+_Florin_+ Postat Martie 5, 2010 Partajează Postat Martie 5, 2010 Merge, poti sa reduci mult rezistenta din grila1 in acest caz, cu efecte pozitive (scazand impedanta de intrare etajul va avea o buna imunitate la brumul de retea sau alte campuri magnetice, care se descarca mult mai usor pe 1M prin cuplaje capacitive parazite).Am ceva rezerve referitor la punctul de functionare, acesta e undeva intr-o zona de la baza caracteristicilor ori lampa asta (desi micuta) este destul de puternica, (1.7W maxim pe anod) uite ce spune catalogul:Caracteristici tipice:-curent anodic: 7.5mA;-tensiune pe anod: 120V;-tensiune pe g2: 120V;-curent de g2: 2.5mA;-panta : 5mA/V.Nu este obligatoriu ca un tub sa fie utilizat conform caracteristicilor tipice recomandate de ei, dar nici foarte departe deoarece poate functiona bine sau nu, ma refer si la distorsiuni. Link spre comentariu
lorik199 Postat Iunie 4, 2010 Partajează Postat Iunie 4, 2010 Merge, poti sa reduci mult rezistenta din grila1 in acest caz, cu efecte pozitive (scazand impedanta de intrare etajul va avea o buna imunitate la brumul de retea sau alte campuri magnetice, care se descarca mult mai usor pe 1M prin cuplaje capacitive parazite). Am ceva rezerve referitor la punctul de functionare, acesta e undeva intr-o zona de la baza caracteristicilor ori lampa asta (desi micuta) este destul de puternica, (1.7W maxim pe anod) uite ce spune catalogul: Caracteristici tipice: -curent anodic: 7.5mA; -tensiune pe anod: 120V; -tensiune pe g2: 120V; -curent de g2: 2.5mA; -panta : 5mA/V. Nu este obligatoriu ca un tub sa fie utilizat conform caracteristicilor tipice recomandate de ei, dar nici foarte departe deoarece poate functiona bine sau nu, ma refer si la distorsiuni. luand in considerare aceste caracteristici, postate de florin mai sus,si aplicandu-le pe schema aceasta ar rezulta o rezistenta de anod de 15k si cea de G2 de 48k dupa calculele mele rezistenta din catod tot de 1k5, rezistenta de grila aceeasi, condensatorii de cuplaj si cel din catod iar la fel este corect? eu vroiam sa "lampizez" un aparat cu ele, ca au dimensiuni reduse si asa am 4 buc NOS, EB si OTK1 care stau degeaba sursa de alimentare poate debita vreo 125 V in gol,105Vca la 16mA sarcina, deci 150 V continuu ce vor fi stabilizati la 120 V Link spre comentariu
remus68 Postat Iunie 5, 2010 Partajează Postat Iunie 5, 2010 merge la schema aceasta conectat direct pe intrare un microfon cu bobina de 700ohm?Inseriaza la intrare un condensator de 47...100nF. Rezistenta de 1M las-o in pace - impreuna cu rezistenta din catod formeaza circuitul de polarizare (negativare) al grilei. Micsorarea impedantei de intrare se face montind o rezistenta in paralel cu sursa de semnal, in aval de condensatorul de intrare. De exemplu http://www.albertkreuzer.com/eminent.htmAm utilizat 6J1P in etaje de intrare pentru chitara, in scheme unde era recomandat EF86 si mi-a placut cum s-a auzit. Pentru reducerea zgomotului a fost necesar ecranarea tubului si a condensatorului de intrare. Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Iunie 5, 2010 Partajează Postat Iunie 5, 2010 Nu are nici o problema ca micsoreaza rezistenta din grila, poata sa puna si 700 ohmi in loc de 1M, poata sa puna si grila la masa ca nu se modifica nimic la polarizare, curentul anodic tot ala va ramane atata timp cat nu se umbla la rezistenta din catod ori la tensiunea pe grila 2.Desigur a fost o gluma cu grila la masa, dar valoarea lui Rg in cazul de fata este limitata in jos doar de impedanta sursei (700 ohmi). Link spre comentariu
mila Postat Iunie 5, 2010 Partajează Postat Iunie 5, 2010 Gluma,gluma ...dar poate face un etaj cu grila la masa si atac pe catod! Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 5, 2010 Partajează Postat Iunie 5, 2010 Am gasit lampa asta......in un microfon de studio pt inregistrari ......de la Grove Tube ,era cuplat ca trioda ,iar microfonul era tip condesator si mai avea un mic transformator de adaptare pe iesire (pt. balanced....) filamentul era alim in CC.... Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 13, 2010 Partajează Postat Iunie 13, 2010 Intrebarea mea pentru utilizatorii acestui tub (6J1P) este, care sunt valorile maxime admise de catalog (maximum tatings) pentru tensiunile pe anod si respectiv pe grila ecran. Poate s-a mai discutat, dar mi-a fost greu sa trec in revista tot topicul. Scuzele de riguare. Link spre comentariu
remus68 Postat Iunie 13, 2010 Partajează Postat Iunie 13, 2010 Aceasta este foaia de catalog a lui 6J1P. http://www.klausmobile.narod.ru/td/data/_6j1p.GIF Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 13, 2010 Partajează Postat Iunie 13, 2010 Aceasta este foaia de catalog a lui 6J1P...Uite si aici una. In asta curbele sunt trasate pana la limita unei tensiuni de 240 V. Care-i realitatea? Link spre comentariu
Vizitator fane332 Postat Iunie 13, 2010 Partajează Postat Iunie 13, 2010 Si de la mine doua foi de catalog, sa fie primite la simulare! Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 13, 2010 Partajează Postat Iunie 13, 2010 Acum este clar. In documentul linckat de mine mai sus, cineva a uitat sa mai scrie si "-EV" dupa "6J1P" ca sa se stie ca de fapt este foaia de date pentru tubul 6J1P-EV. Ok, problema s-a lamurit Link spre comentariu
Vizitator fane332 Postat Iunie 13, 2010 Partajează Postat Iunie 13, 2010 Draga domnule Nicolas, singura diferenta dintre parametrii 6J1P si 6J1P-EV (varianta militara) este durata de functionare de 500 de ore la prima si de 5000 de ore la a doua.Tensiunea anodica de 240V poate fi folosita in cazul in care nu se depaseste puterea anodica maxima si puterea maxima pe grila ecran corespunzatoare fiecarei variante. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 13, 2010 Partajează Postat Iunie 13, 2010 ...diferenta dintre parametrii 6J1P si 6J1P-EV (varianta militara) este durata de functionare de 500 de ore la prima si de 5000 de ore la a doua...Am intocmit si atasat un document mixat din datele avute la dispozitie pe diferitele linckuri de mai sus, pe care iti recomand sa-l analizezi in amanuntime prin prisma diferentelor dintre cele doua grafice ale curbelor caracteristice de anod. Ai sa vezi destule diferente. Apoi, orice proiectant stie ca atunci cand diferenta dintre doua produse este la numarul orelor de functionare, care este de zece ori mai mare in favoarea unuia, acesta nu este doar un simplu amanunt, ci durabilitatea s-a obtinut fie prin masuri tehnico-functionale fie prin folosinta unor materiale deosebite. Trebuie sa stii ca durabilitatea de 500 ore a produsului 6J1P este garantata de laboratoare bine dotate, tinand cont de toate datele furnizate, inclusiv pe cale grafica, iar cea de 5000 ore a produsului 6J1P-EV asijderea. Personal detin si o copie xerox dupa "Catalog de Tuburi Electronice" editat sub semnaturile ing. Ana Savescu si ing. Cezar Ionescu la Editura Tehnica Bucuresti 1967 si ti-as mai putea furniza si alte diferente, insa as vrea sa ne oprim aici. Hai sa nu facem din orice un motiv de polemica. Apoi sa tinem cont ca mai exista si varianta 6J1P-ER. Nu cred ca rusii au fost atat de prosti incat sa prezinte acelasi produs sub 3 coduri diferite. Singura mea dilema, era legata de doua documente, care dadeau caracteristici anodice diferite pentru acelasi tip de tub. Acum am rezolvat-o si asa cum spuneam - hai sa lasam polemica.[attachment=0]Document mixat.png[/attachment] Link spre comentariu
Kosmin Postat Iunie 13, 2010 Partajează Postat Iunie 13, 2010 Si ca sa elucidam inca un "mister" se poate observa, diferenta intre un 6j1p si un 6j1b e doar la aspect, la forma lor fizica, foile de catalog seamana intre ele destul de bine. Link spre comentariu
Depanatoru Postat Iunie 14, 2010 Partajează Postat Iunie 14, 2010 ...diferenta dintre parametrii 6J1P si 6J1P-EV (varianta militara) este durata de functionare de 500 de ore la prima si de 5000 de ore la a doua...Am intocmit si atasat un document mixat din datele avute la dispozitie pe diferitele linckuri de mai sus, pe care iti recomand sa-l analizezi in amanuntime prin prisma diferentelor dintre cele doua grafice ale curbelor caracteristice de anod. Ai sa vezi destule diferente. Apoi, orice proiectant stie ca atunci cand diferenta dintre doua produse este la numarul orelor de functionare, care este de zece ori mai mare in favoarea unuia, acesta nu este doar un simplu amanunt, ci durabilitatea s-a obtinut fie prin masuri tehnico-functionale fie prin folosinta unor materiale deosebite. Trebuie sa stii ca durabilitatea de 500 ore a produsului 6J1P este garantata de laboratoare bine dotate, tinand cont de toate datele furnizate, inclusiv pe cale grafica, iar cea de 5000 ore a produsului 6J1P-EV asijderea. Personal detin si o copie xerox dupa "Catalog de Tuburi Electronice" editat sub semnaturile ing. Ana Savescu si ing. Cezar Ionescu la Editura Tehnica Bucuresti 1967 si ti-as mai putea furniza si alte diferente, insa as vrea sa ne oprim aici. Hai sa nu facem din orice un motiv de polemica. Apoi sa tinem cont ca mai exista si varianta 6J1P-ER. Nu cred ca rusii au fost atat de prosti incat sa prezinte acelasi produs sub 3 coduri diferite. Singura mea dilema, era legata de doua documente, care dadeau caracteristici anodice diferite pentru acelasi tip de tub. Acum am rezolvat-o si asa cum spuneam - hai sa lasam polemica.[attachment=0]Document mixat.png[/attachment]Care ar fi diferentele intre caracteristici ? Ca eu vad ca sunt identice . Nu este nici o diferenta intre 6J1P si versiunea -EV . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum