lucicop Postat August 21, 2007 Partajează Postat August 21, 2007 Pai asta e, ca nici eu nu stiu cat zgomot face. Banuiesc totusi ca nu face prea mult zgomot, daca e sa ma iau dupa cea de la masina de spalat. Caloriferul de reglat e si la mine in dormitor, asa ca nu prea e tolerabil zgomotul. Acum depinde si cat zgomot face un robinet cu motor... Dar la ON/OFF trebuie un regulator putin diferit, si variatiile de temperatura vor fi destul de mari, sau ciclul inchidere-deschidere va fi destul de frecvent in apropierea temperaturii de echilibru. Link spre comentariu
rimache Postat August 21, 2007 Partajează Postat August 21, 2007 La centrala am un cronotermostat wireless care actioneaza la diferenta de temperatura de 0.1 sau 0.2 grade (nu mai retin exact, dar pe aici pe undeva) si sa stii ca nu cupleaza/decupleaza foarte des. Link spre comentariu
rimache Postat August 21, 2007 Partajează Postat August 21, 2007 Am gasit termostatul: http://www.heiss.ro/index.php?c=gama_he ... state&id=8 Era vorba de 0.2 grade. Asa ceva cred ca merge f. bine cu o electrovalva on/off si ai rezolvat toate problemele (mai putin zgomotul daca o fi) Link spre comentariu
lucicop Postat August 21, 2007 Partajează Postat August 21, 2007 Eu vreau sa fac propriul "termostat", care sa poata comunica si primi comenzi si de la alte device-uri, dar ideea e aceeasi: probabil ca merge o electrovalva on/off pentru reglarea temperaturii. Trebuie experimentat cu cele doua si vazut care varianta e mai buna. Link spre comentariu
Dr.L Postat August 21, 2007 Partajează Postat August 21, 2007 poti pune o mica temporizare,de ~1 min sau ceva de genul,sa mai ramana valva deschisa dupa ce s-a atins pragul,astfel scapi de comutari frecvente Link spre comentariu
Vizitator IONUT ONILL Postat Septembrie 16, 2007 Partajează Postat Septembrie 16, 2007 Nu merge limk-ul cu pretul. Electrovanele de gaz merg la apa ? Stie careva, pe testate ? Daca deranjeaza pe careva vre-un minibazait de servomotor de electrovana.. exista solutia: se poate monta EV in camera centralei, insa trebuie venit cu tur ptr fiecare calorifer separat daca sunt mai multe. Pana la urma a mai primit ceva caloriferul, vre-o electrovana.. ceva ? [/b] Link spre comentariu
alex mm Postat Septembrie 19, 2007 Partajează Postat Septembrie 19, 2007 .... vana de gaz e diferita de vana de apa , in principiu ar merge , dar cum apa din calorifere e cu impuritati se prea poate sa se blocheze la un moment dat . Vana de gaz e cu armare manuala , adica o actionezi electric , se inchide , dupa care o armezi manual :yawinkle: .Ce automatizare mai e si asta ? Solutii pt. rezolvarea problemei ar fi:1. Sa se puna pe turul caloriferului un electroventil comandat de un intrerupator magnetic ( releu REED )comandat de deschiderea geamului .(varianta cea mai economica )2. Electroventil pe tur calorifer actionat de un temporizator (de la un prajitor de paine defect ) sau construit de amator :yawinkle: cu temporizare variabila . In toate cazurile se va tine seama de tipul de actionare / pauza a ventilului :smt017 Link spre comentariu
gica70 Postat Iulie 4, 2010 Partajează Postat Iulie 4, 2010 M-am inspirat de la surducan. Se poate folosi o bucata de cablu de incalzire electric care sa inchida direct ventilul termostat, cablu care va fi pus sub tensiune de un releu comandat de fereastra. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum