Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum scap de cartite?

Radiotelegrafist

Postări Recomandate

Va salut colegi,detin 2500m de gradina si am o problema:de anul acesta nu stiu de unde au aparut cartite,de fapt cred ca este vorba numai de una,am urmarit toate tutorialele de pe youtube pe care le-am pus si in practica dar fara succes,probleme sunt ca pe unde sapa imi scoate si planta din radacina odata cu mosoroiul de pamant pe care il face la suprafata,daca as prindeo as duceo bine mersi pe camp sa tot sapa,nu ma gandesc sa o omor pentru ca am inteles ca are si un anumit beneficiu pentru agricultura.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• misuraelectronic

1

• Radiotelegrafist

1

• orgasmo

1

• -Atlas-

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Un dispozitiv electronic, Radarcan SC 20T?

Dispozitivul anti cartita:

-incepe sa emita vibratii intermitent cu o frecventa de 300 Hz, timp de 0.8 secunde pe o suprafata de 1000 mp, in functie de starea solului

-pamantul uscat sau nisipos nu transmite asa bine vibratiile, in cazul acesta fiind necesara montarea a 2 aparate

-tipul de pamant argilos ce prezinta un grad de umiditate transmite cel mai bine vibratiile

https://www.radarcan.ro/produsultrasunete/anti-cartite/aparate-cu-vibratii/radarcan-20t-aparat-cu-vibratii-alunga-cartitele-1000-mp

Link spre comentariu
46 minutes ago, Giorgi tv said:

... probleme sunt ca pe unde sapa imi scoate si planta din radacina odata cu mosoroiul de pamant pe care il face la suprafata,daca as prindeo as duceo bine mersi pe camp sa tot sapa,nu ma gandesc sa o omor pentru ca am inteles ca are si un anumit beneficiu pentru agricultura.

deci , din  punctul  meu  de  vedere ...ai  o  singura  solutie  sa  scapi  de  cirtita .  prinzi  cirtita  si  o  pui  sa  citeasca  postarile  tale  de  pe  elforum ,  pline  de  intelepciunea  analfabetismului . 

dupa  aceasta  tortura   diabolica ,  biata  creatura  va  fugi  realmente  inspaimintata  ,  MINCIND  PAMINTUL  evident ,  in   oricare  dintre  cele  patru  colturi  ale  universului . 

solutia  de  la  postarea  precedenta  e  pe  bani ... a  mea  este  pe  moka ... deci  RECOMAND ...scapi  mai  usor  asa ...:rzb 

Link spre comentariu

Buna

A folosit un coleg un dispozitiv anticartita.Fara efect.Si nu a cumparat unul ieftin.

Bani aruncati spunea.Si eu am una in gradina de legume si nu am reusit inca sa o scot.

Traditional,cum facea si bunicul meu,cu sapa.Ma dispera deja,dar nu locuiesc acolo

si cand sunt in gradina nu da nici un semn de viata.Dar de fiecare data gasesc musuroaie noi.

Spor

-Atlas-

Link spre comentariu

Si eu am aceeasi problema.

Eu cred ca vibratoarele alea nu au putere. Daca am construi noi o chestie care sa vibreze pe 300Hz cu o putere de cateva sute de wati nu o fi mai bine ?

Link spre comentariu

S-a mai discutat pe un topic mai vechi, există niște capcane ce se pun la găurile de aerisire ale tunelurilor.Când cârtița iese afară, rămâne blocată.Poate fi considerat un act de cruzime, dar uneori distrugerile provocate de cârtițe nu pot fi ignorate, iar cârtița nu e ca ursul, să o muți în rezervație și să scapi e ea....

Link spre comentariu

Incercati cu„ Lemn de soc „in tunele .

Cartita are un program de sapa, cred ca de la 7-la 8 dimineata, si de la 19-20 seara sau in rasarit/asfintit ,

de prins e greu ,ca ea simte cea mai mica vibratie a solului.

Trebuie sa stai nemiscat cu sapa pregatita, de multe ori cateva zeci de minute .

Stiu ca este un gest de cruzime, dar si sa o lasi sa iti dea gara toata gradina, e un gest de cruzime ,mai ales la cei care distrug peluza /legunele care de multe ori sunt cateva sute de lei rasadurile.

Succes la prins.

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări