GigiZ Postat Iulie 2, 2007 Partajează Postat Iulie 2, 2007 Am facut si eu o lupa cu leduri...si arata asa Ledurile au fost luate de la o lanterna... lupa de la 38mii Voi ce scula luminoasa aveti? Link spre comentariu
andiy Postat Iulie 2, 2007 Partajează Postat Iulie 2, 2007 Am facut si eu o lupa cu leduri...si arata asa Ledurile au fost luate de la o lanterna... lupa de la 38mii Voi ce scula luminoasa aveti?Vreau sa-mi fac si eu ceva asemenator, eventual si cu un sistem de fixare a lupei. Spune-mi te rog cum ai fixat ledurile? Ai facut un colier sau ce? Link spre comentariu
GigiZ Postat Iulie 2, 2007 Autor Partajează Postat Iulie 2, 2007 Din nefericire pentru tine ai cateva ore de munca daca ai lupa si ledurile...Am dat in dreptul fiecarui led cate doua gauri cu un burghiu de 1mm (una mai sus si una mai jos deasupra lentilei), apoi am plecat cu plusul prin gaurile de sus (fir din cupru scos de la un cablu UTP) si cu un patent mic ai sa te chinui sa faci pinii pe care vor veni lipite ledurile recomandat cu letconul, bineinteles asta dupa ce vei reusi sa faci si cealalta parte adica masa.Cand am alimentat toate ledurile am avut grija sa masor curentul absorbit de leduri in functie de tensiunea de alimentare, eu l-am pus app 200mA pt toate, desi se putea si mai mult dar nestiind cam ce caracteristici au, am zis sa nu risc, CSL1131 era pe la mine si mi-a spus ca a facut niste teste pe leduri superluminoase si i s-a intamplat ca odata la 4.3V sa nu i se aprinda un led iar pe la 4.7V sa se arda ...asa ca e recomandat sa fii precaut :DUn lucru nesemnificativ e ca am observat ca imi obosesc ochii foarte repede asta e posibil din cauza ledurilor...am sa le pun ceva deasupra ...cred...in legatura cu bratul extensibil ...si eu vreau sa imi confectionez unul ...am cautat de cumparat ceva asemanator dar nu am gasit... Link spre comentariu
Gheorghe Dracu Postat Iulie 2, 2007 Partajează Postat Iulie 2, 2007 Care e directia de radiatie a LED-urilor? Radial pe lupa? Sau catre obiectul de marit? Link spre comentariu
Blind Postat Iulie 2, 2007 Partajează Postat Iulie 2, 2007 E normal sa iti oboseasca ochii repede pentru ca vezi direct sursa luminoasa. Fa un disc din carton sau ceva, care sa acopere ledurile pe lateral (astfel incat sa nu le mai vezi direct) si nu or sa iti mai oboseasca.Cred ca iesea mai bine daca foloseai smd-uri.... Link spre comentariu
Dr.L Postat Iulie 2, 2007 Partajează Postat Iulie 2, 2007 din cate stiu,smd-urile n-au lupa aia de plastic,prin urmare nu focalizeazape leduri poti sa dai cate 10-15ma pe fiecareca sa vezi la cat rezista,iei unul si il pui la o sursa reglabila,cu ampermetrul in serie si ii maresi amperajul incetla divrese praguri lasi curentul constant,si pui mana pe led,sa vezi daca se incalzeste(pui mana pe picioaremcat mai aproape de capsula)ledul merge ok la 38grade,adica un pic mai cald ca manaledurile mai bune rezista si la 20ma(astea de 5mm) Link spre comentariu
Adrian Luben Postat Iulie 2, 2007 Partajează Postat Iulie 2, 2007 Care e directia de radiatie a LED-urilor? Radial pe lupa? Sau catre obiectul de marit?Catre obiectul de marit :yawinkle: Link spre comentariu
GigiZ Postat Iulie 5, 2007 Autor Partajează Postat Iulie 5, 2007 Ledurile lumineaza spre obiectul cu pricina ... si sunt sitate sub lupa :drinkers: Multumesc pentru indicatii, exact la ceva asemanator ma gandeam si eu , sa tai un carton + oja neagra... sau autocolant negru sau am sa vad eu...Ledurile sunt de 5mm si am observat ca dupa ceva timp a inceput sa creasca consumul de mA dupa o anumita valoare ...nu mai stiu care era bineinteles de la sursa reglabilaps:in curand am sa pun o mica realizare a unei surse reglabile mai speciale pentru mine Link spre comentariu
Gheorghe Dracu Postat Iulie 10, 2007 Partajează Postat Iulie 10, 2007 Daca a crescut consumul in timp se datoreste faptului ca nu ai tinut cont de managementul termic. LED-urile de la o anumita putere in sus devin ineficiente daca nu li se disipa caldura corespunzator. Asa ca la o astfel de aplicatie e mai bine sa pui mai multe LED-uri de mica putere (100mW de ex.) decat putine si puternice care au nevoie de radiator.In al doilea rand eu as monta LED-urile pe rama lupei cu radiatia perpendiculara pe lupa. Astfel efectul de orbire e mai redus. Link spre comentariu
NICA Postat Iulie 27, 2007 Partajează Postat Iulie 27, 2007 sant in comert niste tuburi de neon circulare de 20w.faci un suport de placaj cu gaura interioara cit lupa iar dedesubt de rama de placaj pui neonul care va lumina perfect montajul,consuma putin,lumina alba ,ieftin,la priza ,etc... Link spre comentariu
pid Postat Iulie 29, 2007 Partajează Postat Iulie 29, 2007 sant in comert niste tuburi de neon circulare de 20w.faci un suport de placaj cu gaura interioara cit lupa iar dedesubt de rama de placaj pui neonul care va lumina perfect montajul,consuma putin,lumina alba ,ieftin,la priza ,etc...sunt si lampi cu acele tuburi circulare cu tot cu lupa, suport de prindere foarte faine.. din pacate is scumpe rau....http://www.capodimonte.ro/info.html?cod=LAMP-LUP Link spre comentariu
edy_wheazel Postat Iulie 30, 2007 Partajează Postat Iulie 30, 2007 Personal folosesc asa ceva: http://www.capodimonte.ro/info.html?cod=D-HH2 Pt. partea de iluminat am o veioza banala cu un bec mat de 40W. Veioza este de genul celor cu "gat" flexibil si pot sa o pozitionez usor ca sa am iluminare buna. OFF TOPIC: Mai nou folosesc veioza cu acelasi bec la PCB foto. Link spre comentariu
GigiZ Postat Septembrie 1, 2007 Autor Partajează Postat Septembrie 1, 2007 Salutare natiune,Nu m-am intors cu nimic nou, fiecare are cate o parere si daca pe cineva il chinuie talentul si face o lupa cu tuburi circulare poate ne arata si noua cum a iesit pana atunci mai asteptam pareri :weedman: Link spre comentariu
itzu Postat Septembrie 8, 2007 Partajează Postat Septembrie 8, 2007 cred ca e foarte obositor sa te uiti prin asa cevaeu folosesc una cumparata de la vitacom cu neon si lupa cu d cam 15cmo recomand celor care vor sa scoata din buz in jur de 2 mil Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum