Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Rog ajutor in legatura cu un TV nou

radudd

Postări Recomandate

Am plecat de la intrebarea pusa aici:

Ulterior, printr-o reala minune, am reusit sa cumpar un TV Panasonic TX-40EX610E pe care il folosesc de circa doua saptamani.

A fost necesara inlocuirea tehnologiei de primire a semnalului TV, drept pentru care s-a instalat cablu si card CI+. Anterior am folosit antena parabolica si un decodor analog la vechiul TV.

Dupa montaj, totul a parut in ordine. Televizorul prezinta imagini superbe si se misca in general foarte bine.

Cum nu poti sa stai cu tehnicianul sa vizionezi si sa asculti toate programele TV am semnat si omul a plecat.

Seara, cand am avut timp sa butonez corespunzator televizorul am constat ca pe anumite canale sunetul este distorsionat si uneori apare si o inghetare a imaginii pentru circa 2 secunde.

Distorsiunea sunetului este un fel de gajait, un fel de vorbit "pe nas", ceva oarecum asemanator cu ceea ce "receptionam" cand conditiile meteo erau nefavorabile si antena satelit incepea sa piarda semnnalul.

Povestea se intampla doar pe anumite canale. Am verificat starea semnalului din meniul TV-ului si constat ca la "Calitate" semnalul fluctueaza, iar la unele canale scade destul de mult pana spre 70%, apoi urca si tot asa. Acest indicator ar trebuie sa stea permanent in 100% si fara sa aiba fluctuatii?

Culmea este ca pe unul dintre canale (poate pe mai multe), chiar daca am semnal fluctuant si destul de jos ca valoare (70-75%), nu prezinta acea distorsiune a sunetului.

La rubrica de Bitrate error, de cele mai multe ori valoarea este zero, insa si aici, inlclusiv pe canalul care nu distorsiouneaza sunetul insa are "Calitate" slaba, aceasta valoare se schimba aleator, revenind din nou in zero si tot asa.

Exista idei, cum ca ar putea fi de vina chiar tunerul din televizor, adica DVB-C -ul acestuia.

Ar putea fi vorba despre asa ceva?

Rugamintea mea este sa ma ajutati sa am o imagine cat mai clara a acestui gen de situatie, pentru a merge la sigur cu explicatiile in ideea chemarii providerului pentru acest deranjament.

Sau, orice alte idei sau solutii pentru a scapa de problema asta.

Multumesc.

Editat de radudd
Link spre comentariu

Ce afiseaza aparatul tv sunt niste valori orientative .

O masuratoare cu aparatura dedicata va spune multe .

Sau se verifica : splitere , mufe , cablul coaxial , in general toata reteaua de cablul de la prima ramificatie pana la mufa de antena.

O suma de legaturi proaste/slabe si/sau un cablu coaxial nu tocmai stralucit poate duce la acest rezultat .

Marirea nivelului de semnal din amplificatorul la care sunteti legat rezolva (oarecum ) aceste probleme , dar fara o verificare amanuntita a legaturilor problema va reapare in scurt timp .

OFFTOPIC .

Cand am facut contractul cu actualul furnizor ( din Ploiesti ) acum mai bine de 12 ani , tehnicienii care au venit au pus mufe F sertizate si cablu lor cu splitere tot de la furnizor , spunand ca nu garanteaza nimic daca nu folosim ce dau ei .( a costat ceva in plus dar a meritat)

Nu am avut niciodata probleme de semnal si am mai multe receptoare decat au calculat ei ca se pot folosi la nivelul de semnal masurat ( la prima ramificatie din locuinta ) si garantat prin contract .

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Ce ma fac daca providerul zice ca e de bine cu ce a instalat si ce livreaza.

Daca nu remediaza ceva, ma bate gandul sa-i chem sa inlocuiasca cablu si mufa ce intra in TV cu asa ceva.

Pare ceva mai ... profesional (parca daneze sunt), decat orice cablu si mufa.

http://www.dipolnet.ro/mufa_tv_tata_cabelcon_rg-6-triset-113_self-install__E3002.htm

http://www.dipolnet.ro/cablu_coaxial_satelit_clasa_a_triset-113_1_13-4_8-6_8_cupru_1m__E1015_1.htm

Cablu mi-ar trebui cel mult 30 de metri. Prin urmare cu cel mult 100 de lei as rezolva problema, daca de aici este.

Editat de radudd
Link spre comentariu

La mine cand a fost trecerea de la analogic la digital cablurile prin apartament au ramas aceleasi.Asta a fost cam toamna.Totul a functionat perfect pana in vara.

Atunci anumite programe au inceputa sa faca macroblocuri,blocaje,semnalul fluctua putin dar era peste 90 si ceva in schimb bitrate error apareau pe respectivele programe.

Doar programele transmise pe o frecventa erau afectate,altele inclusiv HD nu aveau nici o problema.

Am schimbat cablurile din interior si de atunci problema a disparut.

Poti incerca temporar sa muti TV in alta locatie cat mai aproape de spliter sau  folosesti un cablu calitativ suficient de lung daca ai si vezi cum se comporta.

Link spre comentariu

Am inteles si multumesc si pentru aceasta informatie!

Nu exista niciun splitter. Cablul intra in casa si ajunge direct in TV. In afara casei, pe holul blocului "urca" de la mine jumatate de etaj unde este o cutie, iar din acea cutie pleca la o alta cutie, unde am si vazut ce a facut tehnicianul.

A conectat acel tronson de cablu scurt de circa 1,5 metri (de la prima cutie, la aceasta) la un fel de distribuitor de semnal (o alta cutie dreptunghiulara care are circa 5-6 intrari). Asta este tot traseul cablului.

Ramane totusi intrebarea: cum trebuie sa arate acel semnal la "Calitate"? La voi cum este in cazul in care totul este 100% perfect? Sta permanent "blocat" in 100%? Sau cel putin fluctuatiile sunt atat de mici, adica 95 - 100; 97-100, 98-100, si asta inseamna ca este ok din punct de vedere al semnalului providerului? De la ce valoare in jos, pot sa cer clar inlocuirea cablului, marirea puterii semnalului, etc.... nici nu stiu exact ce termeni sa folosesc...

Editat de radudd
Link spre comentariu

Cablul nu are nicio mufa, este continuu. TV ---> cutie mica ----> cutie mare

Ecranajul este: peste izolatia alba care adaposteste firul "cald" este o foita de aluminiu, iar peste aceasta este o plasa de sarma argintie impletita, apoi izolatia exterioara.

Editat de radudd
Link spre comentariu

Da, sunt idei foarte bune ambele, numai sa vad ce sanse sunt sa o fac in special pe prima.

In concluzie, primul pas ar fi sa sun la provider sa vina la fata locului cu aparatura de masurat.

Apoi sa vad ce sanse sunt pentru inlucuirea cablului cu unul... mai bun + mufe....

Complicat, nu stiu daca accepta asa ceva providerul.

Prin urmare ideea ca ar fi de vina tunerul din TV, vad ca nimeni nu o ia in considerare.

Ar fi culmea sa am ghinionul asta..... Sper ca nu!

V-ati uitat la lnk-urie de mai sus. Daca va fi sa cumpar cablu si mufe de acolo, o fi de bine cu ele?

Editat de radudd
Link spre comentariu

Problema este de la instalatia de cablu.

Lasa aparatul in pace .

https://www.google.com/search?q=mufe+cablu+coaxial+sertizate&client=firefox-b&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwigpYqt5t_bAhVCEJoKHXqLBQUQ_AUICigB&biw=1024&bih=649#imgrc=7esBemcGS-DBdM:

La mine inclusiv mufele de antena sunt tot sertizate .

Raman la parerea ca s-a folosit cablu prost si mufe la fel.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Cablurile si mufele - in primul rind. Cele din link-urile puse de tine par ok.

Apoi se mai poate sa fie si o problema din amplificator.

Am intimpinat eu problema asta acum citiva ani si timp de jumatate de an i-am tot chemat pe cei de la cablu ca sa rezolve si de fiecare data imi spuneau ca nu-s bune cablurile mele. Asta pina a venit un baiat mai dezghetat la minte si cu aparatura de masura adecvata si a vazut ca pierderile pe cablurile mele erau in limite foarte normale, chiar mai mici decit se astepta. Norocul a fost cu un vecin care a iesit pe hol cu scandal ca i-am deranjat cablul si cind s-a dus la el a vazut pe analogic bruiaj sub forma de dungulite oblice. Eu eram conectat numai pe digital. Am verificat si la mine apoi pe analogic si existau dungulitele.

Concluzia a fost ca amplificatorul era defect si oscila pe anumite frecvente si in felul acesta bruia anumite purtatoare digitale.

A mai durat cel putin 6 luni pina a schimbat amplificatorul cu unul "reparat" care a functionat jumatate de zi si s-a lasat cu scandal mare din partea mea, amenintari cu OPC-ul etc.

L-au schimbat si acum de citiva ani merge "rezonabil". Mai am din cind in cind intreruperi scurte la sunet pe unele canale iar nivelul semnalului este la unele canale de numai 70% dar calitate 100% - sau 90% ocazional.

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Incepe sa fie clar.

Inseamna ca acea cutiuta mica, din cutia mare, cea cu mai multe intrari, este un amplificator de semnal.

Pana sa cumpar cablu si mufe, de parca ar fi in sarcina mea materialele de calitate, ii chem sa verifice calitatea semnalului.

Ma apuca groaza cand mai gandesc ca vor spune "E perfect!". Ii iau vu blandete si-i bag cu capul in TV sa ascute cum se aude.

Multumesc pentru toate raspunsurile primite!

Link spre comentariu

Amplificatorul nu are multe mufe, de obicei, dar cine stie ce modele mai au ei acum.

Mai intii verifica cablurile cu atentie. Pune niste poze detaliate la cablul folosit, partea dintr-o mufa ca sa vedem cam ce tip este. Mufa ci capatul cablului.

Nu-i obligatoriu sa ai mufe sertizate daca cele montate de tine sau tehniceni sint de calitate si corect montate.

Cu aparatura de masura nu si-au dat seama ca oscileaza. Lor le arata ca au semnal ok.

Link spre comentariu

Adearul este ca nu stiu daca este un amplificator, poate fi un distribuitor de semnal, sau cum s-o numi, insa sigur avea minim 4 mufe, toate ocupate, iar cablul meu a fost conectat la sigura ramasa libera.

Acum am vazut cum arata mufa care intra in TV si matele care ies din ea.

Pe cablu nu scrie absolut nimic. Alb imaculat.

Culmea este ca am in casa 30 de metri de cablu, pastrat impecabil, nou-nout, cumparat acum ani de zile si pe care i l-am aratat astuia cu instalarea. S-a uitat, nu a zis la inceput ca nu se poate, insa dupa ce l-a vazut a zis ca este la fel cu ce are el.

Pe al meu scrie totusi ceva de genul, vezi foto, a folie de aluminiu si tresa metalica.

Repet, imaginea este impecabila, sunetul la fel pe multe canale, insa exact pe cele care ma intereseaza, culmea, cele documentare si eventual ceva sport, incepe necazul cu distrorsionarea sunetului si uneori blocarea imaginii.

Pana luni nu pot sa fac nimic in privinta primirii echpei providerului. Pot insa sa fac programarea.

2a8mepu.jpg

120t5aw.jpg

Cablul meu

iz2rzd.jpg

34g8yte.jpg

Editat de radudd
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări