gauss Postat Septembrie 20, 2018 Partajează Postat Septembrie 20, 2018 (editat) Nu fac nici o confuzie . Termo Brazi este ( inca ) acolo ... Si produce toate cele trei : Energie electrica ( si pentru combinat ) , abur tehnologic , si termoficare pentru populatie . http://www.actualitateaprahoveana.ro/editia-electronica/economic/centrala-electrica-de-termoficare-brazi-50-de-ani-de-la-punerea-in-functiune-02290 " Gazele " de facla ( care nu sant de fapt numai gaze ) sant o cu totul alta poveste , nici o legatura cu termo . Sant prezente si la alte rafinarii si combinate din Ploiesti , care nu au termo . Se poate dezvolta , dar nu are legatura cu topicul . Editat Septembrie 20, 2018 de gauss Link spre comentariu
gica70 Postat Septembrie 20, 2018 Partajează Postat Septembrie 20, 2018 Nu m-am referit la o afirmatie vreunei persoane. Am facut acele precizari pentru ca sunt instalatii diferite in cadrul aceleasi intreprinderi, adica aburul tehnologic nu este produs de cazanul care trimite aburii de inalta presiune si temperatura (vreo 500 grade si vreo 100 ata, aburi "uscati") la turbina. Desigur se poate folosi caldura reziduala de la condensator pentru preincalzirea apei la CAF; dar eu am vazut ca sunt acele uriase turnuri de racire folosite vara. .Deasemenea m-am referit la prezenta acelor produse secundare puse in evidenta la facla. Unele sunt toxice si trebuie neaparat arse la inaltime. Link spre comentariu
gauss Postat Septembrie 20, 2018 Partajează Postat Septembrie 20, 2018 (editat) Aburul tehnologic pentru C.P. Brazi are 30 atm . E denumit " abur " viu ... Nu stiu temperatura . Dar vine sigur de la termo ... se vad tevile . Oricum am sa ma interesez , poate lucrurile s - au mai schimbat . Pe vremea cand am facut practica acolo ( zeci de ani in urma ) , erau cazane " in cascada " ... se preleva aburul tehnologic ( pentru 20 de instalatii mari ) , apoi urma prepararea pentru turbine . Cel pentru termoficare se preleva inainte de ultimele trepte ale turbinelor , unde iesea pentru turnurile de racire . Erau patru grupuri , doua cate doua ( perechi identice ) . Ultimele erau mai mici ... Solutiile tehnice pot diferi , termo Brazi era atipic , exact din motivul furnizarii a trei " produse " diferite . In fine ! ... acum a ramas numai o cincime din combinat ( daca nu mai putin ) , si numai rafinare ( carburanti ) . Editat Septembrie 20, 2018 de gauss Link spre comentariu
gica70 Postat Septembrie 20, 2018 Partajează Postat Septembrie 20, 2018 Se pare ca dam sensuri diferite la aburul tehnologic, acela este pentru gospodaria proprie, adica incalzirea pacurii, in caz ca se merge si pe pacura, incalzirea necesara unor instalatii. Aburul "viu" este numai pentru turbina. Este adevarat ca se preleveaza din niste prize aburi pentru o recirculare (asa cum este la iesirea cafului pe ACM) pentru marirea randamentului. La fel, trebuia sa mentionez si eu, era vorba de CET Iasi..S-or mai fi schimbat de cand eram si eu elev practicant.. Link spre comentariu
gauss Postat Septembrie 20, 2018 Partajează Postat Septembrie 20, 2018 (editat) Eu dau exact intelesul pe care - l dadeau cei din combinat . Si de la termo . Am scris CLAR - abur tehnologic pentru 20 de instalatii mari . Cum ar fi : Polietilena , Anhidrida ftalica si maleica , DAV - cocsare , Cracare catalitica , Oxid de etilena si glicoli , Dimetil tereftalat , Izopropil benzen , Piroliza , Etoxilate , Fenoli , Uzina de cauciuc , etc . Au gresit ei , gresesc si eu . Rude , vecini si prieteni ... multi au lucrat acolo . Unii ( a treia generatie ) inca mai lucreaza . Am de unde sa ma informez cu ce este acum . A fost cel mai mare combinat din tara , cu termo pe masura ! ... Editat Septembrie 20, 2018 de gauss Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum