XAN77 Postat Septembrie 27, 2014 Partajează Postat Septembrie 27, 2014 spark deschizi fișierul hex în softul de programare cu care lucrezi, care cel mai probabil îți afișează conținutul bufferului în format hex și ascii, cum o fac multe programe ca icprog, ponyprog, progisp etc, și cauți în dreapta pe partea cu caractere ASCII textul unguresc respectiv. Caracterele ce formează textul se află undeva în mod consecutiv, nu sunt împrăștiate aleator. Editezi acolo avînd grijă să te încadrezi în aceeași lungime și apoi scri în mcu. Link spre comentariu
Depanatoru Postat Septembrie 27, 2014 Partajează Postat Septembrie 27, 2014 (editat) Mda , confirm din programele mele ca orice text de pe LCD apare in clar undeva printre hieroglifele ce reprezinta instructiunile , daca e editat programul cu Ponyprog . Ar trebui sa se poata modifica relativ usor. Sa schimbi instructiunile programului e f complicat Editat Septembrie 27, 2014 de Depanatoru Link spre comentariu
spark Postat Septembrie 29, 2014 Partajează Postat Septembrie 29, 2014 multumesc lui @NICO pentru link dar vAVRdisasm este pentru Linux iar serverul rusului este blocat cred ca am postat gresit pe topicul AVR-----pe mine ma interesa hex-ul de la pic-ul meu am bagat in "" mikroC for pic"" hex-ul ----am modificat textul----am dat build-----se salveaza fisierele tip .asm si .C dar hex-ul meu nu este acolo chiar conteaza daca intre ghilimelele de pe linie sa fie acelasi numar de caractere , eu cred ca nu ar trebui sa conteze ca doar l-am recompilat am tradus ( din ungureste) textul de intimpinare din softul pic-ului : *****bine te-am gasit CSABA***** *porunca stapine* Link spre comentariu
gabitzu2006 Postat Noiembrie 3, 2014 Partajează Postat Noiembrie 3, 2014 a programat cineva un uc ATmega8 folosind Arduino? daca da, ce dificultati ati intampinat? (desigur, daca au fost dificultati) multumesc! Link spre comentariu
radu_bc Postat Noiembrie 4, 2014 Partajează Postat Noiembrie 4, 2014 (editat) a programat cineva un uc ATmega8 folosind Arduino? daca da, ce dificultati ati intampinat? (desigur, daca au fost dificultati) multumesc! Am programat un Atmega8A-AU (SMD) si nu am avut probleme deosebite. (Singura problema ar fi tensiunea de alimentare a acestuia...MAX 5V, dar i-am legat o dioda in serie pe + si n-au fost probleme) In rest e usor de programat daca nu gresesti pinii pe SPI. Editat Noiembrie 4, 2014 de radu_bc 1 Link spre comentariu
gabitzu2006 Postat Noiembrie 22, 2014 Partajează Postat Noiembrie 22, 2014 cred ca am reusit sa programez uc. am obtinut ce scrie in poza. dar totusi va intreb: chiar a reusit programarea? dupa ce am scris acel hex in uc, am citit apoi flash-ul din uc in alt hex si comparand cele doua hex-uri am constatat ca nu sunt identice. este normal sa fie asa sau e semn ca nu a reusit programarea?multumesc! Link spre comentariu
gabitzu2006 Postat Decembrie 8, 2014 Partajează Postat Decembrie 8, 2014 revin cu alta intrebare: ce trebuie sa scriu mai intai intr-un uc? fuse bitii sau hex-ul? Link spre comentariu
nickrvl Postat Decembrie 8, 2014 Partajează Postat Decembrie 8, 2014 Intodeauna hex-ul pentru daca in fuse bitii ai optiunea de "blocare" activata nu vei mai reusii sa scri nimic ulterior. Link spre comentariu
Depanatoru Postat Decembrie 8, 2014 Partajează Postat Decembrie 8, 2014 Blocarea ca blocarea , o poti lua de la capat , dar sa nu fie SPI disabled sau Reset disabled la unele Link spre comentariu
gabitzu2006 Postat Decembrie 8, 2014 Partajează Postat Decembrie 8, 2014 da, asa ma gandeam si eu, ca hex-ul primul, dar vroiam sa mai cer o parere. si chiar va fi blocat dupa ce ii scriu fuse-bitii. multumesc de ajutor! Link spre comentariu
gabitzu2006 Postat Decembrie 10, 2014 Partajează Postat Decembrie 10, 2014 salutare! iarasi am nevoie de parerile voastre. am programat un ATmega8 cu programatorul asta: si am obtinut asta: intrebarea mea este: e posibil ca uc sa nu fi fost programat si sa ma fi trombonit avrdude? mentionez ca la schema de programator am legat direct uc si l-am alimentat cu 5V dintr-o sursa separata. sa fie oare ca nu am selectat corect tipul de programator din avrdude? eu am zis ca e de tip ponyser. treaba e ca montajul cu uc nu functioneaza. si am programat si fuse bitii.multumesc si astept pareri.. Link spre comentariu
Depanatoru Postat Decembrie 10, 2014 Partajează Postat Decembrie 10, 2014 Nu are cum , microcontrolerul e programat ... Link spre comentariu
MifTy Postat Ianuarie 4, 2015 Partajează Postat Ianuarie 4, 2015 după mesajele lui avrdude, e ok.acum trebuie să introduci mcu-ul în montaj, şi să vezi dacă totul merge cum trebuie... testul final! Link spre comentariu
gabitzu2006 Postat Ianuarie 4, 2015 Partajează Postat Ianuarie 4, 2015 (editat) da, uc era programat corect, insa fuse bitii nu erau setati corect, mai precis frecventa osc intern nu era cea potrivita. am rezolvat cu un uc, e in montaj si oarecum functioneaza (e vorba de sursa de tensiune cu atmega8. acum imi afiseaza pe display, insa nu pot regla tensiunea de iesire la maximul pentru care a fost proiectata. in fine, asta e o discutie intr-un alt topic, dedicat..). acum problema e ca am scris mai multe uc pana am ”nimerit” frecventa corecta a osc intern (de fapt era specificata pe undeva si valoarea pentru hfuse sau lfuse, dar n-am fost atent) si am vreo patru atmega8 blocate, adica nu le mai pot nici macar citi. nu-l pot citi nici macar pe cel de-al cincilea, cel care e acum in montaj, desi acesta functioneaza. am citit pe aici un topic cu atmega doctor, sau cam asa ceva. unii useri spuneau ca l-au construit si functioneaza. voi ce-mi recomandati ca sa deblochez acele atmega8? multumesc de raspunsuri! L.E. deci pentru cine e interesat, programatorul din #296 functioneaza! in avrdude setati-l ca ponyser (cred ca se vede din captura de ecran). Editat Ianuarie 4, 2015 de gabitzu2006 Link spre comentariu
Depanatoru Postat Ianuarie 4, 2015 Partajează Postat Ianuarie 4, 2015 (editat) Si ce ai setat la fusebiti de nu le mai poti citi ? Daca e activata protectia la citire evident nu le mai poti citi dar se pot sterge si reprograma . Pentru alte setari "ciudate" la fusebiti , cand nu mai ai ce face intr-adevar , cu atmega doctor se rezolva f bine Editat Ianuarie 4, 2015 de Depanatoru Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum