Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Programarea uC-urilor Atmel

ole

Postări Recomandate

spark deschizi fișierul hex în softul de programare cu care lucrezi, care cel mai probabil îți afișează conținutul bufferului în format hex și ascii, cum o fac multe programe ca icprog, ponyprog, progisp etc, și cauți în dreapta pe partea cu caractere ASCII textul unguresc respectiv. Caracterele ce formează textul se află undeva în mod consecutiv, nu sunt împrăștiate aleator. Editezi acolo avînd grijă să te încadrezi în aceeași lungime și apoi scri în mcu.

Link spre comentariu

Mda , confirm din programele mele ca orice text de pe LCD apare in clar undeva printre hieroglifele ce reprezinta instructiunile , daca e editat programul cu Ponyprog . Ar trebui sa se poata modifica relativ usor. Sa schimbi instructiunile programului e f complicat

Editat de Depanatoru
Link spre comentariu

multumesc lui @NICO pentru link dar vAVRdisasm este pentru Linux iar serverul rusului este blocat

cred ca am postat gresit pe topicul AVR-----pe mine ma interesa hex-ul de la pic-ul meu

am bagat in "" mikroC for pic""   hex-ul ----am modificat textul----am dat build-----se salveaza fisierele tip .asm si .C dar hex-ul meu nu este acolo

chiar conteaza daca intre ghilimelele de pe linie sa fie acelasi numar de caractere , eu cred ca nu ar trebui sa conteze ca doar l-am recompilat

am tradus ( din ungureste) textul de intimpinare din softul pic-ului :

*****bine te-am gasit CSABA*****

*porunca stapine*

:sparge:

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

a programat cineva un uc ATmega8 folosind Arduino? daca da, ce dificultati ati intampinat? (desigur, daca au fost dificultati)

multumesc!

Am programat un Atmega8A-AU (SMD) si nu am avut probleme deosebite. (Singura problema ar fi tensiunea de alimentare a acestuia...MAX 5V, dar i-am legat o dioda in serie pe + si n-au fost probleme) In rest e usor de programat daca nu gresesti pinii pe SPI.

Editat de radu_bc
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

cred ca am reusit sa programez uc. am obtinut ce scrie in poza. dar totusi va intreb: chiar a reusit programarea?  dupa ce am scris acel hex in uc, am citit apoi flash-ul din uc in alt hex si comparand cele doua hex-uri am constatat ca nu sunt identice. este normal sa fie asa sau e semn ca nu a reusit programarea?multumesc!

post-235064-0-25447000-1416431317_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

salutare! iarasi am nevoie de parerile voastre. am programat un ATmega8 cu programatorul asta:

post-235064-0-32547100-1414703556_thumb.png
si am obtinut asta:
post-235064-0-25447000-1416431317_thumb.jpg

intrebarea mea este: e posibil ca uc sa nu fi fost programat si sa ma fi trombonit avrdude? mentionez ca la schema de programator am legat direct uc si l-am alimentat cu 5V dintr-o sursa separata. sa fie oare ca nu am selectat corect tipul de programator din avrdude? eu am zis ca e de tip ponyser. treaba e ca montajul cu uc nu functioneaza. si am programat si fuse bitii.multumesc si astept pareri..

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

da, uc era programat corect, insa fuse bitii nu erau setati corect, mai precis frecventa osc intern nu era cea potrivita. am rezolvat cu un uc, e in montaj si oarecum functioneaza (e vorba de sursa de tensiune cu atmega8. acum imi afiseaza pe display, insa nu pot regla tensiunea de iesire la maximul pentru care a fost proiectata. in fine, asta e o discutie intr-un alt topic, dedicat..). acum problema e ca am scris mai multe uc pana am ”nimerit” frecventa corecta a osc intern (de fapt era specificata pe undeva si valoarea pentru hfuse sau lfuse, dar n-am fost atent) si am vreo patru atmega8 blocate, adica nu le mai pot nici macar citi. nu-l pot citi nici macar pe cel de-al cincilea, cel care e acum in montaj, desi acesta functioneaza. am citit pe aici un topic cu atmega doctor, sau cam asa ceva. unii useri spuneau ca l-au construit si functioneaza. voi ce-mi recomandati ca sa deblochez acele atmega8? multumesc de raspunsuri!

L.E. deci pentru cine e interesat, programatorul din #296 functioneaza! in avrdude setati-l ca ponyser (cred ca se vede din captura de ecran).

Editat de gabitzu2006
Link spre comentariu

Si ce ai setat la fusebiti de nu le mai poti citi ? Daca e activata protectia la citire evident nu le mai poti citi dar se pot sterge si reprograma . Pentru alte setari "ciudate" la fusebiti , cand nu mai ai ce face intr-adevar , cu atmega doctor se rezolva f bine

Editat de Depanatoru
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări