Vizitator sikhpeace Postat Decembrie 19, 2009 Partajează Postat Decembrie 19, 2009 Fratilor, pana la urma a construit si utilizat cineva programatorul ala de pe electronics-diy? Tocmai am facut si eu unu si nu reusesc sa comunic cu controlleru. Imi da eroarea cu 'device missing of unknown'. Am folosit fix componentele specificate acolo si n-am gasit nici vreo eroare d realizare. L-am verificat d 5 ori. Deci daca l-a facut cineva si i-a mers, as aprecia un raspuns aici.Multumesc Link spre comentariu
nana Postat Decembrie 19, 2009 Partajează Postat Decembrie 19, 2009 Specifica exact care programator l-ai facut, posteaza link catre proiect, schema, si precizeaza si ce soft folosesti pentru programarea MCU-ului. Link spre comentariu
Vizitator sikhpeace Postat Decembrie 19, 2009 Partajează Postat Decembrie 19, 2009 Era vorba de programatorul asta: http://electronics-diy.com/avr_programmer.php (nu am pus link pt ca se vorbise mult despre el aici). Dar ideea e ca mi-a mers, pana la urma. Era vorba de o greseala stupida - cedase o lipitura, dar nu s vedea din cauza termotubului cu care izolasem. Il folosesc cu PonyProg si mi-a mers chiar frumos. Multumesc! Link spre comentariu
nana Postat Decembrie 19, 2009 Partajează Postat Decembrie 19, 2009 Ai grija cu pony progu daca programezi fuse biti, ca e in logica negativa. Si sa nu iti blochezi MCU-urile. Cel mai bine daca esti incepator lasal la default fuse biti(1MHz RC intern). Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 29, 2009 Partajează Postat Decembrie 29, 2009 Doresc sa-i itreb pe cei care au facut programatorul din poza atasata daca este critica lungimea cablului intre calculator si programator ,de se face prima prte direct in mufa?As constri totul pe o placa ,eventual cu mai multe feluri de socluri ,cu alimentare, totul intr-o cutie si as lega-o la calculator cu un cablu de date serial obisnuit. Link spre comentariu
Vizitator DragosH Postat Ianuarie 24, 2010 Partajează Postat Ianuarie 24, 2010 Salut, am programat un ATmega8 cu ponyprog si programatorul asta:http://www.aplomb.nl/TechStuff/PPPD/PPPD%20English.html#layoutBODLEVEL-0BODEN-0SUT1-1SUT0-1CKSEL3-1CKSEL2-1CKSEL1-1CKSEL0-1RSTDISBL-1WDTON-1SPIEN-0CKOPT-0EESAVE-1BOOTSZ1-0BOOTSZ0-0BOOTRST-1Ceasul e de 16MHz cu 22p.Cand citesc procesorul ponyprog zice:device missing or lockedCand citesc fuse bits apar toti setati/zeroDaca aveti vreo idee care e problema va rog sa imi spuneti si mie Link spre comentariu
spinach Postat Ianuarie 24, 2010 Partajează Postat Ianuarie 24, 2010 NU am incredere in ponyprog ; incearca si cu alt soft si vezi daca se intimpla la fel. Link spre comentariu
Vizitator icounter Postat Ianuarie 24, 2010 Partajează Postat Ianuarie 24, 2010 eu prima oara am facut programatorul : Jasper's original http://www.myplace.nu/avr/yaap/index.htm si am folosit softul lui yaap. (de pe acelasi site) e normal sa apara fuse bits zero, ca nu gaseste microcontrollerul. Incearca si cu yaap, ca e simpla rau schema. edit: poate nu am inteles eu bine; ti-a mers sa programezi cel putin odata microcontrollerul cu programatorul facut de tine? Link spre comentariu
Vizitator sikhpeace Postat Ianuarie 24, 2010 Partajează Postat Ianuarie 24, 2010 Eu chiar recomand programatorul asta : http://electronics-diy.com/avr_programmer.php Dupa ce am terminat cu troubleshootingul si chiar mi-a mers, n-am mai avut nicio problema. Iar faptu ca e totul inclus in carcasa aia de la mufa mi se pare genial, ca e foarte elegant si usor de folosit. Vizavi de ideea sa il faci intr-o cutie speciala, cu alimentare si asa mai departe, mi se pare inutil, ca e putin probabil ca un program complex sa iti iasa din prima si e greu sa il tot muti din soclul in care o sa functioneze in soclul de programare. Ca doar d-aia se si numeste In System Progarmming. Daca mai ai si un laptop cu port serial, cu atat mai bine In concluzie, eu il recomand, mi-a mers minunat pana acum. Link spre comentariu
spinach Postat Ianuarie 24, 2010 Partajează Postat Ianuarie 24, 2010 Aoleu fratilor , totul este numai in dodii ! ar trebui sa specificati astfel :1.Tip programator , schema2.soft folosit3.merge/nu merge in isp4.daca l-ati utilizat pentru circuite care necesita curenti mai mari de programare5.merge/nu merge pentru fisiere >2k6.ce probleme ati avut in timpul operatiilor de programare . Link spre comentariu
nascadorel Postat Ianuarie 27, 2010 Partajează Postat Ianuarie 27, 2010 Am si eu o intrebare daca ma puteti ajuta : daca incerc sa citesc un ATMEGA 128 care este protejat se poate intimpla sa imi stearga ATMEGA doar la comanda "Red" . Este o intrebare preventiva fiindca nu vreau sa risc. Va multumesc. Link spre comentariu
yo9hnf Postat Ianuarie 31, 2010 Partajează Postat Ianuarie 31, 2010 Va salut !Cum pot citi si eu o memorie smd dintr-un casetofon VW Alpha - 24c01 ?Multumesc! Link spre comentariu
ole Postat Ianuarie 31, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 31, 2010 Ce treaba are asta cu programarea microcontrollerelor Atmel? Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 31, 2010 Partajează Postat Ianuarie 31, 2010 Va salut !Cum pot citi si eu o memorie smd dintr-un casetofon VW Alpha - 24c01 ?Multumesc!In revista conex club nr.5/2004 la pagina23 gasesti "programator serial IC PROG" pentru mc. pic si memorii 24cxx.Eu am citit si scris cu el memorii 24cxx din televizoare Link spre comentariu
yo9hnf Postat Ianuarie 31, 2010 Partajează Postat Ianuarie 31, 2010 @oivp : Multumesc! O sa caut . Sper sa meagra cu fire trase la placa cu SMDul.@ole : 24c01 este faut de Atmel Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum