Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Programarea uC-urilor Atmel

ole

Postări Recomandate

Vizitator BogdanSorlea

Atasat (sper sa) poti gasi un swf (video) reprezentand captura de ecran cu toti pasii urmati.Sa scuzi te rog calitatea sunetului.La sfarsit nu se aude pre bine, mentionam ca:- Nu am conectat nici un microcontroller de programat prin intermediul conectorului ISP de 10 pini (de pe USBasp)- Toti cei 3 jumperi ai USBasp sunt deschisiSarbatori fericite!

Link spre comentariu
Vizitator proof_ro

Bun, am inteles. In primul rand nu are importanta daca e conectat vreun microcontroller la programator si e ok daca nu e niciun jumper pus pe programator.

Eu cand am instalat driverele nu-mi gasea in folder driver-ul, ci trebea sa-i specific eu exact fisierul. Mai exact:

1. Update driver

2. Browse my computer for driver software

3. Let me pick from a list of devices drivers on my computer.

4. Selectam All devices

5. Have disk

6. Selectezi exact calea unde e folderul Driver-Win7, si acolo fix in radacina folderului este un fisier USBasp pe care il selectezi si dai Ok.

7. OK. Ar trebui sa apara la model USBasp si sa scrie cu exclamatie ca driverul nu are semnatura digitala. (ca in poza)

8. Selectezi USBasp si dai next. O sa te mai intrebe daca esti sigur, ii zici ca da.

Daca nici asa nu merge, am mai gasit pe AvrFreaks o chestie, si poate merita incercata, desi nu e chiar legata de problema ta :) uite link http://www.avrfreaks.net/index.php?name=PNphpBB2&file=viewtopic&t=82994

Astept raspuns!

Paste fericit!

Link spre comentariu
Vizitator BogdanSorlea

Cu varianta a doua (cea de pe avrfreaks - oricat am tot cautat in comunitatea aia, articolul ala nu l-am gasit, deci mersi) mi-a mers ceva, adica Device Managerul imi arata cam asa:

[attachment=0]x.PNG[/attachment]

Dar in momentul in care ii dau sa execute comanda .\avrdude -c usbasp -p m16 -u -U flash:w:usbasp.atmega8.hex, imi raspunde avrdude.exe: error: could not find USB device "USBasp" with vid=0x16c0 pid=0x5dc

Link spre comentariu

salut!Este posibil ca driverul pentru USBasp sa nu fie cel corect.Incearca si cu driverul pe care il atasez si spune-mi concluzia, deoarece este posibil ca W7 sa nu fie instalat cum trebuie.

Link spre comentariu
Vizitator BogdanSorlea

Incercat, insa imi omoara alte deviceuri (componentele de USB, sunet, retea practic le opreste). A trebuit fie sa ii dau system restore, fie sa il dezinstalez si sa il instalez pe precedentul.Idei?

Link spre comentariu
Vizitator proof_ro

@BogdanSorlea Eu nu prea mai am idei. Daca hex-ul s-a scris ok ar fi trebuit sa mearga, daca ar fi fost totul in regula. Poate de vazut pe un osciloscop ce se intampla pe portul usb :tryre . Poate vine cineva mai priceput cu o idee! Numai bine!

Link spre comentariu
nico_2010

Incercat, insa imi omoara alte deviceuri (componentele de USB, sunet, retea practic le opreste). A trebuit fie sa ii dau system restore, fie sa il dezinstalez si sa il instalez pe precedentul.

Idei?

Cautand pe net, am gasit urmatoarea afirmatie:

"The second thing to consider is that when you plug your device in, any capacitance between Vbus and GND will cause a dip in voltage across the other ports of the hub to which you are connecting. To limit the consequences of this (such as crashing other devices), the specification places a maximum on the value of capacitance across +Vbus and GND of 10uF."

Este posibil sa patesti asa ceva si atunci pune un condensator de valoarea mai sus aratata si incearca iar!

Nu mai am idei, mie imi merge bine pe w7 cu driverul postat.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
Vizitator marianspy

Va salut ,detin un AT87F52 12PC si doresc sa-l folosesc la un Countdown Timer . Dupa parerea mea , citind datashetul lui se poate folosi .Precizez ca nu cunosc programarea microcontrollerol deci sunt incepator .In situatia in care se poate folosi pentru asa ceva , am rugamintea sa ma sfatuiti pentru a alege o schema sa programez acest IC .Va multumesc .

Link spre comentariu

ca sa-ti dam sfaturi ar trebui sa ne dai detalii despre aplicatia ta. ma refer anume la ce precizie sa aibe timer-ul in ppm sau procente, cat de repede sa mearga sa avanseze (ex: 1s), cat sa dureze count-down-ul (s, min, ore, zile...etc)vrei sa te limitezi stric la mcu si quartz sau esti dispus sa mai conectezi la mcu circuite integrate daca e necesar?

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator marianspy

Am reusit pana la urma sa fac o schema de countdown timer la acest uc AT87F52-12PC , am rezolvat si cu HEX-ul si acum a ramas sa gasesc o schema pentru a programa UC-ul .Ma puteti sfatui in a alege o schema pentru a programa AT87F52-12PC care este echivalent cu 80C51 si 80C52 ?Va multumesc anticipat .Aceasta este countdown-ul cu pricina

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Cum vi se pare programatorul asta?

Pretul e f ok zic eu, doar ca vanzatorul nu prea are multe rating-uri sa-mi dau seama cat e de incredere si nici n-a mai vandut niciun programatorul de genul asta pana acum.

Link spre comentariu

Cum vi se pare programatorul asta?Pretul e f ok zic eu, doar ca vanzatorul nu prea are multe rating-uri sa-mi dau seama cat e de incredere si nici n-a mai vandut niciun programatorul de genul asta pana acum.

Cred ca e cam acelasi lucru cu cel de aici: viewtopic.php?f=37&t=72056, pe acesta l-am testat si eu, e in regula.
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator poke_veve

Salut tuturor!Am nevoie de ajutor pentru a rezolva urmatoarea problema. Am facut montajul hardware din tutorialul lui Ole (al doilea, cu butoane cu tot). Dupa ce incarc programul in memoria flash, totul este in regula. Pana ii scot alimentarea, cand evident se opreste tot. Dar cand bag la loc alimentarea, programul ramane in memoria flash, dar ledurile imi lumineaza la o intensitate mai mica, si afisajul cu leduri la fel, abia se vad (asta nu este in schema din tutorial, dar l-am adaugat eu). Sper ca am postat unde trebuie, adica ma gandesc ca de la programare se trage problema.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări