ywar2 Postat Octombrie 11, 2008 Partajează Postat Octombrie 11, 2008 cluj: ... radio amatori 154,550 ... ...probabil ai copiat gresit, corect ar trebui sa fie 145.550. Link spre comentariu
Vizitator kavaler Postat Octombrie 12, 2008 Partajează Postat Octombrie 12, 2008 cluj: ... radio amatori 154,550 ... ...probabil ai copiat gresit, corect ar trebui sa fie 145.550. Mersi! am corectat adica editat! Link spre comentariu
Vizitator niko77 Postat Octombrie 19, 2008 Partajează Postat Octombrie 19, 2008 Pentru frecventele celorlalti,,,, cunoscatorii ce statie recomanda ?...sa mearga binisor in receptie adica calitate \pret (cava mai ieftin ). Link spre comentariu
mariand Postat Octombrie 21, 2008 Partajează Postat Octombrie 21, 2008 Pentru frecventele celorlalti,,,, cunoscatorii ce statie recomanda ?...sa mearga binisor in receptie adica calitate \pret (cava mai ieftin ).Eu am aceste doua transceivere pe care mi le-am adus din USA si functioneaza ireprosabil,la cea portabila acumulatorul tine pe receptie aproape 1 saptamana (cateva ore pe zi folosita) iar ca putere merge 1W sau 5W din acumulatorul propriu,daca o alimentez pe masina din 13-14V scoate 6W (este prevazuta si cu alimentare din auto).Icom 2100H,mobilaTX: 144-148 MHz (versiunea USA)RX: 118-174 MHzIcom T7H Sport,portabilaTX: 144-148 MHz (versiunea USA)TX: 430-470 MHzRX: 74-950 MHz Link spre comentariu
yo6pir Postat Decembrie 29, 2008 Partajează Postat Decembrie 29, 2008 Buna seara, As vrea sa fac o invitatie pe aceasta cale pentru cei care doresc sa afle frecventele celorlalti radioamatori si nu dispun inca de o statie performanta,(cum nici eu nu am), cu care sa intre in legatura, sa foloseasca sistemul Echolink prin internet. Ca sa inceapa trebuie sa acceseze acest site: http://www.echolink.org/register_data.jsp Dupa numai cateva setari si o autentificare simpla se poate intra in legatura cu ceilalti radioamatori si asa poate ne vom cunoaste colegii si noi incepatorii in domeniu care nu avem inca o statie cu care sa deschidem repetoare. :cry: Deasemenea vreau sa fac o urare: SARBATORI FERICITE SI LA MULTI ANI! 73! de YO6PIR. Link spre comentariu
yo3ihg Postat Decembrie 29, 2008 Partajează Postat Decembrie 29, 2008 te asteptam si pe nodu echolink din bucuresti (yo3kyd, dtmf 379326), yo pe acolo stau si ascult (frecv link 145.550) sarbatori fericite !! Link spre comentariu
Vizitator niko77 Postat Ianuarie 3, 2009 Partajează Postat Ianuarie 3, 2009 Buna seara, As vrea sa fac o invitatie pe aceasta cale pentru cei care doresc sa afle frecventele celorlalti radioamatori si nu dispun inca de o statie performanta,(cum nici eu nu am), cu care sa intre in legatura, sa foloseasca sistemul Echolink prin internet. Ca sa inceapa trebuie sa acceseze acest site: http://www.echolink.org/register_data.jsp Dupa numai cateva setari si o autentificare simpla se poate intra in legatura cu ceilalti radioamatori si asa poate ne vom cunoaste colegii si noi incepatorii in domeniu care nu avem inca o statie cu care sa deschidem repetoare. :cry: Deasemenea vreau sa fac o urare: SARBATORI FERICITE SI LA MULTI ANI! 73! de YO6PIR.cum este cu autentificarea simpla ca mie nu imi reuseste.....ma respinge serverul. Link spre comentariu
yo6pir Postat Ianuarie 3, 2009 Partajează Postat Ianuarie 3, 2009 @niko77Vezi ca trebuie sa trimiti o poza dupa autorizatie in format JPG apoi o sa primesti confirmarea abia dupa cca.16 ore de la trimiterea acesteia prin Email. Numai dupa aceea o sa poti intra pe Echolink sa incepi sa lucrezi acolo. Dar daca ai facut deja asta ai putina rabdare si vei primi confirmarea pe Email cat de curand, poate a doua zi. Apoi vei putea sa te loghezi si va merge.73! de YO6PIR si sa ne auzim pe Echolink! Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 3, 2009 Partajează Postat Ianuarie 3, 2009 bine, bine si la ce foloseste? Link spre comentariu
yo3ihg Postat Ianuarie 3, 2009 Partajează Postat Ianuarie 3, 2009 este foarte util pt cei care nu au inca o statie, sau cei care calatoresc si nu isi pot permite sa care o statie, ci doar un laptop.nu este radioamatorism adevarat, e pt ultrascurtisti care totusi vor sa lucreze la distante mari Link spre comentariu
Yo4You Postat Ianuarie 3, 2009 Partajează Postat Ianuarie 3, 2009 Se poate si cu statia sa te conectezi la nod ecolink chiar la mare distanta formezi numarul de nod care doresti sa il accesezi si retranslatorul se conecteaza la acel nod.Cei drept se conecteaza retranslatoarele intre ele prin sarma de la internet unde vesnic este propagare. Link spre comentariu
SirRoger Postat Ianuarie 11, 2009 Partajează Postat Ianuarie 11, 2009 Foarte util echolink-ul cand ai un link acasa si esti cu portabila prin oras. Unde mai pui faptul ca poti seta frecventele de emisie si receptie de la link-ul de acasa, ,,invers" fata de un repetor din raza de actiune asa ca oricine contacteaza nodul tau echolink va intra pe repetorul respectiv si astfel se vor realiza comunicatii in UUS pe distante apreciabile. ( repetoarele fiind instalate, de regula, in puncte inalte). Asa am avut eu instalat in Roman un link care lucra ,,invers" R0 de pe Toaca. Pacat ca R0 a picat si vremea nu ne permite sa urcam....N-ar fi rau sa incropim cat mai multe link-uri din astea ( dintr-o ieftineala gen RTP, motorola GM300 sau chiar home-made si un PC ,,batran" care cred ca nu e o problema de gasit, internetul si asa il platim si nu-l folosim, cel putin eu, 24 din 24 ), macar in fiecare oras sa fie cate unul Stau la dispozitie cu schema testata de interfata pt. conectarea statiei la PC si eventual reglaje si setari program echolink.Eventual putem deschide un topic separat pt. acest lucru. Link spre comentariu
Yo4You Postat Ianuarie 11, 2009 Partajează Postat Ianuarie 11, 2009 In Timisoara exista yo2kqt este in 70cm si va asteptam sa mai schimbam o vorba.Sunt unii ce se conecteaza si stau pe ascultare gen yo3hfx si daca strigi dupa el nu zice nimic. Link spre comentariu
Vizitator valirex Postat Ianuarie 17, 2009 Partajează Postat Ianuarie 17, 2009 nu mai zice nimeni nimic de frecventele celorlalti? doar pt asta e deschis acest topic,vad ca s-a ajuns la alte discutii. Stie cineva ce ar fi pe frecventa 159.925 mhz?asteptam pareri. Link spre comentariu
Vizitator crys78 Postat Februarie 11, 2009 Partajează Postat Februarie 11, 2009 salut!ceva din prahova aveti?pompieri?smurd?jandarmi? Link spre comentariu
Postări Recomandate