Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum reglezi protectia de temperatura a amplificatorului ?

Blacksmith

Postări Recomandate

D-le Miticamy, CFP - Complementary Feedback Pair, altfel zis, conexiune tip sziklai la etajul final.
Dar nu e cazul aici, probabil s-a dorit sa se spuna CFA, de la tipul de reactie a amplificatorului.

6 hours ago, maxente said:

Curentu de mers in gol ma gandesc sa il reglez cu osciloscopu si sinus de 1khz si sa ii dau curent cat sa nu fie sinusoida rupta la trecerea prin zero. Ma gandesc ca ar fi mai bine asa decat sa ii dau eu un curent ochiometric masurat prin rezistentele de sursa si nu mai mult decat e necesar.

Care ar fi logica reglarii unui parametru prin definitie static, cu ajutorul unui regim dinamic?

De ce ar fi mai corect asa?

Editat de Marian
Link spre comentariu

Marian, nu-mi zi ca nu ai înțeles ce vrea sa facă! 

Nu contează dacă este un parametru static atita timp cit influențează un alt parametru dinamic: distorsiunile de racordare. 

Problema este ca un osciloscop nu are suficienta rezoluție ca să poată vizualiza acele distorsiuni corect. 

Link spre comentariu

@sesebe am intervenit tocmai pentru ca stiu despre ce este vorba:

https://www.elforum.info/topic/129153-teorie-si-generalitati-in-audio/

https://www.elforum.info/topic/129153-teorie-si-generalitati-in-audio/?do=findComment&comment=1613677

Faptul ca finalii sunt mosfet si nu bipolari, nu schimba logica reglajului plarizarii, ci doar parametrii de lucru.

Am scris acolo destul pe tema asta, acest reglaj nu face doar sa corecteze sinusoida la trecerea prin 0, ci inbunatateste liniaritatea etajului final in acea zona, lucru imposibil de observat cu osciloscopul, sau oricum nu cu osciloscoape pe care noi ni le putem permite.

Link spre comentariu

Exact asta am numit mai devreme reglajul "oscilo-ochio-metric". Pe osciloscop racordarea pare ok cu mult inainte de a fi in realitate.

Editat de Shambala
Link spre comentariu

Eu zic ca se descurca omul. La 4 finali alimentati la tensiune mare, va fi ceva disipatie.

Eu as face niste prize la traf, sa il alimenteze la 30V pt disipare redusa.

4 perechi mu vor pune probleme acelui radiator, chiar si la bias mare.

Adica fiind 4, rezista. Dar interiorul carcasei se va coace, daca nu are gauri calumea de aerisire.

In orice caz, asta deja e treaba lui maxente, sa si-l regleze cum vrea si cum ii place. 

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări