Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Programarea uC-urilor Atmel

ole

Postări Recomandate

Vizitator sikhpeace

Fratilor, pana la urma a construit si utilizat cineva programatorul ala de pe electronics-diy? Tocmai am facut si eu unu si nu reusesc sa comunic cu controlleru. Imi da eroarea cu 'device missing of unknown'. Am folosit fix componentele specificate acolo si n-am gasit nici vreo eroare d realizare. L-am verificat d 5 ori. Deci daca l-a facut cineva si i-a mers, as aprecia un raspuns aici.Multumesc

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Doresc sa-i itreb pe cei care au facut programatorul din poza atasata daca este critica lungimea cablului intre calculator si programator ,de se face prima prte direct in mufa?As constri totul pe o placa ,eventual cu mai multe feluri de socluri ,cu alimentare, totul intr-o cutie si as lega-o la calculator cu un cablu de date serial obisnuit.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
Vizitator DragosH

Salut, am programat un ATmega8 cu ponyprog si programatorul asta:http://www.aplomb.nl/TechStuff/PPPD/PPPD%20English.html#layoutBODLEVEL-0BODEN-0SUT1-1SUT0-1CKSEL3-1CKSEL2-1CKSEL1-1CKSEL0-1RSTDISBL-1WDTON-1SPIEN-0CKOPT-0EESAVE-1BOOTSZ1-0BOOTSZ0-0BOOTRST-1Ceasul e de 16MHz cu 22p.Cand citesc procesorul ponyprog zice:device missing or lockedCand citesc fuse bits apar toti setati/zeroDaca aveti vreo idee care e problema va rog sa imi spuneti si mie

Link spre comentariu
Vizitator icounter

eu prima oara am facut programatorul : Jasper's original http://www.myplace.nu/avr/yaap/index.htm

si am folosit softul lui yaap. (de pe acelasi site)

e normal sa apara fuse bits zero, ca nu gaseste microcontrollerul.

Incearca si cu yaap, ca e simpla rau schema.

edit: poate nu am inteles eu bine; ti-a mers sa programezi cel putin odata microcontrollerul cu programatorul facut de tine?

Link spre comentariu
Vizitator sikhpeace

Eu chiar recomand programatorul asta : http://electronics-diy.com/avr_programmer.php

Dupa ce am terminat cu troubleshootingul si chiar mi-a mers, n-am mai avut nicio problema. Iar faptu ca e totul inclus in carcasa aia de la mufa mi se pare genial, ca e foarte elegant si usor de folosit. Vizavi de ideea sa il faci intr-o cutie speciala, cu alimentare si asa mai departe, mi se pare inutil, ca e putin probabil ca un program complex sa iti iasa din prima si e greu sa il tot muti din soclul in care o sa functioneze in soclul de programare. Ca doar d-aia se si numeste In System Progarmming. Daca mai ai si un laptop cu port serial, cu atat mai bine :d

In concluzie, eu il recomand, mi-a mers minunat pana acum.

Link spre comentariu

Aoleu fratilor , totul este numai in dodii ! ar trebui sa specificati astfel :1.Tip programator , schema2.soft folosit3.merge/nu merge in isp4.daca l-ati utilizat pentru circuite care necesita curenti mai mari de programare5.merge/nu merge pentru fisiere >2k6.ce probleme ati avut in timpul operatiilor de programare .

Link spre comentariu

Am si eu o intrebare daca ma puteti ajuta : daca incerc sa citesc un ATMEGA 128 care este protejat se poate intimpla sa imi stearga ATMEGA doar la comanda "Red" . Este o intrebare preventiva fiindca nu vreau sa risc. Va multumesc.

Link spre comentariu

Va salut !Cum pot citi si eu o memorie smd dintr-un casetofon VW Alpha - 24c01 ?Multumesc!

In revista conex club nr.5/2004 la pagina23 gasesti "programator serial IC PROG" pentru mc. pic si memorii 24cxx.Eu am citit si scris cu el memorii 24cxx din televizoare
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări