Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tubul 6J1P

ALEKS

Postări Recomandate

Vizitator viobio

se spune ca scuzele sunt acceptate si inca o data scuze . cine ma poate ajuta cu inlocuirea operationalului 4558 cu un tub electronic chiar si cu 6j1p doresc informati numai de la cine a construit schema si intradevar a obtinut rezultate .

informati sunt multi""informati" (informatii corect :ras: ) nu putem da ca nu vedem schema in discutie
Link spre comentariu

haideti dragilor postati aici akum sa vedem daca vorbele mele sunt minciuna sau adevar cine a construit si o schema cu 6j1p si a dat rezultate.

Te d?deai mare cunosc?tor în ale tuburilor, f?-?i singur.
Link spre comentariu

haideti dragilor postati aici akum sa vedem daca vorbele mele sunt minciuna sau adevar cine a construit si o schema cu 6j1p si a dat rezultate.

D-le cred ca ai probleme cu reactia negativa, ceva oscilatii...
Link spre comentariu

D-le cred ca ai probleme cu reactia negativa, ceva oscilatii...
Si inca ce oscilatii.... ma mir ca nu s-a ars trafu de iesire :rade:

Pt Kubo: nu mai scrie cu prescurtarile alea "k ne sturbeste la okean" (cum bine zicea un coleg forumist), incearca sa scrii romaneste!!

Ca sa nu mai spun ca prin jignirea celor de aici ai rezolva ceva..... cu tonul ala imperativ nu atragi decat mustrari in cel mai bun caz.

Link spre comentariu

de ce sa te i-au la misto? poi este un ci nou. sau ma insel eu aaaa scuze schema mea veche este buna akum . parca esra veche eu ti-am recomandat 7204

...voi chiar habar nu aveti ce este domeniul hifi.. daramite high-end..ptr a asculta un amplif hifi folositi in primul rand un amplif hifi si nu genul china adica- si sa aveti si-o sursa hifi un deck made in japan si pe urma mai stam de vorba

Kubo, te droghezi, cumva??? :ras:

De cand "deck-ul" e sursa hi-fi?!Unde ai auzit tu de casetofon cu caseta normala, standard Philips, la 4,75 cm/s "HI-FI"???

http://en.wikipedia.org/wiki/High_fidelity

http://en.wikipedia.org/wiki/Compact_Cassette

Termina cu prostiile si lasa-i pe oamenii astia sa discute, citeste, ca ai ce invata de la ei! :bataie

Scuze pentru offtopic! :jytuiyu

Link spre comentariu

Tuburile miniatura s-au folosit in echipamentele radio militare, ultimageneratie pe tuburi, in ideea de a reduce dimensiunile si greutateaechipamentului.La inceputul "erei atomice" se considera ca echipamentele pe tuburisunt mult mai rezistente la Impulsul electromagnetic obtinut in urmadetonarii unei bombe atomice fata de cele pe semiconductori.In urma unui test realizat prin anii '60 cand americanii au detonat obomba in stratosfera, unda electromagnetica a prajit tot echipamentulde masura, citiva sateliti aflati pe acolo plus cateva orase lasate farareteaua de curent, au ajuns la concluzia ca datorita interactionarii cuionosfera, pulsul electromagnetic depasea tensiunea de protectie de laetajele de intrare pe tuburi, asa ca ori tuburi ori tranzistoare, oricumse prajeau.Datorita avantajelor, americanii au trecut la fabricarea echipamentelorpe tranzistoare.Rusii au continuat inca vreo 10 ani fabricatia echipamentelor pe tuburidar au incercat miniaturizarea componentelor, asa au aparut acestetuburi miniatura.

Am cateva mici obiectii aici. Dupa studierea efectelor bombei atomice s-a trecut la proiectarea bombelor cu puls electromagnetic (EMP), extrem de utile in distrugerea aparaturii de comunicatii si de orice fel. Pulsurile generate de aceste bombe (ori de cea atomica) sunt imense, s-au masurat 600V/m ... 1.5kV/m intensitate a campului, functie de puterea si altitudinea la care se detoneaza bomba. La asemenea pulsuri in orice fir al aparatului, traseu de cablaj, etc apar tensiuni foarte mari deci nu numai circuitele de intrare sunt in pericol, ci intreg aparatul. La acest capitol, logic ca tuburile electronice sunt DE DEPARTE MAI REZISTENTE fata de jonctiunile amarate ale tranzistoarelor, deci nu e acelasi lucru.Apoi testele de care amintea Minitehnicus s-au facut pe echipamente obisnuite, nu pe cele "anti EMP" care s-au dezvoltat ulterior. Acestea, pe langa lampi sunt construite intr-un anume fel, cu blindaje, condensatori la tensiuni mult mai mari fata de cat ar trebui in mod obisnuit, intrarile suntate cu tuburi cu descarcari in gaze, etc etc.Echipamentele militare VITALE pe tranzistori sunt dublate de echipamente cu tuburi, construite anti EMP in orice tara care se respecta, pana si "Romanica noastra" are asa ceva.Desigur ca e greoi si scump de construit in acest fel, de aceea s-a renuntat la construirea pe scara larga a astfel de aparate.Cat despre tubul 6J1P, eu l-as folosi cu rezistenta de negativare in catod si tensiune de cca 120V in anod si Ia = 3...4mA, rez in anod 25...27kohm si cca 240V alimentare. Cu catodul direct la masa pot aparea curenti de grila la semialternantele pozitive ale semnaluluii de intrare deci unele distorsiuni.
Link spre comentariu

fac si eu putin offtopic. Pana in momentul acelui test americanii isi bateau joc de rusi ca au sistemele de comunicatii pe lampi. Abia atunci si-au dat seama de cat de robuste sunt lampile la astfel de atacuri

Link spre comentariu

Pentru skaarj.Esti tare frate.Felicitari!!! :aplauze .Cred ca-ti trebuie si o mica doza de nebunie sa te inhami la o lucrare d'asta.Pacat ca nu intra in PC,sau intra?Inca odata FELICITARI

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Baieti, pina la urma un preamp cu 6J1P ce rezultate are?Reda sau nu reda frecventele inalte? Are un sunet cald sau sec? etcNu ma intrebati de ce nu experimentez singur, e nasol cu timpul, si experimentarile colegilor sint importante :)PS: mai poate pune cineva datasheet-ul tubului? ca putinele link-uri care erau... pai erauPPS@Kubo:"se spune ca scuzele sunt acceptate si inca o data scuze . cine ma poate ajuta cu inlocuirea operationalului 4558 cu un tub electronic chiar si cu 6j1p doresc informati numai de la cine a construit schema si intradevar a obtinut rezultate ."Pai cum domne, mai devreme erai scirbit de prapaditii de aici de pe forum? Cumva nu stii sa proiectezi etajul preamplificator in cauza?Ceva imi spune ca esti crud, ca esti foarte crud si tre' sa te mai coci.Pina atunci, invata sa respecti membrii cu experienta mai multa decit a ta. :bataie

Link spre comentariu

Conectat ca si trioda tubul 6j1p are toate calitatile necesare pt un preamplificator decent si este foarte potrivit pt experimente, ca minusuri ar fi microfonia si dispersia parametrilor iar ca plusuri robustete, pretul mic, tensiune anodica redusa si consum pt filament excelent. Dupa parerea mea este cel mai potrivit pt un "lampizator" CD-player de exemplu sau un line preamplif. iar ca o parere subiectiva , are un sunet cald ( depinde foarte mult de corectitudinea PSF )

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări