expert Postat Iunie 14, 2018 Partajează Postat Iunie 14, 2018 (editat) Trebuie sa inlocuiesc bateria de la bucatarie deoarece a inceput sa isi arate varsta: picura, se misca greu maneta de comanda si inevitabil a inceput sa faca zgomot in functionare! In urma discutiilor cu un instalator am fost sfatuit sa schimb bateria cu una noua (cea veche are vreo 8 ani, suficient zic eu).Eu am vrut totusi sa vad daca nu pot remedia macar o parte din problemele aparute. Asadar,intai am curatat perlatorul de toata mizeria care se adunase in el; am obtinut doar un jet de apa frumos,laptos asa cum il stiam de la inceput; desigur zgomotul nu a disparut! Am umblat si la cartus, l-am curatat de depuneri, am asamblat la loc , acelasi rezultat: picuraturi si zgomot! Mentionez ca si la inceput bateria era zgomotoasa (desi nu a fost cea mai ieftina pe care am gasit-o in magazin) dar acum parca e posedata , la 1/2 din cursa zici ca esti la aeroport pe pista! Buuun, zis si facut, am mers la magazin si am luat baterie de bucatarie de fitze: grohe eurosmart; am fost asigurat ca e silentioasa , tine o viata etc..Ajuns acasa am montat bateria, instalatorul a rezolvat problema in 1 1/2 ora (ca sa fie valabila garantia oferita de firma portocalie -nu dau nume- dar binecunoscuta! Buuun , nu mai curge, maneta se misca si daca sufli spre ea dar.... zgomotul este in continuare!!!! Mesterul a zis ca asta e bateria,si zgomotul e de la tevi,a strans pe dedesubt, la fel! Ne uitam pe eticheta bateriei , evident made in china!!! Deci luat frumusel frumusete de baterie, dus inapoi la magazin, primit inapoi cu scandal pe motiv ca merge bine, ce are ? Va rog sa recomandati o baterie din asta monocomanda care sa functioneze cum trebuie, silentios , sa nu coste o avere (asta a costat in jur de 5 milioane). Am crezut ca astea de"firma " sunt ok dar m-am inselat! La baie am un set de baterii monocomanda de mai bine de 10 ani, ceva de la Mondial daca nu ma insel, cumparate odata cu chiuveta si cada! Merg si acum impecabil, pot sa fac baie si la 12 noaptea, zgomotul este absolut rezonabil, nu deranjez vecini etc. LE:m-ar ajuta foarte mult o parere , un sfat de la cineva care chiar a montat bateria care o recomanda; eu am cumparat grohe la indemnul si sfatul unor persoane care probabil citisera review-uri pe net! Editat Iunie 14, 2018 de expert Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 14, 2018 Partajează Postat Iunie 14, 2018 (editat) Poate ai si presiunea prea mare in instalatie. Mai strange-o de gat din robinetul de dinainte de baterie. Mai poti cumpara diferite site sa le incerci. Sau poate apa ta vine si cu aer si de-acolo zgomotele. Nu am ce sa iti recomand ca produs. Eu le aleg sa aiba racordul de intrare in baterie mai mare. Daca o sa te uiti la furtunasele care intra in ea, o sa vezi ca unele au o gaurica mai mica si altele o gaurica mai mare. Editat Iunie 14, 2018 de Vizitator Link spre comentariu
validae Postat Iunie 14, 2018 Partajează Postat Iunie 14, 2018 (editat) De fapt zgomtul este produs de gâtuirea fluxului de apă prin plăcuțele ceramice, însuși principiul folosit produce vibrații în baterie. Orice strangulare a traseului produce de altfel zgomote în instalație, unele baterii fiind mai zgomotoase decât altele în funcție și de modul de proiectare.Partea proastă e că nu poți ști ce cumperi până nu o vezi funcționând, dar poți avea surpriza ca un produs ieftin să fie mai silențios decât ceva de mare firmă.Poate ar fi fost util ca magazinele de profil să aibă un stand de prezentare în care să le vezi ,,la lucru,, pe o instalație reală și să le încerci înainte de a te hotărî ce cumperi, dar probabil că nu ar mai face prea multe vânzări astfel..... Editat Iunie 14, 2018 de validae Link spre comentariu
expert Postat Iunie 15, 2018 Autor Partajează Postat Iunie 15, 2018 (editat) Asa este @validae, bateria grohe , desi mult laudata, era zgomotoasa; acum , daca imi aduc bine aminte, avea furtunasele subtiri, deci exista o mare probabilitate ca fluxul de apa sa fie gatuit! Se pare ca doar modelele vechi facute in germania sau poate astea noi din clasa lux(peste 1000 ron) or fi silentioase! Am vazut ca numai la Kludi se da clasa de zgomot a bateriei , clasa I fiind cea mai silentioasa! Dar la kludi este o mare problema cu diametrul bateriei,este 32 mm si piulita care strange si fixeaza bateria de chiuveta se infileteaza pana la capat si bateria tot joaca in gaura. Inca ceva,am observat ca unele baterii sunt cu debit redus, altele cu debit marit! Deasemenea , tot din lectura de pe net a documentatiilor am observat ca sunt clase de debit, de la mic la mare! Care ar fi clasa de debit potrivita pentru o instalatie de apartament? O baterie cu debit marit ar fi mai silentioasa? Teoretic ar trebui sa aiba orificiile prin care circula apa mai mari! Partea proasta e ca nu am vazut magazine cu stand de prezentare la care sa poti testa bateria! Si la retur mai toti fac scandal ca nefiind trecuta clasa de zgomot si neputand masura,din punctul lor de vedere nu sunt motive sa reprimeasca bateria! Si de aici circ si panarama! Editat Iunie 15, 2018 de expert Link spre comentariu
expert Postat Iunie 15, 2018 Autor Partajează Postat Iunie 15, 2018 17 hours ago, Fan Elforum said: Poate ai si presiunea prea mare in instalatie. Mai strange-o de gat din robinetul de dinainte de baterie. Mai poti cumpara diferite site sa le incerci. Sau poate apa ta vine si cu aer si de-acolo zgomotele. Nu am ce sa iti recomand ca produs. Eu le aleg sa aiba racordul de intrare in baterie mai mare. Daca o sa te uiti la furtunasele care intra in ea, o sa vezi ca unele au o gaurica mai mica si altele o gaurica mai mare. Presiune in instalatie nu e prea mare,stau la etajul 9 din 10, la baie este aceeasi coloana de apa si aceeasi presiune si acolo nu am probleme! Am incercat si metoda cu gatuirea, am inchis 1/2 robinetul de trecere , zgomotul este acolo in continuare, doar daca inchid robinetul 4/5 nu mai am zgomot,dar nici apa la robinet,doar un fir de 3-4 mm diametru, insuficient pentru uz casnic! Pot pune cu certitudine ca zgomotul se aude in cartus si este generat in cartus, am testat cu microfon si casti! o parte din vibratii se transmit si la chiuveta(inox) dar si la tevi! Dar sursa este in cartusul ! Link spre comentariu
nico_2010 Postat Iunie 15, 2018 Partajează Postat Iunie 15, 2018 Cumpara baterie de la IKEA. Este silentioasa si maneta de comanda se misca foarte usor. Link spre comentariu
doru3160 Postat Iunie 15, 2018 Partajează Postat Iunie 15, 2018 (editat) Eu am luat acum 2 ani modelul asta (Franke) pt bucatarie si tinde sa cante doar la debit maxim. Norocul meu este ca nu pot folosi debitul maxim fara sa sara apa pe pereti.Am constant 5...6 bari pe conducta.Am un vecin( inca nedepistat) care a montat o petarda de baterie care genereaza o vibratie in teava de cca 1KHz.Cred ca si pe el il deranja, pt ca de cateva zile nu-l mai aud. Probabil a simtit ca se fac sapaturi pt depistare. Editat Iunie 15, 2018 de doru3160 Link spre comentariu
validae Postat Iunie 15, 2018 Partajează Postat Iunie 15, 2018 (editat) Asta cu zgomotul am pățit-o la serviciu acum o săptămână, dar într-un mod compet diferit.Avem două ateliere cu chiuvetele cuplate printr-o țeavă comună, iar la un moment dat apărea un zgomot intermitent și puternic de joasă frecvență (ca de pickhammer) doar când ambele baterii erau închise.Deci nu când erau deschise !. Am observat că dacă deschideam parțial doar una din baterii, zgomotul dispărea. La început nu am făcut legătura, dar cauza era doar la una din baterii, se producea un efect de oscilație hidraulică doar când era complet închisă.Zgomotul a dispărut când s-a schimbat bateria cu totul.La vechile robinete, cu garnituri de cauciuc, așa ceva nu axista, dar acum cu noile tehnologii, ne confruntăm cu noi probleme... Editat Iunie 15, 2018 de validae Link spre comentariu
doru3160 Postat Iunie 15, 2018 Partajează Postat Iunie 15, 2018 (editat) Inainte de asta am avut chiuveta din inox si baterie de URBIS (cel putin asa mi-a zis vanzatorul) si n-am avut nici cea mai mica problema.Am schimbat si cartusul cu pastilele ceramice odata in perioada de folosire, dar n-am avut bafta sa cante, cum auzeam prin alte locuri.Probabil odata cu trecerea timpului, au cautat solutii mai economice de productie care au venit si cu neajunsuri.M-am ferit de ieftineli gen bazar, sau piata e-gros. Editat Iunie 15, 2018 de doru3160 Link spre comentariu
mac01 Postat Iunie 15, 2018 Partajează Postat Iunie 15, 2018 (editat) Acum 10 ore, nico_2010 a spus: Cumpara baterie de la IKEA. Este silentioasa si maneta de comanda se misca foarte usor. Asa este...cele de la IKEA sunt bune! Eu si chiuvetele mi le-am cumparat de la ei...cu tot cu sistemul de scurgere. Alta clasa....la aproape aceeasi bani! Si daca ajungi la IKEA sa nu uiti sa mananci hot-dog la 1 leu bucata! Eu basculez vreo 5 bucati inainte de cumparaturi. Deja mi s-a facut pofta! Editat Iunie 15, 2018 de mac01 Link spre comentariu
expert Postat Iunie 18, 2018 Autor Partajează Postat Iunie 18, 2018 bateriile Ikea , cele de bucatarie, am gasit doua modele care s-ar potrivi la chiuveta mea! nu stiu daca baietii astia au deschis magazin in iasi! as vrea sa vorbesc cu ei mai intai sa vedem cum stam cu "politica de retur" referitor la zgomot situatia sta in felul urmator: nivelul este maxim la mijlocul cursei manetei si daca amesteci apa calda cu rece; la maxim deschis zgomotul se diminueaza cam la jumatate; cand maneta este pe pozitia inchis bateria nu produce zgomote! Intre timp am descoperit o baterie Ferro neon care este foarte silentioasa; pacat ca nu se mai gaseste de cumparat! apropo de firma asta ferro; am vazut ca dau si clasa de zgomot si de debit pentru baterii! bravo lor daca le mai si respecta! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum