spinach Postat Octombrie 11, 2013 Partajează Postat Octombrie 11, 2013 AtMega8A-PU este bun ? Link spre comentariu
nico_2010 Postat Octombrie 11, 2013 Partajează Postat Octombrie 11, 2013 AtMega8A-PU este bun ?Da Link spre comentariu
spinach Postat Octombrie 12, 2013 Partajează Postat Octombrie 12, 2013 Am sa construesc programatorul si am sa spun cum merge. Link spre comentariu
Ionut Remus Postat Octombrie 12, 2013 Partajează Postat Octombrie 12, 2013 eu am un MKII de la LUFA varianta cu at90usb162, si functioneaza foarte bine cu win7 64bit. Cu Bascom nu am reusit sa-l fac sa functioneze dar nici nu mi-am batut capul deoarece programez cu AVR Studio 6 iar in Bascom doar scriu codul! de 2 ani doar cu MKII am programat, am mai intalnit si ceva probleme dar pot sa zic ca laud programatorul deoarece 99% functioneaza mai mult decat bine Link spre comentariu
spinach Postat Octombrie 13, 2013 Partajează Postat Octombrie 13, 2013 "eu am un MKII de la LUFA varianta cu at90usb162" , adica l-ai construit sau l-ai cumparat gata construit? Link spre comentariu
Ionut Remus Postat Octombrie 13, 2013 Partajează Postat Octombrie 13, 2013 am unul si construit...am unul si cumparat!cel cumparat l-am luat la inceput, celalat construit l-am facut dupa schemele lui maneniken dar cablajul l-am adaptat dupa necesitatile mele care a fost integrat pe o placa construita pentru a face teste directe!!! Link spre comentariu
unuldinei Postat Octombrie 13, 2013 Partajează Postat Octombrie 13, 2013 Am si eu o curiozitate care probabil ca va deveni un imbold la realizarea unui MKII . Care este timpul de programare("burning") al unui atmega32 , sau Atmega 328 ocupat cel putin 90 % din memorie ? Intreb asta pentru ca folosesc usbasp cu jumper-ul de SLOW scos si cam ajung la 1 minut pentru o scriere . Multumesc si spor la treaba ! Link spre comentariu
Ionut Remus Postat Octombrie 13, 2013 Partajează Postat Octombrie 13, 2013 eu am programat atmega32 (98% ocupat) in 5-6 secunde...dar avea si frecventa de 16Mhz extern iar in atmel studio 6 am setat frecventa la 4mhz cea de programare...mergea si cu 8 mhz cea de programare (evident , in 2-3 sec lua sa programez chipul ) doar ca imi dadea uneori rateuri si noroc ca-mi facusem fusebit doctor cu care resetam chipul... Link spre comentariu
spinach Postat Octombrie 14, 2013 Partajează Postat Octombrie 14, 2013 "celalat construit l-am facut dupa schemele lui maneniken" ??? cine este ? ce mcu ai folosit ? Link spre comentariu
Ionut Remus Postat Octombrie 14, 2013 Partajează Postat Octombrie 14, 2013 http://mdiy.pl/programator-usbtiny-mkii-slim/?lang=en aici sunt toate informatiile necesare! Eu ce am facut este ca am adaptat schema pentru a integra programatorul pe o alta placa pentru ce controller mi-am construit! Schemele sunt exact aceleasi dupa ce programator am cumparat si de fapt functioneaza cu acelasi soft de la LUFA deoarece practice sunt aceleasi scheme folosite. chipul(AT90USB162) se poate programa cu Amel Flip parca asa se numeste). Dupa documentatie acest programator trebuie sa functioneze si cu Bascom AVR si AVRDUDE dar eu in primele incercari cand l-am avut in mana, nu am reusit dar nici nu m-am straduit prea mult sa-l fac sa functioneze cu Bascom! Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 1, 2013 Partajează Postat Noiembrie 1, 2013 Va salut !Cum pot citi si eu o memorie smd dintr-un casetofon 24c00 ?Multumesc anticipat Link spre comentariu
expert Postat Ianuarie 28, 2014 Partajează Postat Ianuarie 28, 2014 as dori sa realizez frecventmetru din linkul urmator: http://www.mshopf.de/proj/avr/freq_meter.html autorul da intr-o arhiva toate fisierele necesare insa nu ofera hex-ul pentru scrierea microntrolerului! Am attiny2313, am si un programator USBASP, pentru scrierea hexului folosesc eXtreme burner! Va rog sa imi spuneti ce program trebuie sa folosesc sa pot obtine un hex ; nu am experienta cu acest tip de microcontrolere, am realizat pana acum niste proiecte cu atmega8 dar am avut de fiecare data hex-ul Va multumesc Link spre comentariu
nico_2010 Postat Ianuarie 28, 2014 Partajează Postat Ianuarie 28, 2014 @expert: descarca si utilizeaza AVR Studio 4.19 pentru a obtine hex-ul. Link spre comentariu
radu_bc Postat Ianuarie 28, 2014 Partajează Postat Ianuarie 28, 2014 Salut! A reusit cineva sa incarce un bootloader (gen Arduino) pe un Atmega32A-PU cu usbasp? M-am uitat pe toate forumurile, si microcontrollerul asta nu e folosit de prea multa lume si nu se gasesc bootloadere care sa mai si functioneze. Majoritatea tutorialelor sunt pentru 328, 644 sau altele. (nu sunt chiar atat de avansat, deci nu pot sa-mi scriu singur un bootloader) Multumesc! Link spre comentariu
nico_2010 Postat Ianuarie 28, 2014 Partajează Postat Ianuarie 28, 2014 Salut! A reusit cineva sa incarce un bootloader (gen Arduino) pe un Atmega32A-PU cu usbasp? M-am uitat pe toate forumurile, si microcontrollerul asta nu e folosit de prea multa lume si nu se gasesc bootloadere care sa mai si functioneze. Majoritatea tutorialelor sunt pentru 328, 644 sau altele. (nu sunt chiar atat de avansat, deci nu pot sa-mi scriu singur un bootloader) Multumesc!Cauta aici: http://wiki.edwindertien.nl/doku.php?id=software:bootloaders#arduino_bootload.. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum