Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Acumulatori fierbinti

tiovidiu

Postări Recomandate

Buna ziua, deoarece am nevoie repede de niste acumulatori pt. aparatul foto, si acumulatorii recomandati se gasesc doar on-line si vin cam in 2 saptamani am luat din magazin patru acumulatori Philips cu tot cu incarcator. pretul a fost mai mare decat daca comandam 4 acumulatori Eneloop, sau altii recomandati de la un magazin online. Acum asta este, nu pretul e problema, dar dupa circa 60 minute dupa ce am pus acumulatorii la incarcat acestia s-au infierbantat de nu puteam tine mana pe ei. Nu stiu acum e normal, mentionez ca instructiuni in romana nu au, dar din cate am vazut timpul de incarcare este de peste 10 ore, sau trebuie formatati intr-un anumit fel pe care eu nu il stiu?

Link spre comentariu

Ai masurat tensiunea pe acumulatori inainte de incarcare? poate erau incarcati ,si poate incarcatorul nu stie sa se opreasca automat ,sau este defect ,acum NiMh spre sfirsitul incarcarii se mai incalzesc dar nu sa nu poti tine mina pe ei.

Link spre comentariu

Nu am verificat acumulatorii inainte de incarcare. Intre timp sapand pe internet am aflat ca acel incarcator nu se opreste singur cand s-au incarcat acumulatorii. Problema este ca am incercat si cu niste acumulatori mai vechi care erau descarcati si dupa 60 minute frigeau. 

Link spre comentariu

Ce capacitate reala au acumulatorii, si ce curent de incarcare constant ofera incarcatorul?

Cu acumulatori Sanyo Eneloop(vechi) de 1900mAh, si un curent de incarcare de 190 mA de la un incarcator home-made cu LM7805 nici dupa 4 zile de uitat in incarcator, acumulatorii nu erau nici macar calduti. pentru acumulatori NiMh functia de oprire la sfarsitul incarcarii nu prea poate fi implementata, exista doar variante de tip temporizator, si bazate pe tangenta delta, ineficiente ambele.Incarcarea se face corect cu C 1/10 si 14 ore de incarcare.

ce tensiune in gol are incarcatorul?

Tensiunea incarcatorului in gol poate fi si de 400V(cele bazate pe reactanta capacitiva cam atat si au...), nu deranjeaza cu nimic, conteaza ce curent strabate acumulatorii.

Editat de Spitfire
Link spre comentariu

Acumulatorii or fi fost din ăia stocaţi de ani de zile prin magazin, au cumva vreo dată de fabricaţie imprimată pe ambalaj ? Dacă au fost complet descărcaţi aşa se mai întâmplă la prima încărcare, se mai încălzesc, mai ales cu încărcătoarele ,,fast charge,, care încarcă cu curenţi mari în timp scurt.Problema cu încărcătoarele rapide e că astea trebuie să supravegheze atât tensiunea maximă per element, cât şi temperatura acumulatorului.Ştiu că exista un prag (câteva grade peste temperatura ambiantă) la care se considera că acumulatorul e încărcat atunci când şi tensiunea a ajuns la 1,45V.Dar cum sesizarea temperaturii se face prin contact între corpul acumulatorului şi un traductor montat pe placa ăncărcătorului, vă daţi seama că trebuie ca acumulatorul să se cam încingă ca traductorul să sesizeze o schimbare de temperatură.....

Editat de validae
Link spre comentariu

acumulatorii sunt luati de la altex, au capacitatea de 2100 Mah. Din cate am inteles incarcatorul este de proasta calitate, cat il tii in priza atata timp incarca si el. Conform tabelului atasat la cartea tehnica care este in o suta de limbi mai putin romana, se tin  cam 14 ore la incarcat.

Editat de tiovidiu
Link spre comentariu

foarte posibil ca acumulatorii sa nu fi fost "praf". Insa se fac praf daca la incarcare temperatura lor depaseste 50 grade. E recomandat ca la 40 grade pe acumulator, incarcatorul sa opreasca incarcarea. La acumulatoarele NiMh si NiCd e recomandat sa se respecte timpul si curentul de incarcare inscris pe ele. Daca sunt incarcate rapid, durata de viata a acumulatorului scade foarte mult. Tot pentru  acumulatoarele NiMh si NiCd sunt recomandate incarcatoarele reflex care in timpul incarcarii fac cicluri de descarcare de foarte scurta durata pentru a dizolva cristalele care apar pe electrozi. In felul asta, unele acumulatoare uzate, se pot reface pana la 90-95% din capacitate daca electrolitul din acumulator nu s-a scurs.

Sunt unele incarcatoare care verifica acumulatorul inainte de a-l incarca. Daca acumulatorul e uzat, incarcatorul refuza sa-l incarce.

Multe din acumulatoarele noi sunt tzepe mari. Electrozii sunt doar cat jumatate din inaltimea acumulatorului si nici nu sunt infasurati cum ar trebui. Din cauza asta suprafata electrozilor nu are nici macar 1/4 din suprafata unui acumulator bun.

https://imgur.com/fJd4EoK

https://imgur.com/jk9oIzE

Link spre comentariu

Nu va suparati, pozele sint facute de dumneavoastra?

As vrea ceva detalii despre tipul acumulatorului si producatorul declarat (producatorul eventual pe privat ca sa nu facem reclama negativa).

Editat de sesebe
Link spre comentariu

pe carcasa scria doar NiMH. Nu scria nici o denumire de firma, nici unde a fost fabricat. Mi l-a adus cineva. Cursese tot electrolitul din el si era de la un led cu celula solara. Probabil ca celula solara l-a supraincarcat si de aceea a curs electrolitul din el.

Link spre comentariu

Celula fotovoltaică dintr-o lampă solară nu avea în veci cum să supraîncarce un acumulator, cel mai  probabil cineva a încercat ,,resuscitarea,, acelui element  prin alimentare dintr-o sursă externă și l-a uitat la încărcat...

Link spre comentariu

Am luat si eu un set de 4 acumulatori nimh de la mall, scria sa ii incarc inainte de utilizare. 3 au luat 0.25Ah  unul a luat aproape 1 Ah. L-am marcart si o sa il verific la a doua incarcare comparativ cu perechea lui de functionare. Daca si a doua oara va fi tot el cel mai flamand inseamna ca baietii au scapat de un lot prost bagandu-l printre altele bune.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Nu e anormal ca acumulatorii sa fie calzi/fierbinti in timpul incarcarii. Nu sunt electronist, asa ca nu pot oferi o explicatie stiintifica pentru asta.

Pentru foto cumparati doar sanyo eneloop si gp recyco de acum inainte, impreuna cu un incarcator de calitate. Diferenta de pret se amortizeaza dupa cateva zeci de incarcari. Desigur, daca folositi acumulatorii de 3 ori pe an, atunci sunt acceptabili si acumulatorii ieftini.  Si apropo, si eneloop se incalzesc la incarcare, cum spuneam nu e ceva anormal.

Editat de rochester21
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări