ALEKS Postat Aprilie 29, 2005 Autor Partajează Postat Aprilie 29, 2005 Raspunsul pentru soclurile de 7-pin l-am dat tot eu mai sus in aceasta pagina! Mi-au sarit in ochi in vitrina la Dioda si la General Systems (Iasi) niste socluri de cablaj; cu indicativul soclu 7-pin pentru tub catodic. Nu am stat pe ganduri, am venit cu tub (lampa) de acasa si dupa ce am vazut ca se potriveste perfect, am comandat mai multe. PS: Banuiesc ca sunt pentru tuburile de la osciloscoape. Alte socluri, nu stiu in Romania de unde as putea lua! Am mai comandat de la AudioTriodes cand am fost in Franta... Cred ca trimit si in Romania, dar costa 5EUR transportul international. Link spre comentariu
JohnDoe Postat Aprilie 29, 2005 Partajează Postat Aprilie 29, 2005 eu cautam novale si octale si sunt din buc.intrebarea cu gasitul soclurilor am pus-o la modul general nu neaparat pt cele de 7 pini.oricum multumesc mult de raspuns Link spre comentariu
ALEKS Postat Iunie 7, 2005 Autor Partajează Postat Iunie 7, 2005 Am promis cateva fotografii (pe timp de seara) cu montajul in actiune! Am imprumutat o camera de luat vederi performanta si am procedat la fotografierea montajului. Transformatorul l-am comandat de la Petra iar carcasa amplificatorului este de la o sursa veche AT; voi schimba carcasa cu una fabricata industrial, cand voi gasi asa ceva. Las fotografiile sa vorbeasca de la sine: http://tinypic.com/5pimwl http://tinypic.com/5pin95 http://tinypic.com/5pin9v http://tinypic.com/5pina9 Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 18, 2005 Partajează Postat Decembrie 18, 2005 Ce ziceti? Link spre comentariu
MiniTehnicus Postat Decembrie 19, 2005 Partajează Postat Decembrie 19, 2005 Tuburile miniatura s-au folosit in echipamentele radio militare, ultimageneratie pe tuburi, in ideea de a reduce dimensiunile si greutateaechipamentului.La inceputul "erei atomice" se considera ca echipamentele pe tuburisunt mult mai rezistente la Impulsul electromagnetic obtinut in urmadetonarii unei bombe atomice fata de cele pe semiconductori.In urma unui test realizat prin anii '60 cand americanii au detonat obomba in stratosfera, unda electromagnetica a prajit tot echipamentulde masura, citiva sateliti aflati pe acolo plus cateva orase lasate farareteaua de curent, au ajuns la concluzia ca datorita interactionarii cuionosfera, pulsul electromagnetic depasea tensiunea de protectie de laetajele de intrare pe tuburi, asa ca ori tuburi ori tranzistoare, oricumse prajeau.Datorita avantajelor, americanii au trecut la fabricarea echipamentelorpe tranzistoare.Rusii au continuat inca vreo 10 ani fabricatia echipamentelor pe tuburidar au incercat miniaturizarea componentelor, asa au aparut acestetuburi miniatura. Link spre comentariu
Flore Postat Decembrie 19, 2005 Partajează Postat Decembrie 19, 2005 Am si eu cateva (6J1B) dar nu am reusit sa gasesc specificatii.Par a fi pentode.Daca stie cineva mai mult, sa ma lamureasca si pe mine. Link spre comentariu
Gandila Postat Decembrie 21, 2005 Partajează Postat Decembrie 21, 2005 Salve. Si eu am gasit niste 1J29B. Intr-adevar pentode cu panta fixa. Din ce imi amintesc ce am gasit in catalog: Uf=1.2V, If=60mA, Ua=max 60V si parca cativa mA. nu mai stiu panta sau amanunte dar pare ok in audio. Nu am testat inca dar o voi face. Mi se par misto ca fiind miniatura le poti pune in diferite locuri, ce sa ami zic de puterea absorbita de filament (72mW) :finga: Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 21, 2005 Partajează Postat Decembrie 21, 2005 asa e, au fost folosite in aparatura militara sovietica, cel putin eu de acolo le am.Am 5 bucati si mai am si 6j2b, 6j5b si 6j16b.Am pe undeva si catalogul sovietic cu caracteristici si grafice. In mare parcaau Pa = 1.8 W. Link spre comentariu
Vizitator neculea corneliu Postat Decembrie 23, 2005 Partajează Postat Decembrie 23, 2005 nu cumva tubul asta 6j1p e cu panta variabila?tare mi-e ca de asta nu sut bine reprezentate frecventele inalte.intr-un circuit compresor,expandor ar da rezultate mai bune presupun...asa cum e folosit in fi sau rf ca raa. Link spre comentariu
Gandila Postat Decembrie 24, 2005 Partajează Postat Decembrie 24, 2005 Te referi la compresie sau expandare de dinamica nu? :rolleyes: Link spre comentariu
Vizitator Ticalosu Postat Decembrie 27, 2005 Partajează Postat Decembrie 27, 2005 pentru cei interesati gasiti aici doua aplicatii cu 6J1P : http://www.fonar.com.pl/audio/projekty/ ... 30/wzm.htm Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 28, 2005 Partajează Postat Decembrie 28, 2005 Datele de catalog aici: Link spre comentariu
ALEKS Postat Decembrie 29, 2005 Autor Partajează Postat Decembrie 29, 2005 Ca tot a adus cineva vorba de tuburi subminiatura... ce spuneti de acesta? Este un 1J24... in comparatie cu laptop-ul meu... va faceti o idee despre dimensiuni. Din pacate nu am ce face cu tubul. L-am cumparat dintr-un talcioc doar pentru curiozitate, pentru colectie; un pin lipseste. Stima, ALEKS Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 31, 2005 Partajează Postat Decembrie 31, 2005 Partea proasta cu ele este ca trebuie lipite pe cablaj, eu asa ma gandesc sa fac, si daca vreau sa le scot prin carcasa afara ma gandesc sa fac niste inele din teflon in care sa intre tubul. Desi nu e corect, studiez posibilitatea alimentarii direct din retea, fara traf de alimentare, a incercat cineva? Link spre comentariu
ALEKS Postat Ianuarie 10, 2006 Autor Partajează Postat Ianuarie 10, 2006 Pai sunt destinate spre a fi lipite pe cablaj. Eu ma gandeam la o alta varianta de alimentare anodica... triplor de tensiune cu diode si condensatori. Detin o schema care poate furniza 120Vcc din 12Vcc. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum