lucianbl Postat Martie 13, 2007 Partajează Postat Martie 13, 2007 pe bune vreau si io niste tuburi de-alea subminiatura. se poate aranja ceva bizniss? ce tuburi ai nevoie am eu multe poate facem un schimb Link spre comentariu
yo9hrb Postat Martie 13, 2007 Partajează Postat Martie 13, 2007 Da' chiar toata lumea are tuburi de alea micute? Eu unde eram? :drinkers: Link spre comentariu
mariand Postat Martie 13, 2007 Partajează Postat Martie 13, 2007 Am si eu vre-o cateva bucati miniatura noi sunt rusesti si sunt duble triode. Link spre comentariu
yo9hrb Postat Martie 13, 2007 Partajează Postat Martie 13, 2007 Dar 2J14b are cineva? Vreo 5 bucati. Banuiesc ca chestia aia ca un X taiat este J. Vreau sa fac un receptor portabil in 144MHz... cu lampi :supz: . Eventual mai multe, 5 intra in constructie. Sa mai ramana 1...2 de rezerva. Sunt pentode, filament cu incalzire directa. Link spre comentariu
lucianbl Postat Martie 14, 2007 Partajează Postat Martie 14, 2007 astea sunt lampile mini pe care le am Link spre comentariu
addysoftware Postat Martie 16, 2007 Partajează Postat Martie 16, 2007 preamp11.gif - si altele asemenea - Puneti condensatorul de grila 2 la masa, nu la catod. In varianta cu el la catod apare o usoara reactie pozitiva care poate duce si chiar duce uneori al autooscilatia montajului. Nush de unde ati scos-o cu el la catod...asa o fi fost aia originala, dar nu intotdeauna ce gasesti intr-un montaj facut si care functioneaza e si definitiv batut in cuie. De ex. eu cu multi ani in urma am gasit o solutie f simpla de a taia oscilatiile amplifurilor cu familiile de CI 810 sau 150 sau 790. Era simpu dar varianta de catalog uneori oscila ca draq, indiferent ce-i faceai...si nu era din linia de masa. Am scos condensat de pe pinu 6 la masa, si cel dintr 6 si 12, si am bagat un .....22nF intre 5 si 6. Gata. Definitiv. Never Ever nu a mai oscilat schema aia.O sa ziceti ca i-am taiat poate si din ...inalte...as, de unde. Abia la 200nF incepe sa taie audibil(-3-4dBla 15kHz), deci banda ptr 22nF as aprecia-o la 50kHz cu -1dB (estimativ, nu e calculat la fix). Link spre comentariu
ALEKS Postat Martie 16, 2007 Autor Partajează Postat Martie 16, 2007 Pai ce faci acolo, ai jumate din uzina din Rubin! :rolleyes: Vad acolo si-o lampa rectificatoare. Imi imaginez ca cine vine si vede hardughia ramane intai perplex si intreaba ce-i cu becurile alea nu ?ALEKS Link spre comentariu
ALEKS Postat Martie 16, 2007 Autor Partajează Postat Martie 16, 2007 Pai incearca cu o bucla de reactie fiindca se va reduce corespunzator zgomotul nedorit. Plus toate celelalte avantaje ale reactiei negative.De aratat oricum arata excelent! Cel putin mie-mi plac aparatele cu matele scoase afara (si nu neg, in perioadele mele de teste, arata la fel montajele, dar dupa ce le finalizez... se schimba situatiunea).ALEKS Link spre comentariu
zal Postat Martie 16, 2007 Partajează Postat Martie 16, 2007 Foarte simpatica realizare. Nu ne-ai aratat si burta dar banuiesc ca ai refolosit tot ce se putea din TV-urile alea de care spuneai.Totusi cond aia cu corpul ceramic si capacele cositorite sint cu hirtie uleiata, si au o toleranta mare, si curent de fuga la fel de mare. De ce nu-i schimbi cu unii ''noi''? Link spre comentariu
zal Postat Martie 17, 2007 Partajează Postat Martie 17, 2007 Pai nu e nevoie de asa ceva la traf. Daca nu esti sigur care capat al secundarului trebuie legat la masa nu-l mai legi. Sau iti era frica ca trafo scapa tensiune continua pe difuzor??? :rolleyes: Link spre comentariu
Ovidanie Postat Martie 26, 2007 Partajează Postat Martie 26, 2007 http://www.fonar.com.pl/audio/projekty/ ... 30/wzm.htm Priviti cu atentie si printre altele veti vadea doua aplicatii cu 6Ж1П. Link spre comentariu
zal Postat Iunie 21, 2007 Partajează Postat Iunie 21, 2007 Daca desfaci un tub rusesc din seria asta metalica militara, ai sa vezi ca nu seamana deloc cu 6J1P, iar la soclu sint identice cu unele lampi europene gen EBL21. Iar RV-urile seamana doar la marimea balonului de sticla cu 6J1P, in rest sint diferite la caracteristici. Link spre comentariu
Ovidanie Postat Septembrie 16, 2007 Partajează Postat Septembrie 16, 2007 Rasfoind o carte cu scheme de magnetofoane rusesti am gasit o schema cu 6j1: Link spre comentariu
iulker Postat Noiembrie 21, 2007 Partajează Postat Noiembrie 21, 2007 Am vreo 7 6J1P ... o schema de corector RIAA cu vreo 2 lampi de astea pe canal, aveti careva ? Ma gindesc sa-mi fac un amp pt. pick-up cu ele si 6P1P pe finale, pentru vechile discuri ... si doza magnetica, nu ceramica, adica ceva amplificare. Link spre comentariu
d2134 Postat Noiembrie 21, 2007 Partajează Postat Noiembrie 21, 2007 nu misca 6j1p pe final.Omul a zis 6P1P nu 6J1P.6P1P este tetroda cu fascicul dirijat cu disipatie anodica de 12W. Misca destul de bine pentru o camera de locuit.http://cityradio.narod.ru/spr/tubes/russian/detail/6p1p_2.html Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum