Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Programarea uC-urilor Atmel

ole

Postări Recomandate

N-am lucrat cu Atmel (doar cu PIC) dar cred că se recomandă o rezistență de cel mult 10kΩ nu de circa 10 kΩ. Așa ar fi logic și de altfel așa scrie și în DS :

”The ADC is optimized for analog signals with an output impedance of approximately 10k or less.”

Așa încât divizorul propus de IT este foarte OK din acest punct de vedere. 

Link spre comentariu
  • 7 luni mai târziu...

Pentru familia XMEGA ce programator folosiți?

Momentan am de "vărsat" firmware-ul într-un singur ATxmega32e5 și nu o să fie nevoie de debugg, totuși sunt interesat și de aceste variante.

Mulțumesc.

Link spre comentariu

Atmel ICE e o varianta buna dar cam scump pentru mine, pana in 200 lei era ok, totusi e de luat in seama de cineva care lucreaza serios cu asa ceva.

PICKit 4 ? Hmmm interesant, citisem ceva ca programeaza si Atmel (ca tot au devenit o mare familie) dar la XMEGA chiar nu am gandeam. Ramane sa verific daca merge pentru ce MCU am.

Daca nu merge PK4 cred ca ma orientez la o clona de MKII sau incerc modificarea unui USPASP pentru PDI, chiar daca sunt comod si prefer o solutie "la cheie".

Nu stiu aproape nimic despre protocolul PDI vs ISCP insa imi place ca foloseste mai putini pini :rade:

Link spre comentariu

Upsss! Acum vad si eu ce preturi mai are ATMEL ICE. Cand l-am cumparat era 273 lei cu TVA cu tot. INtre timp vad ca s-a dublat pretul.

Am o clona MKII pe care am folosit-o pana sa iau ICE-ul si care acum este disponibila.

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Buna seara. 

Doresc sa programez in mod isp un Atmega 16A-AU (capsula smd- tqfp44) cu STK500 si Atmel studio 7. 

Am incercat dar nu se conecteaza. Este nou. Am incercat de proba si cu unul in capsula DIP si il identifica.

Sa incerc sa pun o rezistenta pe pinul reset la VCC? E vreo problema ca are oscilatorul CFPS 72-16 (16Mhz)? Am incercat si cu iesirea lui deconectata si tot nu vrea.

atmega 16.png

Link spre comentariu

Da, trebuie sa montezi o rezistenta de 10k intre pinul RESET si Vcc, in caz contrar comportamentul uC va fi ciudat! In alta ordine de idei, ce mesaj de eroare iti da programul de scriere a uC?

Link spre comentariu

Legat de mesaj ,nu sunt la masa de lucru acum dar spunea sa verific target ,conexiuni, etc. Clipea o data scurt led-ul rosu de pe programator si dadea mesajul.

Am selectat din lista Atmega 16 si Atmega 16A. Am verificat conexiunile si totul ok.

Am pus jumper-ul de reset de pe programator in ambele pozitii ca nu mai stiam la momentul respectiv cum era treaba cu el.

Oare osc. extern are frecventa prea mare (16Mhz) . 

Programatorul este asta  http://www.der-hammer.info/hvprog/index_en.htm.

Verific diseara si cu rezistenta. 

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Am un programator usbasp , uzual ,comun.

Din un motiv care imi scapa , asa cind vrea el , nu mai comunica cu pc, mcu nu mai este recunoscut . Daca  cu el cuplat la mcu ,scot mufa usb din pc si o repun la loc , incepe sa comunice .

Am reinstalat driverul in pc si la fel se comporta . Ce as mai putea face ? softul din programator este cel original ; nu l-am schimbat .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări