Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Programarea uC-urilor Atmel

ole

Postări Recomandate

Am la mine 5xAtmega8535, si am probat cu doua deja, sigur nu le-am stricat din cauza descarcarii statice.Plus ca AVR-ISP mi-l recunoaste ca lumea, dar numai la viteza mica ( very slow ), daca il las la medium da eroare.

Link spre comentariu

eu nu prea reusesc sa urmaresc topicul...recapituleaza te rog intr-un post starea actuala a situatiei...cat despre faptul ca merge doar pe slow poate fi OK in sensul ca uC poate are setat "Divide clock internally by 8" (nu stiu daca AVR-ul tau suporta asa ceva si nu ma pun acum sa caut prin datasheet).nu stiu ce inseamna very slow la clock in kHz... daca are oscilator intern la 1Mhz/8(intern)=>125kHz/4(pt programare isp)=31.25kHz frecventa maxima la programare... deci poate de aici si problema...o alta chestie e ca e posibil sa ai vreo lipitura rece sau vreun filtru trece jos parazit fara sa-ti dai seama...oricum e greu de diagnosticat fara sa ai cablajul in fata... si chiar si asa... cu un osciloscop ar fi joaca de copii

Link spre comentariu

Deci Momentan treaba este rezolvata.Read/Write folosind programul AVR-ISP a avut successDin program am setat viteza de scriere/citire la very low si a avut success.Am reusit sa scriu programul cu success si l-am si verificat ca a fost scris ( a durat cam 2minute scrierea la viteza asta )( de fapt cred ca mai mult ca am prajit oua )#include int main(void){DDRA|=11111111;PORTA|=01010101;}Multumesc, se pare ca este o problema cu viteza ... ma indoiesc ca am cum sa rezolv, desi este si posibil sa fie din cauza C-urilor care sunt prea mari/mici, am folosit ca in schema 104 ( adica 100pf ) sau asa parca e din cate imi aduc aminte sa citesc condensatorii .Oricum cat timp nu am probleme este ok, mentionez ca atunci cand programez am un consum maxim de 14mA, si 16 in gol ( cand nu ii fac nimica, doar e conectata placa )

Link spre comentariu

da... de aici pare buba... oricum nu-mi inspira incredere programatoru asta... nu m-as arunca sa programez fusebiti cand clock-ul la uC e peste 8Mhz... evident doar daca n-am uC de rezerva. Risti sa scrii valori ciudate in fusebiti si sa ii poti debloca doar in paralel sau pe ghicite.

Link spre comentariu

Gata s-a rezolvat, se pare ca din graba nu am citit bine si am pus de 100nf in loc de 100pf si invers ( 100pf inloc de 100nf ) acuma merge foarte bine, recunoaste si ponyprog si avr-isp si are o viteza destul de mare la programare :)Multumesc ca mi-ai aratat beleaua!

Link spre comentariu

-Daca studiezi 74hd244 o sa observi ca are nevoie de o animita tensiune minima ; cel ce a proiectat programatorul , a pus ca sursa 7806 , deci 6 volti ; daca scadem 0.65 ajungem la 5.35 volti ;pentru mcu nu este nici o problema pentru ca suporta pina in 6 v ; acesta insemna ca la circuitul 74hd244 ne vom situa cu tensiunea de alimentare pe limita superioara si respectiv vom avea semnale tip H de 4.8-4.9v-de nu il recunoaste ponyprog ?? nu stiu nici eu pentru ca m-am ferit de ponyprog ; incerc cite ceva logic ; programatorul are 2 conexiuni , rspectiv de la 2 la 12 si 3 la 11 ; cind se baga in mufa se da informatie in pc ca este bagat ; asta presupune ca portul este setat pe 378h [LPT1] si ar trebui sa poniprog sa stie manevra ; fa asa : studiaza orice programator pe paralel care este mentionat ca mrge cu ponyprog si vezi ce au hard in mufa de paralel ca se poate da informatie ca este bagat in mufa .

Link spre comentariu

Acuma imi functioneaza corect, multam.Am gresit eu cand am citit valorile la condensatori.ps: deja am programat mcu si l-a programat corect ( cel putin asa a iesit la verificare si cand l-am pus in circuit )

Link spre comentariu

Pai am facut exact ca in schema circuitul, am folosit un l7805 pentru a-l alimenta ( adica 5V ) pe VCC la integrat si pe VDD in schema, iesirile ( unde era mufa de 10 pini ) se duc pe pinii respectivi adica mosi/miso/sck/rst, alimentarea e comuna, masa la felMai greu a fost pana mi-am dat seama ca am gresit valorile condensatorilor, din cauza lor nu puteam sa il citesc/scriu la viteze mari ( dura 7min pentru o citire care dureaza 7s in mod normal, sau pe acolo )In rest ce mai este de spus ?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări