Marian Iftode Postat Iunie 10, 2018 Partajează Postat Iunie 10, 2018 Buna ziua stimati colegi ! Am revenit cu un caz nu prea complicat. Am o tableta Lenovo A 7600-H care are cativa ani de functionare perfecta, dar care de o perioada de timp se incaca bateria foarte greu. Inainte se incarca in cel mult 2-3 ore cu incarcatorul original,iar acum nici in 6-7 ore. O inlocuire a bateriei implica un cost prea mare,dar nu cred sa fie aceasta de vina. Am masurat si incarcatorul crezand ca el âr putea fi cauza, am masurat si circuitul prin intermediul caruia se realizeaza incarcarea si nu sant defectiuni,incarcarea se face in parametri normali. Intrebarea este: Ce as putea verifica in continuare si unde, sau ma poate cineva ajuta cu o schema? Va multumesc ! Link spre comentariu
dan cod Postat Iunie 10, 2018 Partajează Postat Iunie 10, 2018 (editat) Eu cred că bateria este de vina. Editat Iunie 10, 2018 de dan cod Link spre comentariu
Marian Iftode Postat Iunie 10, 2018 Autor Partajează Postat Iunie 10, 2018 Da dar bateria am masurat-o si nu se observa nici o defectiune.Adica nu se incalzeste tare in primele ore(1-2 ore) de incarcare,in schimb dupa 4 ore incepe sa se incalzeasca. Dar eu cred ca e ceva normal ca dupa 4ore de incarcare continua sa se produca aceasta incalzire. In constinta de cauza, eu consider ca altul ar putea fi motivul,dar care probabil mie imi scapa neavind o schema a tabletei. Va multumesc si astept si alte pareri ! Link spre comentariu
Florinel TV Postat Iunie 10, 2018 Partajează Postat Iunie 10, 2018 Deslipeste firele de la baterie si masoara curentul pe bornele unde vine bateria in timp ce este la incarcat sa vedem daca incarca normal bateria Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 10, 2018 Partajează Postat Iunie 10, 2018 Bateria din tableta are și ea senzorii și circuitul de protecție aferent. Găsiți pe Google Play o aplicație numită "Ampere" această aplicație comunica cu senzorul de la baterie și va arata int. curentului in timp ce se incarca dar și in timp ce este utilizata. Va mai zice tensiunea și mai multe despre baterie. Am mai pățit cazuri de genul, vedeti și încărcătorul, poate da tensiune buna dar curentul este prea slab, ați încercat alt încărcător? si mufa poate sa prezinte un defect. Link spre comentariu
modoran Postat Iunie 11, 2018 Partajează Postat Iunie 11, 2018 Lasa aplicatiile in pace si folosesti un ampermetru intercalat pe USB ( din ala de la chinezi ) sau orice ampermetru obisnuit in lipsa acestuia. Poate fi mufa cu rezistenta interna sau contact prost, am intalnit cazuri. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum