DarkAngel_Bv Postat Noiembrie 26, 2010 Partajează Postat Noiembrie 26, 2010 Aveti idee de ce nu merge programatorul serial pe atmega88? Am cumparat unul azi si nu merge citit/scris :( Link spre comentariu
gaby Postat Noiembrie 27, 2010 Partajează Postat Noiembrie 27, 2010 Am si eu o intrebare, doresc sa construiesc http://www.sump.org/projects/counter/ si nu stiu cum trebuie sa setez fuse bits pentru quart. Multumesc. Link spre comentariu
ole Postat Februarie 27, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 27, 2011 Trebuie sa setezi pe External Crystal adica CKSEL3..0=1111, CKOPT=0, SUT1..0=11. Link spre comentariu
gaby Postat Februarie 27, 2011 Partajează Postat Februarie 27, 2011 Multumesc mult. Link spre comentariu
Vizitator lemanuell2005 Postat Martie 22, 2011 Partajează Postat Martie 22, 2011 Am realizat un programator serial pentru AVR, cel de aici http://electronics-diy.com/avr_programmer.php. Am vrut sa programez cu el un Attiny2313. M-am luptat cu el o noapte intreaga pana mi-am dat seama ca am conectat gresit pinii conectorului RS232, adica am legat pin 1 in loc de pin 5, etc (cumva in oglida) pentru ca nicaieri nu am gasit detaliat cum sunt vazuti pinii conectorului (din fata sau din spate); fiind norocos din fire am nimerit-o (exact pe dos!!!). Am descoperit pana la urma ca erau numerotati pinii chiar pe conector, dar cred ca prea tarziu (conctasem deja 2 bucati la PC cu el). Dupa ce am corectat situatia am incercat sa citesc din flash-ul microcontroller-elor dar PonyProg returneaza "Device missing or unknown device (-24)". As dori sa imi spuna cineva daca mai pot face ceva cu ele sau le arunc (se mai pot reseta macar cu High Voltage Parallel Programming?). Link spre comentariu
srdjan Postat Martie 22, 2011 Partajează Postat Martie 22, 2011 daca ai conectat invers avr-ul cand ai incercat sa-l programezi inseamna ca e ca nou inca. nu a patit absolut nimic asta daca ai folosit si pus corect diodele zener de 5.1V Link spre comentariu
Vizitator lemanuell2005 Postat Martie 22, 2011 Partajează Postat Martie 22, 2011 daca ai conectat invers avr-ul cand ai incercat sa-l programezi inseamna ca e ca nou inca. nu a patit absolut nimicNu AVR-ul l-am conectat invers ci conectorul RS232. PonyProg nu-l vede. Mentionez ca nu am scris niciodata in el pt ca nu mi l-a vazut deloc. Link spre comentariu
srdjan Postat Martie 22, 2011 Partajează Postat Martie 22, 2011 posibil sa fi ajuns 12V la SCK daca ai pus invers conectorul...deci sa compromiti intrarea respectiva, in rest nu cred sa fi ajuns alte tensiuni periculoase in alte locuri. din cate stiu sck nu este folosit in programarea paralela... deci nu-l arunca chiar daca spi-ul e compromis Link spre comentariu
Vizitator lemanuell2005 Postat Martie 22, 2011 Partajează Postat Martie 22, 2011 posibil sa fi ajuns 12V la SCK daca ai pus invers conectorul...deci sa compromiti intrarea respectiva, in rest nu cred sa fi ajuns alte tensiuni periculoase in alte locuri. din cate stiu sck nu este folosit in programarea paralela... deci nu-l arunca chiar daca spi-ul e compromisIdeea e ca nu stiu daca au ajuns 12v pe SCK (doar daca portul serial a dat o astfel de tensiune pe el din pinii 8+9 care au fost conctati la SCK). Acolo ar fi trebuit sa fie legati pinii 6+7 din conectorul RS232 (conexiunile fiind realizate gresit). Totusi schema are acele DZ 5V1 care cred ca ar fi trebuit sa limiteze aceste tensiuni la ~5V. Eu ma gandeam ca poate din cauza conectarii gresite a semnalelor din portul serial s-a produs vreo modificare nedorita a fuse bitilor (si poate mi-a dezactivat accesul serial al microcontroller-ului). Este posibil asa ceva? Nu mai detin alt AVR sa testez daca merge sau nu. Link spre comentariu
Vizitator BogdanSorlea Postat Aprilie 13, 2011 Partajează Postat Aprilie 13, 2011 Salutari! Tocmai ce am aterizat pe forum aici la voi, sper sa fie intr-un ceas bun. In primul rand doresc sa va spun ca am incercat sa caut solutie la problema asta - atat cautand pe forum prin threaduri, prin formularul de cautare folosind combinatia "Windows 7", cat si cautand pe internet solutii. As vrea sa stiu: Ce solutii cunoasteti pentru a programa Atmel de pe Windows 7 - prin port USB? Am incercat sa imi fac propriul programator, mergand pe solutia USBasp http://www.fischl.de/usbasp/ + niste workarounduri de pe net pentru a-l face sa mearga, insa nu am reusit sa-l fac sa mearga. Am vazut pe TME un programator, insa nu stiu cu certitudine daca e functionabil pe Windows 7 + USB: AVRPROG-T http://www.tme.eu/en/katalog/#id_catego ... 0%3B112889 Alternativ, dar nu preferential, cunoasteti solutii in forma Ubuntu + USB? Mersi anticipat. Link spre comentariu
Vizitator radur Postat Aprilie 15, 2011 Partajează Postat Aprilie 15, 2011 Te salut, uite utilizatorul ole comercializeaza programatoare si a confirmat ca functioneaza atat pe win7 x32 cat si pe win7 x64!viewtopic.php?f=37&t=72056Daca esti "in bani" cea mai ok varianta mi se pare AVRISPmk2, fiind suportata direct de catre atmel in avr studio 5.Daca tot am postat, as avea si eu o intrebare )Se da un Attiny13A cu toti pinii conectati la niste leduri charlieplexate (mai putin pinul de RESET), pot face programare ISP cu ledurile atasate? Link spre comentariu
Vizitator BogdanSorlea Postat Aprilie 17, 2011 Partajează Postat Aprilie 17, 2011 Din pacate aceasta achizitie trebuie sa o decontez (cu bon fiscal sau chitanta + factura), deci doar in cazul acela pot sa cumpar de la el.Revenind la ce am intrebat... stie cineva ceva? Link spre comentariu
Vizitator proof_ro Postat Aprilie 20, 2011 Partajează Postat Aprilie 20, 2011 @BogdanSorlea ce anume nu merge la programatorul propriu? Eu am luat de la ole un usbasp si il folosesc pe windows 7 cu driverele de pe site-ul asta.http://elecrom.wordpress.com/2010/06/25/usbasp-drivers-for-windows-7/ Pe linux nu l-am incercat dar banuiesc ca merge. Probabil ca cea mai sigura solutie e AVRISP MKII, si suporta o groaza de uC. Numai bine! Link spre comentariu
Vizitator BogdanSorlea Postat Aprilie 23, 2011 Partajează Postat Aprilie 23, 2011 # vorbim despre USBasp # drivere si instalare pe Windows 7 Salut! Se comporta cam asa: Il leg la calculator (prin portul USB, evident), se aprinde unul din LEDuri, insa imi apare USB device not recognized. Pot sa incerc sa instalez orice drivere (cele recomandate de tine, libusb pentru x64, etc.), insa nu se intampla nimic - la instalare imi zice The best driver software for your device is already installed. Windows has determined the driver software for your device is up to date. Unknown Device Tind sa cred ca problema incepe din faptul ca nu il detecteaza ca fiind USBasp, lucru ce ma face sa cred ca e o problema de natura harware (fie nu am programat bine microcontrolleru de pe USBasp, fie nu am facut bine conexiunile pe placa). Poti confirma asta? Ai niste sugestii? Mersi anticipat Link spre comentariu
Vizitator proof_ro Postat Aprilie 23, 2011 Partajează Postat Aprilie 23, 2011 Ai incercat sa ii faci update de driver? Adica:- intri in control panel, apoi in system, apoi in device manager- ar trebui sa-ti apara instalat usbasp in libusb-win32 device, ceea ce inteleg ca nu exista, asa cum apara instalat la mine (vezi fisier atasat).banuiesc ca ar fi pus la other devices cum e in figura atasata.Intri pe unknown device si incerci sa-i faci update driver in tabul de driver, conducand fix catre fisierul respectiv. Daca tot nu-l recunoaste, ori e o problema cu hex-ul programat in atmega-ul de pe programator ori ceva pe placuta. Care dintre variante ai facut-o, pe cea oficiala? Poate reusim sa-i dam de cap ca e pacat :)Sarbatori fericite! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum