shurubel Postat Iunie 11, 2018 Partajează Postat Iunie 11, 2018 Am tot strans piese si am inceput sa le ,,cuplez'' in montaje. Am deci, un motorel baban de la o masina de spalat de prin...''64.. cu ,,scoatere din atributii'' acum vreo... 20 de ani... Se invarte, cu ,,nitel'' zgomot, o fi vro bila mai patrata... Am uns generos cu vaselina la rulmenti. Apoi, desigur, montajul de pompa de apa. Primit asa cum se vede. Problema e la.. ansamblare. Motorelul trebuie montat ca sa antreneze prin curea pompa?? sau se poate face axial, cu un cuplaj ceva.. Nu stiu ce model/tip de motor este, cred ca.. rusesc?? in orice caz, cand am facut eu oki, masina aia de spalat era in casa. Pffff.. nu stiu ce sa fac, orice poza e refuzata ca e...prea mare. si nu mai am...timp. in orice caz, intreb cum se face mai bine transmiterea miscarii- curea sau axial?? Link spre comentariu
blazeu Postat Iunie 13, 2018 Partajează Postat Iunie 13, 2018 Cuplajul axial e adesea mai simplu constructiv, insa.... Cuplajul prin curea are si anumite posibilitati/avantaje: permite o transformare a turatiei/cuplului, prin utilizarea fuliilor de diametre diferite, permite o oarecare protectie a motorului prin patinarea curelei (mai ieftina decat o rebobinare !!) Atentie, cureaua trebuie aleasa functie de puterea transmisa. Link spre comentariu
shurubel Postat Iunie 28, 2018 Autor Partajează Postat Iunie 28, 2018 (editat) Am inteles. Axial CU o cupla elastica. Si cu o protectie la suprasarcina electrica, desi... la pompa pe care o am.. nu cred ca o sa fie vreo suprasarcina. Turatia motorului nu e prea mare, o sa incerc sa ii pun o fulie mai mare ca sa creasca viteza pt axul pompei de apa. Doresc sa o folosesc doar ca sa urc apa in butoi, pus in pod, ca ,,turn de apa''.. Cuget ca motorelul avand vreo. .. 50 de ani e facut ,,ca pe timpuri''- rezistent la bobinaj. Daca nu o merge cu asta, o sa recoltez unul de masina de spalat automata. Editat Iunie 28, 2018 de shurubel Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum