Ionut Remus Postat August 15, 2012 Partajează Postat August 15, 2012 Ciao!Am 2 Atmega8 cu care m-am tot jucat...si nu stiu exact ce am facut in Avr studio sau la ce mi-a fost capul ca le-am setat fusebitii pe oscilator extern (pp ca 1khz)!Acum nu le mai pot citi deloc, si am incercat sa le pun si un quartz dar tot degeaba....intrebarea mea este sa incerc cu un oscilator alimentat? si unde si cum sa-l leg? pe xtal1, xlat2 sau pe amandoua?Mai trebuie condensatori....etc ?Le programez cu un AVRProg MkII Link spre comentariu
danzup Postat August 16, 2012 Partajează Postat August 16, 2012 Ciao!Am 2 Atmega8 cu care m-am tot jucat...si nu stiu exact ce am facut in Avr studio sau la ce mi-a fost capul ca le-am setat fusebitii pe oscilator extern (pp ca 1khz)!Acum nu le mai pot citi deloc, si am incercat sa le pun si un quartz dar tot degeaba....intrebarea mea este sa incerc cu un oscilator alimentat? si unde si cum sa-l leg? pe xtal1, xlat2 sau pe amandoua?Mai trebuie condensatori....etc ?Le programez cu un AVRProg MkIIUite ce iti propun : citeste dumneata datasheetul microcontrolerului si apoi intoarce-te pe forum si ne spui dumneata unde se conecteaza cristalul de quartz si ce condensatori mai trebuie pe acolo sau cum se conecteaza un oscilator extern .Te asteptam sa postezi . Ciao!Daca nu-ti gasesti capul singur , pai noi nu prea putem sa te ajutam . Link spre comentariu
atupi Postat Septembrie 16, 2012 Partajează Postat Septembrie 16, 2012 Va cer ajutorul in programarea unui Atmega 8515. Mi-am construit popularul programator pe portul paralel STK200 si vreau sa programez uC-ul din aplicatia de aici Uitandu-ma pe datasheetul uC-ului observ ca cel putin un pic de la interfata ISP (pinul 9 mai exact) este utilizat in alt scop si ma face sa cred ca nu pot programa uC-ul montat pe cablaj ci scos separat si conectat la programator. Este adevarata presupunerea mea, sau imi scapa ceva ? ATENTIONARE: este prima oara cand am contact cu un montaj cu microcontroller si tot prima oara cand incerc sa programez unul. Multumesc ! Link spre comentariu
stefan_k Postat Septembrie 20, 2012 Partajează Postat Septembrie 20, 2012 Am si eu o nelamurire: care sunt dezavantajele/avantajele programarii unui uC folosind softul Arduino in comparatie cu alte softuri (ex. AVR Studio)?Depinde foarte mult de cum scrii softul, codul efectiv.Daca folosesti librariile arduino, risti ca executabilul final sa iasa mult prea mare si mult prea lent.Daca ai nevoie de optimizari, e nevoie sa pui mana pe datasheet si pe limbajul C, si sa le programezi "cum trebuie". Codul final va iesi mai "indescifrabil", dar net mai rapid.Daca nu ai nevoie de optimizari, si vrei doar sa "ii dai drumul", si arduino poate fi o solutie. Doar sa nu fii nevoit sa bagi microntroller de 8-16-32KB cand se putea rezolva si in 1KB. Link spre comentariu
keenox Postat Noiembrie 3, 2012 Partajează Postat Noiembrie 3, 2012 @atupi: Vezi aici (http://www.avrfreaks.net/index.php?name=PNphpBB2&file=printview&t=70515&start=0) postul al 2-lea (al lui microcarl). Trebuie sa folosesti niste rezistente de izolare daca vrei sa programezi in circuit si sa si folosesti pinii aia. Link spre comentariu
Vizitator Deles Postat Noiembrie 16, 2012 Partajează Postat Noiembrie 16, 2012 Buna seara,Precizez de la inceput ca sunt incepator si sper sa nu deranjez cu intrebari plictisitoare sau stupide ..... dar asa invatam toti. As dorii daca ma poate ajuta cineva cu o schema de legaturi de la un Atmega8( sau oricare din familia Atmega) la o memorie eprom 24C32(sau alta de gen 24CXX)si daca se poate si o secventa de cod pentru memorarea unei variabile in 24C32(nu in epromul din Atmega) , citirea ei si afisarea pe un LCD. Rugamintea mea este daca se poate codul sa fie in Bascom deoarece am inceput sa invat programarea cu el, C-ul ma depaseste momentan Cu multumiri, Florian. Link spre comentariu
ole Postat Ianuarie 24, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 24, 2013 In primul rand imi cer scuze pentru off-topic. In al doilea rand, pentru cei care inca nu stiu inca dar ar fi interesati, organizez un mic concurs pe pagina de facebook Olectronix. Pentru a va inscrie trebuie sa respectati corect toti cei 3 pasi indicati acolo. Succes! Link spre comentariu
radioman Postat Februarie 16, 2013 Partajează Postat Februarie 16, 2013 Sal all.Un proiect pt. un programator portabil fara calculator. http://mdiy.pl/uprog-maly-szybki-przeno ... d/?lang=en L-am testat si merge foarte bine. Link spre comentariu
iulian2010 Postat Martie 15, 2013 Partajează Postat Martie 15, 2013 Buna seara,Precizez de la inceput ca sunt incepator si sper sa nu deranjez cu intrebari plictisitoare sau stupide ..... dar asa invatam toti. As dorii daca ma poate ajuta cineva cu o schema de legaturi de la un Atmega8( sau oricare din familia Atmega) la o memorie eprom 24C32(sau alta de gen 24CXX)si daca se poate si o secventa de cod pentru memorarea unei variabile in 24C32(nu in epromul din Atmega) , citirea ei si afisarea pe un LCD. Rugamintea mea este daca se poate codul sa fie in Bascom deoarece am inceput sa invat programarea cu el, C-ul ma depaseste momentan Cu multumiri, Florian.Aici sunt notiuni despre afisarea unui text pe lcd: http://www.avrprojects.net/index.php/avr-project/avr-tutorials/49-lcdavrSi aici tot despre lcd:http://avrhelp.mcselec.com/. La Index cauta: CONFIG LCD.Si aici despre 24c32: http://www.avrprojects.net/index.php/avr-project/avr-projects/63-i2c-eeprom-programmer Link spre comentariu
iulian2010 Postat Martie 15, 2013 Partajează Postat Martie 15, 2013 Vezi si aici un cod. Nu l-am testat hardware. ' *****************************************************************************' * Title : EEPROM 24C32.bas' * Last Updated : 05.03.2006' * Target device: At90s2313, 24C32' * Author : www.avrprojects.net' * Program code : BASCOM-AVR' * Hardware req. :' * Description :' * This application reads and write a byte to an 24c32 EEPROM connected to an' * AT2313 microcontroller.' *****************************************************************************$sim$regfile "attiny2313.dat"$crystal = 8000000Dim D_w As Byte , D_r As ByteConfig Lcdpin = Pin , Db4 = Portb.3 , Db5 = Portb.2 , Db6 = Portb.1 , Db7 = Portb.0 , E = Portb.6 , Rs = Portb.7Config Lcd = 16 * 2ClsCursor OffConfig Scl = Portd.0 'assign the SCl line to PORTD.0Config Sda = Portd.1 'assign the SDA line to PORTD.1D_w = 100'********** write byte to EEPROM ***************************************************I2cstart 'generate startI2cwbyte &B1010_0000 'send device addressI2cwbyte 0 'H adress of EEPROMI2cwbyte 0 'L adress of EEPROMI2cwbyte D_w 'data to EEPROMI2cstop 'stop conditionWaitms 10'********** read byte from EEPROM **************************************************I2cstart 'generate startI2cwbyte &B1010_0000 'send device adsressI2cwbyte 0 'H address of EEPROMI2cwbyte 0 'L address of EEPROMI2cstart 'repeated startI2cwbyte &B1010_0001 'slave address (read)I2crbyte D_r , Nack 'read byte from EEPROMI2cstop 'generate stopLcd "D_w= "Lcd D_w 'show byte on LCDLowerlineLcd "D_r= "Lcd D_rEnd Link spre comentariu
iozsi Postat August 9, 2013 Partajează Postat August 9, 2013 Buna ziua tuturor.Am o problema la Atmega8.Am compilat fisierul Blink din arduino1.0.3,apoi scris fisierul hex cu ajutorul unui programator usbasp,cu ajutorul programului Khazama.La sfarsit spune ca totu-i in regula.Dar din pacate ledul nu functioneaza.Daca schimb in sketch pinul 13 in pin 12 sau 11,apoi transform in hex si incarc din nou,atunci functioneaza !Binenteles schimbat ledul la iesirea corespunzatoare a circuitului.M-am gandit ca e ars pinul respectiv dar nu ar trebui deoarece prin acela se incarca programele(fiind pinul sck de la controler).Nu-mi dau seama ce este.Mentionez ca am incercat cu acelasi programator si acelasi hex la Atmega 328p si functioneaza ledul pe acel pin. Link spre comentariu
Vizitator mit001 Postat August 10, 2013 Partajează Postat August 10, 2013 Buna ziua tuturor.Am o problema la Atmega8.Am compilat fisierul Blink din arduino1.0.3,apoi scris fisierul hex cu ajutorul unui programator usbasp,cu ajutorul programului Khazama.La sfarsit spune ca totu-i in regula.Dar din pacate ledul nu functioneaza.Daca schimb in sketch pinul 13 in pin 12 sau 11,apoi transform in hex si incarc din nou,atunci functioneaza !Binenteles schimbat ledul la iesirea corespunzatoare a circuitului.M-am gandit ca e ars pinul respectiv dar nu ar trebui deoarece prin acela se incarca programele(fiind pinul sck de la controler).Nu-mi dau seama ce este.Mentionez ca am incercat cu acelasi programator si acelasi hex la Atmega 328p si functioneaza ledul pe acel pin.Ar trebui sa meraga daca in IDE Arduino, Tools, Board, alegi Arduino NG or older/Atmega8 si apoi recompilezi pt a obtine hex-ul. Link spre comentariu
spinach Postat Septembrie 7, 2013 Partajează Postat Septembrie 7, 2013 Vreau sa construesc un programator USBtinyisp , var 2 ., vizibil aici: http://learn.adafruit.com/system/assets ... sp2sch.png Tiny2313 o sa il incarc separat , pe un programator care merge. Deci: problema1 -am incercat sa compilez utilizind makefile din baza pachet si in timp ce se compila , pc a luat-o razna . Cum se obtine de fapt hexul ? -ce fusebiti ar trebui setati ? problema2 -ma chinui si sa zicem ca il voi finaliza; este un programator bun pe usb ? ce limitari are ? foloseste cineva asa ceva ? Link spre comentariu
spinach Postat Septembrie 8, 2013 Partajează Postat Septembrie 8, 2013 Am citit azi toate cele 15 pagini ; nu este specificat nimic de acest programator . chiar daca nu il foloseste nimeni , este util daca va dati cu parerea. Link spre comentariu
Vizitator adelinn Postat Septembrie 20, 2013 Partajează Postat Septembrie 20, 2013 l-am facut eu acu vreo 2 ani si din cate imi amintesc nici mie nu mi-a reusit din prima, ceva legat de fusebiti. eu am sperat sa-l folosesc cu avr studio 4 dar nu am reusit sa fac sa se inteleaga programul cu programatorul. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum