Vizitator viobio Postat Iunie 21, 2018 Partajează Postat Iunie 21, 2018 (editat) Acum 20 minute, LMOlimpiu a spus: Atentie! Acele grafice nu sunt simulari si nu sunt generate pe o schema,cine stie despre ce vb. este in tema,acele grafice sunt generate direct pe tuburi reale cu uTracer si fara niciun OT.Puterea este cea obtinuta in anod,transformatoarele nu intra in discutie in acest caz si bineinteles nicio NFB,asta cred ca este limpede.Tuburile utilizate sunt NOS,doua dintre ele sunt chiar de la dv.,adica niste RFT-uri. Repet: datele de catalog sunt orientative! Dl LMOlimpiu , atunci argumentati cind tubul EL84 sau mai bine cu 6P6C cu Ra 3K5 ,Ua250V ,Ug2 250V ( datele puse in primul post din acest topic ) cind se folosește intr-un amplificator real , cu toate componentele inclusiv OT , cu NFB sau fara , pe o schemă ,cum doriți dv , altfel pentru mine acele grafice nu au nici o valoare , nu sunt elocvente . Vă mai rog odată , dacă îmi puteți raspunde , Ra 3K5 este corect pentru SE cu 6P6C ? Un raspuns simplu , este ok sau nu ??? Editat Iunie 21, 2018 de viobio Link spre comentariu
Vizitator extracascaval Postat Iunie 21, 2018 Partajează Postat Iunie 21, 2018 32 minutes ago, Faust2018 said: Dl LMOlimpiu , atunci argumentati cind tubul EL84 sau mai bine cu 6P6C cu Ra 3K5 ,Ua250V ,Ug2 250V ( datele puse in primul post din acest topic ) cind se folosește intr-un amplificator real , cu toate componentele inclusiv OT , cu NFB sau fara , pe o schemă ,cum doriți dv , altfel pentru mine acele grafice nu au nici o valoare , nu sunt elocvente . Vă mai rog odată , dacă îmi puteți raspunde , Ra 3K5 este corect pentru SE cu 6P6C ? Un raspuns simplu , este ok sau nu ??? Ca o curiozitate ,la rusia neagra (daca spui ca fiecare tub are ra diferit) de ce spuneai ca se pot inlocui 6p6c cu 6p3c ,nu acelasi lucru il faceai si tu!? Link spre comentariu
THOMAS Postat Iunie 21, 2018 Partajează Postat Iunie 21, 2018 42 minutes ago, Faust2018 said: Dl LMOlimpiu , atunci argumentati cind tubul EL84 sau mai bine cu 6P6C cu Ra 3K5 ,Ua250V ,Ug2 250V ( datele puse in primul post din acest topic ) cind se folosește intr-un amplificator real , cu toate componentele inclusiv OT , cu NFB sau fara , pe o schemă ,cum doriți dv , altfel pentru mine acele grafice nu au nici o valoare , nu sunt elocvente . Vă mai rog odată , dacă îmi puteți raspunde , Ra 3K5 este corect pentru SE cu 6P6C ? Un raspuns simplu , este ok sau nu ??? Daca graficele nu sunt elocvente,ce mai conteaza parerea mea?.....este ca dv. si gata! Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Iunie 21, 2018 Partajează Postat Iunie 21, 2018 Acum 23 minute, extracascaval a spus: Ca o curiozitate ,la rusia neagra (daca spui ca fiecare tub are ra diferit) de ce spuneai ca se pot inlocui 6p6c cu 6p3c ,nu acelasi lucru il faceai si tu!? Probabil că editasem gresit , se întâmplă oricui , cred că am avut undeva un anunt , din cite tin minte , apoi am modificat 6V6 , este așa ? Pune un link ceva , unde spun că in Rusia Neagră se pot folosi 6P3C , ai vazut pe undeva poze cu Rusii Negre unde eu folosesc 6P3C ? .Eu in general scriu de pe tabletă , tableta "tine minte " cuvinte sau grupuri de litere, cifre , deja scrise , se întâmplă des să scriu ceva aiurea , apoi să modific . Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Iunie 21, 2018 Partajează Postat Iunie 21, 2018 (editat) Acum 33 minute, LMOlimpiu a spus: Daca graficele nu sunt elocvente,ce mai conteaza parerea mea?.....este ca dv. si gata! Dom LMOlimpiu nu suntem aici să ne contrăm , ați fi ultima persoană de pe planetă cu care m-aș contra , vă respect si nu imi permit așa ceva . Un amplificator trebuie privit ca un tot unitar , nu doar ce da acel Traser , de asta nu pot accepta doar acele grafice . Ca să gasim o cale de mijloc , haideți să facem acel amp cu 6P6C cu Ra 3K5 , vedem ce si cum . Dacă nu doriți , fac eu unu , acelasi montaj , cu datele de catalog , doua trafuri de iesire 3K5 si 5K , după ....fac masuratori si le pun aici , poate se face lumină si nu mai sunt considerat Gică Contra sau că am ceva cu cel care vinde acel amp cu Ra 3K5 si " funcționează " cu 6P6C ,6P3C,EL34 . Editat Iunie 21, 2018 de viobio Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Iunie 21, 2018 Partajează Postat Iunie 21, 2018 (editat) Acum 10 minute, extracascaval a spus: Auzi...hai las-o e prea pe fata,nu am facut print screen ca nu m-a interesat,asta cu poate am tastat gresit...ma faci sa zambesc ,m-ai ziceai si ca trebuie re-biassat .Eu stiu ca nu a cumparat omu de la tine (din diverse motive) a cumparat de la altcineva ,te-ai ofticat suparat, nu conteaza ,ti s-a pus pata ,nu ai uitat si cand ai vazut ca vinde ,pac pe el.Omu a spus doar ca vinde ceva ,nu ca e universal ,intradevar era un SE pt 6v6,care functioneaza ca 6v6 ,si chiar daca lampile nu sunt folosite la catalog,asta nu inseamna ca nu au sound diferit fiecare in parte .E un compromis ,minciuna era daca spunea totul sub alta forma,dar s-a mentionat doar ca le suporta si pe celelate! Ps:daca ai fi fost atent (poate ca ai fost) e si un logo acolo in dreapta si ti-ai da seama cine l-a construit,si nu cred nu era o persoana care sa induca in eroare! In alta ordine de idei ,ce ti-a facut omu ala (poate nu ai ce face),de ai deschis un toppic pentru nu stiu ce!? Ps.2 Platesti taxe la stat!? Rusii Negre am facut și clasa AB , negativare fixa , si da ...trebuie reglat curentul de repaus din cind in cind sau cind se schimbă tuburile . Totuși ai o dovadă că eu am spus, unde spun că se pot folosi si 6P3C , eu am spus ce cred că a fost , un anunț unde am editat greșit . Tu continui cu flame , eu cred ca cel care vinde acum acel amp la cumparat de la tine și tu ai cazut cam nasol , cind ai aparut pe acest forum ai pus niste intrebari despre un amp care cam seamna cu asta . Nu am vazut nici o siglă pe amp pentru că poza este cu definitie proasta . Este ultima oara cînd îți mai raspund , poți scrie orice , nu ma interesează , consider că este flame . Editat Iunie 21, 2018 de viobio Link spre comentariu
Vizitator extracascaval Postat Iunie 21, 2018 Partajează Postat Iunie 21, 2018 (editat) Ca recunosti sau nu ,treaba ta,ca raspunzi sau nu iara treaba ta,eu nu am nevoie de ochelari sau vad VSK ALL TUBE.Daca te faci ca nu stii cine e....iarasi treaba ta,nu ma cheama cu V...a. Editat Iunie 21, 2018 de extracascaval Link spre comentariu
laur+ Postat Iunie 21, 2018 Partajează Postat Iunie 21, 2018 Domnilor, eu nu am vazut pana acum un difuzor care sa măsoare snur =x ohm! Impendanta acestuia variază cu frecventa iar daca pe traseu mai intervine si un filtru atunci lucrurile devin complicate. Transformatorul de iesire este o ,,oglinda de impendanta'' asa incat tubul vede o impendanta variabila cu frecventa. Atunci ce rost mai au aceste contraziceri? Bănuiesc faptul că toți cei care au lucrat cu tuburi stiu aceste lucruri. Da este posibil ca într-o plaja de frecvente tubul final sa vada Ra optim dar cu siguranta sunt zone în care acesta vede alt Ra mai mic sau mai mare in functie de neliniaritatea difuzorului. 1 Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Iunie 21, 2018 Partajează Postat Iunie 21, 2018 (editat) 1 oră în urmă, extracascaval a spus: Ca recunosti sau nu ,treaba ta,ca raspunzi sau nu iara treaba ta,eu nu am nevoie de ochelari sau vad VSK ALL TUBE.Daca te faci ca nu stii cine e....iarasi treaba ta,nu ma cheama cu V...a. Acum citeva minute l-am sunat pe VSK , îl poți contacta și îți poate spune mai multe , mă stiu cu VSK de cel puțin nouă ani . Imi pare rau că multi au atitudine de struț cu capul in nisip , nu au curajul să recunoască cind o dau in bară . Pacat că nu există onestitate si bărbăție , am fost dezamagit de un om pentru care aveam respect . Editat Iunie 21, 2018 de viobio Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Iunie 21, 2018 Partajează Postat Iunie 21, 2018 vaska2222 , spune domnule aici ce mi-ai spus la telefon , să nu mai facă flame toți cei care nu au habar de tuburi . Link spre comentariu
Vizitator extracascaval Postat Iunie 21, 2018 Partajează Postat Iunie 21, 2018 I-ai luat pe toti la rand ,iti bati joc de toti,toti mint doar tu ai dreptate paranoia clar! Distrugi toate prieteniile pe care le aveai! Ti s-au urcat gargaunii din cauza faimei capatate! Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 21, 2018 Partajează Postat Iunie 21, 2018 Acum 9 minute, laur+ a spus: Domnilor, eu nu am vazut pana acum un difuzor care sa măsoare snur =x ohm! Impendanta acestuia variază cu frecventa iar daca pe traseu mai intervine si un filtru atunci lucrurile devin complicate. Transformatorul de iesire este o ,,oglinda de impendanta'' asa incat tubul vede o impendanta variabila cu frecventa. Atunci ce rost mai au aceste contraziceri? Bănuiesc faptul că toți cei care au lucrat cu tuburi stiu aceste lucruri. Da este posibil ca într-o plaja de frecvente tubul final sa vada Ra optim dar cu siguranta sunt zone în care acesta vede alt Ra mai mic sau mai mare in functie de neliniaritatea difuzorului. Asa este, tubul suporta o dezadaptare continua in functie de frecventa si de a variatiei sarcinii uneori compensata totusi de constructia incintei de acea cel mai bine se vede acest lucru atunci cind masurarea THD se face cu cel putin trei frecvente iar curba distorsiunilor se coreleaza cu puterea si frecventa evident pe sarcina rezistiva. Cind se intra in distorsiuni mai mari de 5% curba aceasta creste brusc si nu se mai poate spune nimic de functionarea amplificatorului iar acele date de catalog cu 10% sint complet depasite Link spre comentariu
hpavictor Postat Iunie 21, 2018 Partajează Postat Iunie 21, 2018 Eu nu sunt lămurit încă de calitatea expertizei cu analizorul tip Krohn Hite 6880 , fabricat în 1989 . Oare care este ultima certificare metrologică a acestui aparat ? Cine poate garanta că protocolul de măsură este corect și complet ? Există un utilizator care este abilitat / acreditat cu diploma în urma unor cursuri de specialitate să folosească un asemenea analizor ? Evident , indicațiile acestui aparat reprezintă un mare pas înainte față de nimic , dar ... Verificarea , calibrarea și certificarea metrologică poate face diferența între " ceva " absolut garantat ca fiind conform cu buletinul de metrologie sau simple vorbe . Să nu uităm , aceasta serie de aparate a fost să fabricata între 1989 și 1990 . Verificarea metrologica e pe bani . Grei . Sper să mă înșel ... Krohn Hite 6880 : http://docdro.id/wi4orA2 Link spre comentariu
THOMAS Postat Iunie 21, 2018 Partajează Postat Iunie 21, 2018 (editat) 3 hours ago, Faust2018 said: Dom LMOlimpiu nu suntem aici să ne contrăm , ați fi ultima persoană de pe planetă cu care m-aș contra , vă respect si nu imi permit așa ceva . Un amplificator trebuie privit ca un tot unitar , nu doar ce da acel Traser , de asta nu pot accepta doar acele grafice . Ca să gasim o cale de mijloc , haideți să facem acel amp cu 6P6C cu Ra 3K5 , vedem ce si cum . Dacă nu doriți , fac eu unu , acelasi montaj , cu datele de catalog , doua trafuri de iesire 3K5 si 5K , după ....fac masuratori si le pun aici , poate se face lumină si nu mai sunt considerat Gică Contra sau că am ceva cu cel care vinde acel amp cu Ra 3K5 si " funcționează " cu 6P6C ,6P3C,EL34 . Cand aveti timp si chiar doresc sa fie facuta pe bune aceasta configuratie si bineinteles cu un OT de calitate si o sectiune generoasa,sa incercati aceasta configuratie pentru un SE cu 6P6S de 3W. Eu nu ma leg de datele de catalog,am libertatea sa fac cum doresc ca sa cuplez cei 3K5 la anodul lui 6P6S. Sa nu uitam ca pentru un SE se accepta un THD de pana la 3% pe cand unui PP i se accepta un THD <=1% si stim bine care sunt motivele . Schema: P.S nu este vorba de contrari,eu vreau sa cred ca este vorba de discutii tehnice,principiale,personal nu am niciun interes material sau de alta natura daca am afirmat despre amplificatorul colegului ca isi merita pretul.Hai te rog sa inchidem discutia pentru ca deja devenim penibili,pana la urma sunt carti si informatii destule pentru cine doreste sa se puna la punct cu problema Ra(a)/Za(a) discutata pe aceste pagini. Editat Iunie 21, 2018 de LMOlimpiu Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 21, 2018 Partajează Postat Iunie 21, 2018 Acum 24 minute, Victor a spus: Eu nu sunt lămurit încă de calitatea expertizei cu analizorul tip Krohn Hite 6880 , fabricat în 1989 . Oare care este ultima certificare metrologică a acestui aparat ? Cine poate garanta că protocolul de măsură este corect și complet ? Există un utilizator care este abilitat / acreditat cu diploma în urma unor cursuri de specialitate să folosească un asemenea analizor ? Evident , indicațiile acestui aparat reprezintă un mare pas înainte față de nimic , dar ... Verificarea , calibrarea și certificarea metrologică poate face diferența între " ceva " absolut garantat ca fiind conform cu buletinul de metrologie sau simple vorbe . Să nu uităm , aceasta serie de aparate a fost să fabricata între 1989 și 1990 . Verificarea metrologica e pe bani . Grei . Sper să mă înșel ... Krohn Hite 6880 : http://docdro.id/wi4orA2 Evident ca te inseli, daca ai fi lucrat cu distorsiometre facute inante de anii 90 ai fi observat ca acuratetea de masurare scade extrem de putin, chiar cele fabricate in Cehia sau Polonia masoara rezonabil fara sa vorbim de firmele consacrate din Japonia, SUA sau Germania. Verificarea metrologica se poate rezuma la citeva masuratori facute cu un dB- metru si in rest sint doar amanunte, cu bani faci alte chestii... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum