Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

IR2153 => Proiect didactic

Postări Recomandate

• Răspunsuri 24
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Mai am o intrebare: circuitul driver al MOSFET la schema sursei lui Norbert este IR2110/2113 SMD? Întreb pt ca am și eu o sursa pt amplificatorul Sara, achiziționată de la el. 

Într-un alt subiect, cu proiectul comercial de sursa pt amplif, ai spus ca ar exista zgomot pe ieșire și ca se poate elimina printr-un filtra LC suplimentar. Ce valoare ar trebui sa aibă inductanta bobine L? 

Link spre comentariu

Da, este vorba despre IR2110 varianta smd, nu stiu de ce nu am notat asta in schema.

N-as putea sa spun ce valoare sa aiba L, pentru ca e subiectiv cata atenuare vrea fiecare si de la ce nivel, plus ca depinde si de ce capacitate exista dupa ea ( pe placa amplificatorului ). 
In principiu as zice ca polul LC sa fie mai jos decat frecventa de comutatie.

As mai adauga ca eu unul n-as folosi treaba asta decat daca n-am incotro, inductanta trebui sa suporte curentul maxim de varf cerut de sarcina ( si poate fi destul de mare ) fara sa se satureze, altfel atenuarea LC dispare deoarece se reduce mult valoarea inductantei. 

Rezistenta ohmica in DC deasemeni trebui sa fie mica pentru a nu se risipi prea multa tensiune pe ea.

Link spre comentariu

Salut.

Mi-am facut azi timp si-am finalizat proiectul sursei de laborator alimentata din sursa modificata cu IR21531 prezentata in finalul paginii anterioare.

Regulatorul este DPS5020, iar carcasa este Z-17/J ( prelucrata cu dremel-ul ):
20220214-180103.jpg

20220214-180117.jpg

20220214-180401.jpg

20220214-180422.jpg

Este un exemplu de concretizare a acestui proiect didactic, usor de reprodus foarte util.

Am plecat de la prezentarea detaliata a blocurilor functionale interne ale IR2153, atat explicate teoretic cat si reproduse in simulator, si-am ajuns la o sursa de laborator de la care se pot obtine maxim 50V si 20A in limita a maxim 500W ( cei 20A putandu-se obtine in mod continuu pana la putin peste 20Vcc ).

Am deja mai multe surse si altele in plan de facut, astfel incat pe asta o pun in vanzare aici:
https://www.elforum.info/topic/151009-sursa-digitala-laborator-dps5020btusb/

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări