Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Centrala Paradox 728 sau 738

niculae

Postări Recomandate

Vizitator Optimvs

UPDATE: am gasit manualul pentru noua versiune a sirenei, are tot atatia jumperi doar ca 3 sunt pozitionati diferit fata de prima versiune (langa blocul de contacte, de-aia nu-i vedeam eu din cauza locului in care este pozitionata sirena). Restul intrebarilor raman valabile :)

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 155
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• attic

32

• briobit

28

• niculae

17

• cristi71

13

Top autori în acest subiect

Imagini postate

daca nu reusiti,puteti lega contactul antisabotaj in serie cu alimentarea sirenei din centrala..la deschiderea contactului,sirena ''urla''. nu e cea mai profesionista metoda,dar cel putin o puteti proteja cat de cat la sabotaj.

Link spre comentariu
Vizitator Optimvs

UPDATE 2:

Intre timp cred ca, studiind atent manualele sirenei si centralei, mi-am raspuns singur: nu se leaga al treilea contact de pe switch-ul antitamper la Trig, ci doar cele doua borne Tamper de pe placa sirenei trebuie legate la zona de 24 de ore a alarmei.

Poate confirma cineva chestia asta? In prezent la zona de 24 de ore am legat doar switch-ul antitamper de pe carcasa centralei. Multumesc.

daca nu reusiti,puteti lega contactul antisabotaj in serie cu alimentarea sirenei din centrala..la deschiderea contactului,sirena ''urla''. nu e cea mai profesionista metoda,dar cel putin o puteti proteja cat de cat la sabotaj.

Multam de sugestie, cred ca poate fi si asta o varianta de rezerva :)

Ca sa fac asta ar trebui cred dezlipite/taiate cele doua fire care merg de la contactul antisabotaj direct pe placa sirenei si legat unul dintre ele la borna VCC si celalat la firul VCC care vine din centrala. Cand contactul este deschis, o sa inceapa sa urle automat.

UPDATE 3. Am verificat acum, cu carcasa sirenei deschisa rezistenta intre cele doua borne TAMPER de pe placa sirenei este infinita, daca apas contactul antitamper rezistenta se duce spre zero.

Deci in mod elegant sugestia lui Cristi se poate aplica in felul urmator: se vine cu firul VCC din centrala intr-una din bornele TAMPER iar din cealalta borna TAMPER se merge cu un fir in borna VCC de pe placa centralei.

Singura problema e ca, in momentul in care scoti surubul ala lung care actioneaza switch-ul antitamper, sirena o sa inceapa sa urle si n-o sa mai poata fi oprita pana nu i se deconecteaza bateria (sau nu trece timpul presetat etc). Adica o sa-ti urle in cap in timp ce desfaci cele doua suruburi care tin carcasa metalica.

Link spre comentariu
Vizitator Optimvs

Mersi mult, acum urmeaza sa identific firele. Sunt bineinteles taiate "din scurt" in cacasa sirenei, ce-o fi in centrala inca n-am apucat sa vad... Am actualizat si mesajul de mai sus, poate i-o fi de folos cuiva.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator katalyn

sall am cerber c52 vreau sa o resetez , dar nu se mai reseteaza ca e activata functia 2 din sectiunea 20 protectie impotriva resetarilor nedorite la valorile implicite. :speriat Ar mai fi alte variante de resetare sa buna de aruncat centrala?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări