spinach Postat Februarie 1, 2010 Partajează Postat Februarie 1, 2010 A utilizat careva regim de ISP ? Eu vreu sa incerc si imi pun 2 intrebari momentan , astfel:a. modul de separare ale celor 3 conexiuni specifice [sck, miso, mosi ] de restul sistemului ; documentatia este un pic evaziva in sensul ca specifica a se monta rezistente serie ; ce valoare ar trebui minim ?? ceva condensatoare ??b. ce ar trebui scris [s-au poate ca nu trebuie scris nimic] in programul ce se injecteaza in mcu ; documentatia mcu specifica ca suporta regim de ISP dar inca imi este neclar ce insemna acest lucru . Link spre comentariu
srdjan Postat Februarie 1, 2010 Partajează Postat Februarie 1, 2010 ISP inseamna ca acel microcontroller va fi in circuitul sau pentru care e destinat in clipa cand il programezi (In System Programmer).In memoria flash a uC va fi scris fiesierul HEX continand programul destinat acelui uCSe poate programa si memoria EEPROM a uC daca e necesara rularii programului cu un alt fisier de date. De asemenea memoria EEPROM poate fi programata insusi de uC in timpul rularii programului (culegere date, adaptare la mediu, etc).Separarea depinde de ce pericol reprezinta circitul tau pentru programator. In principiu n-ai nevoie de nici o limitare. Totusi metodele generale de separare ar fi rezistente, diode, optocuploare...etc.spune-ne ce varianta de programator ai si iti spunem daca sa te stresezi cu protectii. Eu maxim as pune rezistente de 1kOhm pe programatoare gen BSD, USBASP, AVRISP, STK500, etcEvident nu trebuie sa fie in circuitul destinat... e suficient sa-l alimentezi si sa ai tactul necesar rularii cand il programezi. Link spre comentariu
yo9hnf Postat Februarie 1, 2010 Partajează Postat Februarie 1, 2010 Va salut ! Cum pot citi si eu o memorie smd dintr-un casetofon VW Alpha - 24c01 ? Multumesc! Am reusit cu schema de mai jos. Initial tot cu ea am incercat dar fara rezultate. A doua oara am taiat traseele care duceau la 24c01. Pe desktop mi-a citit WinPic800 doar jumatate din dump (Atlon 2200+). Pe laptop, P1 a mers perfect. Link spre comentariu
vasile eugen Postat Martie 20, 2010 Partajează Postat Martie 20, 2010 SalutareAs avea o intrebare, am un programator facut STK 200 l-am folosit fara probleme in BASCOM,dar acum nu mai reusesc sa programez nimic cu el.L-am testat si cu pony prog si acolo merge bine.Este posibil dela programul bascom sa nul mai recunoasca? Link spre comentariu
nickrvl Postat Martie 20, 2010 Partajează Postat Martie 20, 2010 SalutareAs avea o intrebare, am un programator facut STK 200 l-am folosit fara probleme in BASCOM,dar acum nu mai reusesc sa programez nimic cu el.L-am testat si cu pony prog si acolo merge bine.Este posibil dela programul bascom sa nul mai recunoasca?Uita-te in Bascom sa-l ai setat pe acel tip de programator, Options/Programmer/Programmer... Link spre comentariu
vasile eugen Postat Martie 20, 2010 Partajează Postat Martie 20, 2010 da exact asa l-am setat,imi da ca nu cunoaste integratul ! Am reinstalat si sitemul de operare de trei ori si tot asa. Link spre comentariu
danzup Postat Martie 21, 2010 Partajează Postat Martie 21, 2010 da exact asa l-am setat,imi da ca nu cunoaste integratul ! Am reinstalat si sitemul de operare de trei ori si tot asa.Ai un fir intrerupt undeva !!! Link spre comentariu
vasile eugen Postat Martie 21, 2010 Partajează Postat Martie 21, 2010 am formatat si reinstalat din nou sitemul xp ,si acum merge din nou. Link spre comentariu
naghi32 Postat Aprilie 7, 2010 Partajează Postat Aprilie 7, 2010 Am si eu o mica problema. Folosesc programatorul asta, care l-am modificat un pic pentru a programa ic-ul pe placa ( nu folosind cablu pe alta placa ), adica am montat soclu pentru atmega8535 si am conectat ca in schema, sck/miso/mosi/rst la pini integratului ( sck/miso/mosi/rst ), desigur si alimentat dintr-un l7805 ( Stabilizator de 5v/1.5A ) conectat cu iesirea intr-un c de 100uf si pe VDD(VCC la integrat ), desigur alimentat extern dintr-o sursa de laborator, am pus-o la 8V si am masurat iesirea din stabilizator (5.03 V ).( masa e comuna, ground din alimentare si masa de la conector ). Sursa imi arata un consum de 0.02~0.03A oricat as urca tensiunea, 7805-ul isi face treaba. Acuma problema este ca ponyprog nu imi recunoaste ic-ul. Intrebarea mea, am gresit conectand asa integratul si/sau stabilizatorul ? Mentionez ca nu am folosit quartz! Link spre comentariu
spinach Postat Aprilie 7, 2010 Partajează Postat Aprilie 7, 2010 1. Deci concret inca nu l-ai pus in functiune ; programatorul este de fapt un stk 200 ;averisp2.65 ; din ce stiu eu ar trebui sa il vada .2. Ce ai facut cu dioda ? in schema originala se foloseste 7806 si dupa dioda ramine 5.35v . Ai anulat-o ? Link spre comentariu
naghi32 Postat Aprilie 7, 2010 Partajează Postat Aprilie 7, 2010 1. Deci concret inca nu l-ai pus in functiune ; programatorul este de fapt un stk 200 ;averisp2.65 ; din ce stiu eu ar trebui sa il vada .2. Ce ai facut cu dioda ? in schema originala se foloseste 7806 si dupa dioda ramine 5.35v . Ai anulat-o ?1)Nope, nu am reusit sa il fac sa functioneze.2)Dioda am lasat-o la locul ei, dar cum sa ramana 5.35V ? Daca stabilizatorul e de 5v, dupa o cadere de 0.3v da 4,7v, si aproape atata am si dupa ea, cum am masurat. ( dioda e 1N4148, exact ca in schema, e din aia de sticla ). Cand ajung acasa o sa probez din nou.Plusul l-am legat in spatele diodei acolo unde se duce spre conectorul de 10pini.Mentionez ca am folosit un cablu utp ecranat de la mufa lpt ( DB 25 pana pe placa cu programatorul ) lung de ~40cm .Masa cablului am legat-o la minus ( ground ) Link spre comentariu
naghi32 Postat Aprilie 7, 2010 Partajează Postat Aprilie 7, 2010 Mentionez ca am atunci cand incerc sa citesc integratul ( dau read device din ponyprog) imi creste consumul pe placa cu aproximativ 0.001 A deci ceva se intampla. ( multimetru pus in serie pe alimentare pe scara de 20mA )Interesant ... am dat ignore si mi-a citit ceva ... oare de ce ?Oricum ... acuma pot sa dau read device ( folosind ignore ) si write device ( folosind ignore ) mai ramane sa vad in ce generez hex-ul pentru ponyprog, am vazut ca atunci cand dau build la avr studio imi generaza si un .hex, dar imi e frica sa incerc sa il scriu pe ala :)Am inteles ca daca se comporta asa ( merge dupa primul program, ic-ul nu se identifica )Q: I can't read or write AT90S1200 device. I receive the error message: "Device missing or unknown device -24"A: Select "Ignore" button, if the final message is "Write succesful" you have a sample that doesn't reply to the identify command. It seems that early devices don't reply to this command. Link spre comentariu
srdjan Postat Aprilie 7, 2010 Partajează Postat Aprilie 7, 2010 cu ignore e posibil sa scrii/citest ori doar 0xff ori doar 0x00... adica sa nu se intample nimic bun pe acolo... Link spre comentariu
naghi32 Postat Aprilie 7, 2010 Partajează Postat Aprilie 7, 2010 Am inteles, sa inteleg ca tot este ceva in neregula cu circuitul ? cand dau read, dau odata ignore, imi arata bara de progress, si zice read successfuly, daca dau write cu ce mi-a citit ( corect doar FF ) imi zice write successfull .Vreo idee ? sa scurtez cablul ?Am folosit AVR-ISP sa citesc integratul, pe speed Very Low si a citit si l-a recunoscut.Mentionez ca am un quad core la 2,4Ghz si 4gb ram in dual channel la cat suporta mb ( nu stiu pe de rost ).Oare de la asta sa fie ? ca am inteles ca pc-urile rapide au probleme. Link spre comentariu
srdjan Postat Aprilie 7, 2010 Partajează Postat Aprilie 7, 2010 nu ai alt uC la indemana tot din seria AVR pt proba? nu e cumva protejat la scriere/citire uC?esti sigur ca nu ai reusit sa arzi uC fara sa iti dai seama? fie si electrostatic...asigura-te ca uC este resetat pe perioada programariiclock-ul programatorului ISP trebuie sa fie de 4 ori mai mic decat clock-ul uC (parca asa-mi aduc aminte)eu zic ca in primul rand ar trebui sa verifici daca problema e la programator sau la uC inlocuind una din ele cu ceva sigur bun... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum