gabitzu2006 Postat Ianuarie 4, 2015 Partajează Postat Ianuarie 4, 2015 incerc sa caut setarile de la fuse biti pe care le-am aplicat si revin... Link spre comentariu
gabitzu2006 Postat Ianuarie 5, 2015 Partajează Postat Ianuarie 5, 2015 @Depanatoru, sa zicem ca e doar blocat la citire, cum il deblochez? ca nu mi-l vede, desi uc e in programator, programatorul alimentat, portul setat corect, etc. setarile pentru lfuse si hfuse sunt: lfuse:w:0xa4:m, lfuse:w:0xe1:m, lfuse:w:0xe3:m (fiecare lfuse pt cate un uc, sa nu se inteleaga ca am scris asa pt un singur uc) si intotdeauna hfuse:w:0xd9:m (bine, a se retine doar valorile dintre w si m).nu cred sa-i fi blocat programarea seriala sau mai stiu eu ce...dar poate ma insel Link spre comentariu
gabitzu2006 Postat Ianuarie 5, 2015 Partajează Postat Ianuarie 5, 2015 de acord, @elmar, dar ma gandeam poate exista alta solutie, fara sa-mi fac sau sa-mi cumpar avr doctor. astept sa vad ce zice @Depanatoru, dar tare mi-e ca avr doctor e singura solutie. Link spre comentariu
Depanatoru Postat Ianuarie 5, 2015 Partajează Postat Ianuarie 5, 2015 (editat) Ai zis ca nu-l mai citeste de asta nu eram sigur ... dar daca nu-l mai recunoaste deloc numai cu doctorul se rezolva . Cauta si tu un program la care scrie in clar ce bifezi la fusebiti , nu numai sa scrii valoarea hexa , ca sa nu setezi aiurea Editat Ianuarie 5, 2015 de Depanatoru Link spre comentariu
gabitzu2006 Postat Ianuarie 5, 2015 Partajează Postat Ianuarie 5, 2015 nu am setat aiurea, am folosit fusebit calculator ala...daca vrei caut si postez linkul aici. bine, pana la urma, setarile pt fuse erau date de cineva care a facut montajul respectiv si i-a functionat. ce-i drept, dupa ce am folosit setarile date de acel user, mi-a mers montajul. insa uc tot nu mi-l recunoaste daca vreau sa-l sterg, citesc, rescriu, etc. deci un doctor tb sa-mi fac.bine, o alta varianta, sa mai cumpar alte uc Link spre comentariu
Depanatoru Postat Ianuarie 5, 2015 Partajează Postat Ianuarie 5, 2015 (editat) De exemplu cu programarea seriala activata ( normal ) sau dezactivata merge programul oricum , dar in ultimul caz ulterior e mort pentru programatorul obisnuit ... Trebuie sa stii cat de cat ce pui la fusebiti Editat Ianuarie 5, 2015 de Depanatoru 1 Link spre comentariu
gabitzu2006 Postat Ianuarie 17, 2015 Partajează Postat Ianuarie 17, 2015 revin cu o intrebare: imi pot debloca acele microcontrolere atmega8 cu un programator pe port paralel? si daca da, ce tip imi recomandati? am vazut ca de exemplu un bsd e f simplu de facut (4 rezistente).sau tipul STK200 ar fi mai bun?ma refer la cele discutate aici:http://www.pocketmagic.net/2009/02/first-steps-with-micro-controllers-atmega8/#.VLrDZns8Mhu vreau sa fie cat mai simplu, nu intentionez sa-l folosesc timp indelungat. am gasit printre piesele mele un adaptor de la DB25 la DB9 (asta ca sa nu mai cumpar o mufa db25. mufe db9 am mai multe) si intentionez s-o folosesc pe aia plus mufa DB9 plus rezistente pe un cablaj de test. multumesc de eventualele raspunsuri! Link spre comentariu
Depanatoru Postat Ianuarie 18, 2015 Partajează Postat Ianuarie 18, 2015 (editat) Nu , nu poti cu cele din link , numai programatoarele mai scumpe gen STK500 care programeaza microcontrolerul in mod paralel pot ( nu are legatura cu interfata la calculator , paralel , serial , usb ) . Acolo sunt folositi multi pini la programare , nu numai cei 4 obisnuiti RST , SCK , MISO , MOSI . Editat Ianuarie 18, 2015 de Depanatoru Link spre comentariu
XAN77 Postat Ianuarie 18, 2015 Partajează Postat Ianuarie 18, 2015 Nu confunda programatorul pe port paralel cu programarea paralelă a mcu. Mă tem că trebuie să faci acel avr doctor pînă la urmă. Privește și un avantaj care îl aduce, poți folosi pinu de reset ca pin de date la mcu unde pinul reset are și asemenea posibilă funcție. Pentru un programator paralel nu cunosc multe scheme, caută pe net hvprog da o să ți se pară prea complex, e dublu placat. Părerea mea, avr doctor e de ajuns. Link spre comentariu
gabitzu2006 Postat Ianuarie 18, 2015 Partajează Postat Ianuarie 18, 2015 da, mi-am amintit acum chestia cu programarea si aveti dreptate: programarea in mod paralel difera de programarea pe portul paralel. multumesc ca mi-ati amintit...speram sa scap mai ieftin, ca bani si ca timp. pana una alta, am dat comanda de cateva uc-uri, ca sa am ce bloca. si poate candva imi voi face si un avr doctor. Link spre comentariu
Depanatoru Postat Ianuarie 18, 2015 Partajează Postat Ianuarie 18, 2015 Pai daca esti putin atent si nu setezi tu aiurea nu ai cum si de ce sa blochezi un Atmega8 ... blocatul e valabil mai ales la microcontrolerele cu 8 pini unde ca sa castigi un pin se pune reset disable Link spre comentariu
one Postat Ianuarie 18, 2015 Partajează Postat Ianuarie 18, 2015 ...speram sa scap mai ieftin, ca bani si ca timp. Banii si timpul ar fi singurele varialbile deci ori ca bani ori ca timp. Parerea mea, ca bani si ca timp, ar fi sa nu mai gresesti. Nu este o gluma proasta, vorbesc serios, cel mai ieftin si mai rapid este sa nu le mai blochezi. Altfel, daca un micro este blocat, il aruci la gunoi si continui cu celelalte, ca bani si ca timp nu merita sa faci o solutie anti-prost, ci sa nu mai gresesti. Cat la suta din microcontrollere pe care le programezi le omori? Unde e problema ? Link spre comentariu
gabitzu2006 Postat Ianuarie 19, 2015 Partajează Postat Ianuarie 19, 2015 (editat) 1.microcontrolerele SUNT deja blocate, asa ca sfaturi de genul ”fii mai atent” sunt cam tardive. utile, dar tardive. eu vreau sa le deblochez pe cele pe care le-am blocat deja, nu pe cele pe care urmeaza sa le blochez 2.banii ȘI timpul sunt doua variabile care nu se exclud, deci nu se pune exclusiv ORI intre ele. mai sunt si alte variabile, cum ar fi stresul. 3. avr doctor nu e un dispozitiv anti-prost. dispozitivele anti-prost sunt menite sa previna ceva, nu sa repare greselile ”prostului”, cum e cazul la mine. 4.povestea, pe scurt, e in felul urmator: vreau sa fac o sursa cu comanda digitala cu atmega8. am fisierele makefile, etc, inclusiv hex de la autor. problema a fost ca primele 4 uc le programasem setand o frecventa de ceas diferita fata de ce trebuia (cred ca e vorba de lfuse, daca gresesc e hfuse. ideea e ca una dintre ele, cea prin care se stabileste frecventa, doar pe aceea am modificat-o, cealalta fiind cum a lasat-o autorul. deci am modificat ori numai lfuse, ori numai hfuse si sigur am modificat ce trebuia.) 5. cred ca v-ati dat seama ca sunt incepator in ale uc, nu ascund ca asa este. de aceea caut si ajutor aici. daca am postat gresit, rog moderatorii sa mute postarile mele cu intrebarile unde trebuie. sper ca am fost suficient de clar. revin si va spun ce am modificat, lfuse sau hfuse. L.E. lfuse:0xe1 hfuse:0xd9 astea sunt setarile celui de-al 5-lea uc, care imi functioneaza, dar nici pe acesta nu-l mai pot citi, scrie, sterge. Editat Ianuarie 19, 2015 de gabitzu2006 Link spre comentariu
nico_2010 Postat Ianuarie 19, 2015 Partajează Postat Ianuarie 19, 2015 L.E. lfuse:0xe1 hfuse:0xd9 astea sunt setarile celui de-al 5-lea uc, care imi functioneaza, dar nici pe acesta nu-l mai pot citi, scrie, sterge. In acest caz verifica inca odata programatorul. Ai trasee intrerupte/lipituri reci (mai degraba ultima varianta). Un sfat: confectioneaza/cumpara un alt dispozitiv de programare compatibil cu AVR Studio (optiunile de setare a fusebits-ilor sunt mult mai explicite decat la alte software gen Khazama, Extreme Burner).. 1 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum