Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

DVB T2 (televiziunea digitala terestra)

Cristian74

Postări Recomandate

Deschid acest topic pentru cei interesati  de a posta propriile lor experiente de receptie terestra in acest domeniu DVB T2, mai putin explorat in tara noastra.

In zona Pitesti-ului nu am reusit decat sa receptionez terestrial in canalul 22 si 27 pachetul MUX 1 de programe de la Radiocom.

image.png.1ba7f37868a9bc34b4e493e30055ae54.png

Pachetul MUX 1conține următoarele programe TV:

• TVR 1
  • TVR 2
  • TVR 3
  • TVR HD
  • TVR Craiova
  • TVR Cluj
  • TVR Iaşi
  • TVR Târgu Mureş
  • TVR Timişoara.

Pe harta am colorat in galben zona receptionata de mine in Pitesti (home mode):

image.png.0cfb54514dadd3af1a082347716114d8.png

Recepţie DVB-T2 pentru acasă

d560.jpg
Sistem de recepţie a posturilor digitale bazat pe antene FIF şi UIF

000101111011143++.gif
000101111011152.gif
Schemă de recepţie DVB-T2 pentru locaţii cu semnal puternic
Schemă de distribuţie televiziune digitală terestră pentru o casă la 20-40 km de emiţător

000101111011154.gif
000101111011144++.gif
Schemă de distribuţie televiziune digitală terestră pentru o casă la 40 km de emiţător
Schemă de recepţie digitală a două multiplexuri DVB-T2

000101111011153.gif
Schemă de recepţie satelit şi DVB-T2 cu multiswitch şi 4 receivere

image.png

Editat de Cristian74
Link spre comentariu

In Pitesti canalul 22 intra mai degraba din Costila decat din Cerbu Novaci: http://www.radiocom.ro/business/servicii/Broadcasting/Bro . In schimb Ch 27 poate intra si din Cozia si din emitatorul local din Pitesti.

Daca orientati antena mai spre sud o sa aveti ocazia sa receptionati vecinii bulgari (atentie, emit in dvb-t). Depinde foarte mult si de ce set-up folositi: receiver, antena, preamplificator de antena. In Bucuresti sunt 3 locatii din care pot fi receptionati fara probleme (Ruse, Venets, Botev).

In conditii de propagare, se mai intampla sa mai intre si sarbii sau ucrainienii (Deli Jovan si Odesa in principal). 

Editat de globaldj
Link spre comentariu

Da, canalul 22 il receptionez sigur dinspre Cerbu Novaci, pata galbena de pe harta arata cumva cam cum este orientata antena.

Spre Costila ar trebui sa reorientez antena la aproximativ 90°NE fata de pozitia actuala.

Antena este logaritmica de banda larga, fara amplificator. Pentru bulgari ar fi necesar un amplificator suplimentar.

Ma gandesc si la un test de receptie intr-o zona mai inalta in vecinatatea Pitestiului doar pentru a vedea ce semnal de referinta avem. (La Babana!)

Editat de Cristian74
Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...

Am un receiver Alien scrie pe el,dar in comert se vinde ca SMART101 HD receiver DVB-T2,la care as vrea sa fac o actualizare de soft de pe stick,si nu stiu unde gasesc siteul lor??!!Este din 2019 cumparat aparatul...Multumesc.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări