Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Centrala Paradox 728 sau 738

niculae

Postări Recomandate

Salut am rugamintea daca ma poate ajuta cineva cu o schema cum sa conectez Sirena exterioara,care are 8 contacte. +12v/-12v/start/tamper+/tamper-/service/flash/report,mentionez ca am sirena model Paradox si Creber SA-11... Multumesc Anticipat.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 155
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• attic

32

• briobit

28

• niculae

17

• cristi71

13

Top autori în acest subiect

Imagini postate

pai fi atent:din +12V sirena te duci in AUX +din -12V sirena te duci in -AUXdin start sirena te duci in BELL- (trebuie sa setezi jumperul din sirena pe pozitia - si sa pui o rezistenta in centrala intre BELL+ si BELL-)din cele 2 borne de tamper te duci intr`o zona in centrala pentru protectia la sabotajservice duci un fir si il lasi in aer in centrala iar in cazul unei interventii in sirena se pune la borna -report nu ai treaba cu el

Link spre comentariu

pai fi atent:

din +12V sirena te duci in AUX +

din -12V sirena te duci in -AUX

din start sirena te duci in BELL- (trebuie sa setezi jumperul din sirena pe pozitia - si sa pui o rezistenta in centrala intre BELL+ si BELL-)

din cele 2 borne de tamper te duci intr`o zona in centrala pentru protectia la sabotaj

service duci un fir si il lasi in aer in centrala iar in cazul unei interventii in sirena se pune la borna -

report nu ai treaba cu el

briobit se vede ca montezi DSC la greu

la esprit trigherarea se face pe + nu pe - ca la DSC sau alte modele de la PARADOX deci legatura corecta se face in felul urmator (valabil pentru sirena PARADOX):

1. jumperul din sirena se pune pe +

2. se face strap intre + de la sirena si TAMPER (tot de la sirena)

3. celalalt TAMPER se leaga la AUX + din centrala

4. (-) de la sirena se leaga la BELL - din centrala

5. START de la sirena se leaga la BELL+ din centrala

6. intre START si (-) din sirena se pune o rezistenta de 1Kohm

7. SERVICE din sirena se leaga la AUX - din centrala (numai pentru interventii la sirena, in functionare normala trebuie desfacuta legatura spre SERVICE altfel sirena nu va suna in veci)

8. daca se doreste comanda lampii in anumite cazuri (de exemplu sa clipeasca cand este armata etc.) se leaga dlash la PGM 1 din centrala si se programeaza corespunzator PGM-ul respectiv

Aceasta este legatura corecta a sirenei PARADOX la o centrala ESPRIT din urmatoarele motive:

1. Toate centralele PARADOX isi monitorizeaza iesirile BELL + si BELL - si gestioneaza incarcarea acumulatorului din sirena astfel detectand defectiunile de sirena ca de exemplu depasirea curentului de incarcare in cazul defectarii acumulatorului

2. Rezistenta de 1 Kohm se monteaza IN SIRENA astfel se detecteaza integritatea cablului si implicit transmiterea in dispecerat a situatiei de faultare a sirenei

3. TAMPERUL se leaga in serie cu alimentarea sirenei pentru ca in cazul in care se umbla la surubul sirenei sau se smulge de pe perete aceasta suna pana cand se decupleaza acumulatorul din ea ( inchipuiti-va un hot care fuge cu o sirena urland sub brat)

ESPRIT isi monitorizeaza iesirile de sirena si transmite la dispecerat orice situatie anormala care poate sa apara la sirena ( la centralele PARADOX NU este nevoie de o zona speciala de TAMPER deoarece isi monitorizeaza si comunica faultul pentru fiecare zona in parte si separat inclusiv pt BELL)

Daca nu este legata la dispecerat se poate monta in interior o sirena de interior in paralel pe iesirile BELL + si - care va suna daca sirena de exterior este scoasa din functiune (cam greu de altfel daca este legata corect si nu dupa ureche)[/u]

Link spre comentariu

Merci ATTIC de raspuns dar daca imi dadeai niste detali cum se leaga sirena SA-11 imi era de ajutor am facut tot felul de teste si din cate am vazut cel mai bine merge comandat trigerul cu - ca + face figuri sau poate imi scapa mie ceva,si inca o intrebare cum as putea sa fac sirena sa taca fara sa ma urc cu scara la ea (chiar daca este in alarma,sau curentul oprit)?am incercat sa pun service la - aux ,la +aux dar degeaba. Va Salut...

Link spre comentariu

Nu uita ca SA-11 e made in Romania deci gandita cam dupa colt la PARADOX daca este legat serviceul la AUX- tace sirena chiar daca e in alarma sistemulLegaturile care ti le-am dat eu sunt cele corecte pentru ESPRIT si sirena PARADOX daca centrala este SPECTRA se schimba treaba pentru ca e trigerata pe -. ESPRIT este singura de la PARADOX cu triger pe +SPECTRA are seria de model 1728 sau 1738 ESPRIT are 728 sau 738pot aparea confuzii

Link spre comentariu

OK ma incanta treaba cu ce spui tu la Paradox,adica daca sirena este in alarma poate tacea chiar daca este in alarma sau se opreste curentul,dar sincer parca mai mult imi place cum suna SA-11 asta (crezi ca daca ai schimb doar placuta electronica din sirena are ceva? ca am si una de Paradox).

Link spre comentariu

sunt de acord ca SA-11 suna mai frumos dar e totusi sirena romaneasca si cam ciudata.daca schimbi placa sunetul va fi de PARADOXNu uita ca SA-11 a fost "gandita" pentru CERBER care e tot made in RomaniaPersonal sunt fan PARADOX pentru ca e o centrala mult mult mai elaborata decat CERBER nu discutam de DSC care m-au dezamagit profundApropo de la PARADOX incearca seria SPECTRA care e mai faina decat ESPRITESPRIT e un fel de centrala intre DSC si CERBER

Link spre comentariu

sunt de acord ca SA-11 suna mai frumos dar e totusi sirena romaneasca si cam ciudata.daca schimbi placa sunetul va fi de PARADOXNu uita ca SA-11 a fost "gandita" pentru CERBER care e tot made in RomaniaPersonal sunt fan PARADOX pentru ca e o centrala mult mult mai elaborata decat CERBER nu discutam de DSC care m-au dezamagit profundApropo de la PARADOX incearca seria SPECTRA care e mai faina decat ESPRITESPRIT e un fel de centrala intre DSC si CERBER

Link spre comentariu

Da si mie imi plac Paradoxurile fata de DSC si CERBER (coincidenta) dar abia acum le invat ,de!!! sunt la inceput ca ori si care,si referitor la Spectra ce are in plus fata de Esprit?
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări