Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Centrala Paradox 728 sau 738

niculae

Postări Recomandate

timpii de intrare iesire ai stabiliti din programarea centralei si nu din pir(cel putin eu nu am intilnit asa ceva) cum spune colegul briobit, marea majoritate a pir-ilor au 2 pini pt alarmare, 2 pt alimentare, 2 zona tamper, nu vreau sa supar pe nimeni insa eu am montat destule alarme si nu am gasit altfel, deci ai dau dreptate colegului briobit, stima ( aici vorbim in speta de pirii colegului care il ajutati)

uita-te pe topicul meu
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 155
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• attic

32

• briobit

28

• niculae

17

• cristi71

13

Top autori în acest subiect

Imagini postate

acum eu nu zic ca nu sunt si piri cu timpi programabili ( nu am vazut , nici nu am montat) dar cei cu ,care am lucrat( DSC, TEXECOM,PARADOX,ROEL) nu au asa ceva, cel mult pet imunity si/sau sensibilitate reglabila, probabil sunt modele wirelles cu asa ceva, eu zic sa incheiem si sa ajutam colegul sa o programeze si cred ca colegul briobit e in masura sa faca asta ,eu unul, nu am lucrat cu paradox

Link spre comentariu

@mincof cu prima pozitie a comutatorului sunt de acord ca poti sa il faci mai sensibil sau mai puturos) si la paradox este un jumper sub shield care face treaba asta... dar cu pozitia a 2 a comutatorului mi se pare chiar o tampenie sincer .... pai ce interes am sa se aprinda senzorul cu intrarziere? .... imi fac eu din centrala ce intarziere vreau .... asa iti trec in fuga prin fata lui am luat ce vreau din casa si am iesit si probabil cand ies actioneaza minunea aia de intarziere si eu sunt deja afara cu televizorul in brate .... nu ai specificat de cine e facut senzorul....

@tvstar1 ai facut ce am scris mai sus? daca da fa o armare si vezi daca prin deschiderea zonei 1 ai timpul de intrare respectiv cel de iesire

...propun sa colaboramsi nu sa ne certam si sa ajutam colegul ca nu iese nimic constructiv....

Link spre comentariu

@mincof cu prima pozitie a comutatorului sunt de acord ca poti sa il faci mai sensibil sau mai puturos) si la paradox este un jumper sub shield care face treaba asta... dar cu pozitia a 2 a comutatorului mi se pare chiar o tampenie sincer .... pai ce interes am sa se aprinda senzorul cu intrarziere? .... imi fac eu din centrala ce intarziere vreau .... asa iti trec in fuga prin fata lui am luat ce vreau din casa si am iesit si probabil cand ies actioneaza minunea aia de intarziere si eu sunt deja afara cu televizorul in brate .... nu ai specificat de cine e facut senzorul....

@tvstar1 ai facut ce am scris mai sus? daca da fa o armare si vezi daca prin deschiderea zonei 1 ai timpul de intrare respectiv cel de iesire

pai eu vad ca e un senzor wirelles , ce model este ca nu cunosc,,
Link spre comentariu

ok ok dar cu problema mea cum ramane?????

Deci sa-ti explic iar. La paradoxul asta care-l am cu pir-uri digitali, nu poti sa-i dai decat delay de iesire suplimentar fata de pir (cate secunde vrei). Dar la intrare delay-ul il da pir-ul de intrare plus cate secunde mai tastezi tu din centrala. Ca sa dai delay pe zone nu poti decat din pir-uri. Ori instant ori cate secunde are reglate pir-ul. Daca pir-ul nu are butonul pe delay, intra instant alarma. Deci ca sa dai timp de intrare, pir-ul trebuie sa fie pe delay la zone!!!!!
Link spre comentariu

ok ok dar cu problema mea cum ramane?????

Deci sa-ti explic iar. La paradoxul asta care-l am cu pir-uri digitali, nu poti sa-i dai decat delay de iesire suplimentar fata de pir (cate secunde vrei). Dar la intrare delay-ul il da pir-ul de intrare plus cate secunde mai tastezi tu din centrala. Ca sa dai delay pe zone nu poti decat din pir-uri. Ori instant ori cate secunde are reglate pir-ul. Daca pir-ul nu are butonul pe delay, intra instant alarma. Deci ca sa dai timp de intrare, pir-ul trebuie sa fie pe delay la zone!!!!!
probabil model mai nou de centrala wirelles, ce model este? ceilalti piri cablati sunt pe 4 fire sau 6? daca ar fi digitali ma gindesc ca nu ar mai fi cazul de conectori tamper
Link spre comentariu

pai eu vad ca e un senzor wirelles , ce model este ca nu cunosc,,La orice sistem de alarma, inclusiv paradox, dsc,etc., poti sa pui modul wireless pentru a mari nr. de pir-uri si zone. Este unul dintre cei mai buni senzori pir digitali, model jablotron - Cehia. Credeti-ma ca nu se compara cu nimic. I-am luat impreuna cu modulul wireless de la firma care am spus mai sus pe unde este. Sunt intr-adevar scumpi dar isi fac treaba. Am si senzori pir pe cablu montati pe alarma, dar la fel cu comutatoare de instant- delay, si low - high (asta din urma memoreaza o marime mica (pisica, caine) si nu urla cand apare prin zona).

Link spre comentariu
Vizitator tvstar1

@cristi71 comunicatoare de tip GPRS care sunt de 2 feluri BUS si CID in functie de modelul de centrala ce trebuie monitorizat

Da am setat tot ce mi-ai spus tu si merge este ok ...acum cum schimb codurile master ,instalator si cum pun 2 sau3 coduri pentru acces(armare,dezarmare)
Link spre comentariu

dar cu apelatorul ce folositi unde nu aveti linie fixa? eu construiesc asa ceva

Se pune un modem vodafone cu cartela ce transforma in linie fixa (nokia premicelli), si vei avea linie fixa gsm.
Link spre comentariu

mincof stiu asta cu extensia wirelles ( este si la cerber cu care lucrez eu , insa pirii sunt praf) pt colegul briobit: la ce pret aproximativ se duce un apelator? cel din imagini nu depaseste 60 de lei,,,e totusi o diferenta din cate stiu eu,,

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări