu unul am inteles intro oarecare masura dar nu stiu sigur daca ce era bifat inainte trebe sa ramana sau nu.Inca o data mii de multumiri. http://img10.imageshack.us/img10/7856/printscreentg.jpgMesajul a fost primit pe privat.Fiind o intrebare tehnica, prefer sa raspund in public; e mai bine asa - daca cumva cineva greseste, poate fi corectat.Din start, nu folosesc progisp, dar de asta ceva tot se poate explica.Daca bine tin minte, pt progsip 0=bifat, si 1=nebifat. Daca ma insel sa ma corectati.Acestea fiind zise, pi prima coloana (LowFuseBits), trebuie setati urmatorii biti:BODLEVEL=1, BODEN=1, SUT1=1, SUT0=1, CKSEL3=1, CKSEL2=0, CKSEL1=1, CKSEL0=1Respectiv in a doua coloana:RSTDISBL=1, WTDON=1, SPIEN=0, CKOPT=1, EESAVE=1, BOOTSZ1=0, BOOTSZ0=0, BOOSRST=1IMPORTANT!Verificati sa aveti urmatoarele valori pe linia de sub coloanele cu bitii:lowfuse (LowValue) = 0x04highfuse (HighValue) = 0xD9Daca prin bifarea bitilor obtineti cele doua valori de mai sus (care va sunt date si in comanda pt avrdude), atunci puteti programa atmega-ul. Altfel nu incercati sa programati nimic! Gataaa am rezolvat multam mult Stefan.Numai ca in PROGISP sunt exact invers adica bifat=0 si invers iar la lowfuse nu arata 0x04 ci 0x4 Link spre comentariu
stefan_k Postat Iulie 21, 2010 Partajează Postat Iulie 21, 2010 Felicitari.Da, 0x04 si 0x4 e acelasi lucru; fiecare program cu chichitele lui. Link spre comentariu
Vizitator Nestap Postat Iulie 24, 2010 Partajează Postat Iulie 24, 2010 salut, cine poate sa ma ajute cu o schema de: AVR High-Voltage programmer Link spre comentariu
nana Postat Iulie 25, 2010 Partajează Postat Iulie 25, 2010 salut, cine poate sa ma ajute cu o schema de: AVR High-Voltage programmer In caz ca ai vre-un chip busit cu Disable reset sau spi prog, ori clock setat prin balari... atunci incearca schmea asta http://diy.elektroda.eu/atmega-fusebit-doctor-hvpp/ eu am facut-o si am reusit sa salvez 4 chipuri din 5, 3 atmega8 si unu atmega16. Bafta. daca nu cauta pe google sau ceva de genu OBdev HV sau ceva de genu nu mai stiu exact site-ul. Link spre comentariu
vasile eugen Postat Iulie 25, 2010 Partajează Postat Iulie 25, 2010 salut, cine poate sa ma ajute cu o schema de: AVR High-Voltage programmer In caz ca ai vre-un chip busit cu Disable reset sau spi prog, ori clock setat prin balari... atunci incearca schmea asta http://diy.elektroda.eu/atmega-fusebit-doctor-hvpp/ eu am facut-o si am reusit sa salvez 4 chipuri din 5, 3 atmega8 si unu atmega16. Bafta. daca nu cauta pe google sau ceva de genu OBdev HV sau ceva de genu nu mai stiu exact site-ul. pentru atmega 8 ,cum este procedura?se pune acel hex in at atmega 8 bun? Link spre comentariu
Allain85 Postat Septembrie 5, 2010 Partajează Postat Septembrie 5, 2010 Salutare! Am realizat si eu practic programatorul ISP de aici: http://www.eda121.com/avr/UploadFiles_6 ... 746388.gif Marea problema e ca nu functioneaza. Mesajul care apare este: "Device missing or unknown device (-24)". Mentionez ca folosesc Windows XP SP2, programatorul este pe portul paralel setat pe LPT1, iar softul de scriere este PonyProg. Are cineva idee cum as putea rezolva problema? Eu am realizat cablajul pentru ATmega8515 (soclu DIL40) pentru ca doar asa ceva vreau sa programez (vre-o 20 de bucati). Mai jos am atasat schema (inclusiv partea de alimentare), cablajul imprimat si o fotografie cu montajul. Rog pe cineva cu experienta in AVR-uri sa observe greseala si sa ma corecteze. Eu lucrez doar cu PIC-uri iar aici nu am probleme. Multumesc anticipat! O zi buna tuturor! Link spre comentariu
vasile eugen Postat Septembrie 5, 2010 Partajează Postat Septembrie 5, 2010 Salutare!Am realizat si eu practic programatorul ISP de aici: http://www.eda121.com/avr/UploadFiles_6 ... 746388.gif Marea problema e ca nu functioneaza. Mesajul care apare este: "Device missing or unknown device (-24)". Mentionez ca folosesc Windows XP SP2, programatorul este pe portul paralel setat pe LPT1, iar softul de scriere este PonyProg. Are cineva idee cum as putea rezolva problema? Eu am realizat cablajul pentru ATmega8515 (soclu DIL40) pentru ca doar asa ceva vreau sa programez (vre-o 20 de bucati). Mai jos am atasat schema (inclusiv partea de alimentare), cablajul imprimat si o fotografie cu montajul. Rog pe cineva cu experienta in AVR-uri sa observe greseala si sa ma corecteze. Eu lucrez doar cu PIC-uri iar aici nu am probleme.Multumesc anticipat!O zi buna tuturor!se seteaza dinpony prog in felul urmator :setup ->interface setup- >parallel si setezi avr isp i/o si mai bifezi lpt1. iar apoi dai din nou setup -> calibration si o sa-ti apara mesajul "Calibration OK"de acolo poate te descurci Link spre comentariu
Allain85 Postat Septembrie 5, 2010 Partajează Postat Septembrie 5, 2010 Am urmat pasii dar tot nu merge. Aceeasi eroare. Chiar si dupa ce configurez bitii "Fuse" si dau "write" apare mesajul respectiv :(. As putea sa mai experimentez un programator tot pe portul paralel ce contine doar doua rezistente si fire. Ultima solutie va fi o placa de dezvoltare STK500 ca nu este deloc scumpa. AA, am realizat si programatorul pe portul serial si exact acelasi mesaj! http://electronics-diy.com/avr_programmer.php. E posibil sa am eu o problema la sistemul de operare sau poate la placa de baza. O zi cat mai buna! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum