Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sonar Raymarine Wi-fish navomodel

Vizitator aprv

Postări Recomandate

Folosirea sonarului nu garantează și prinderea peștilor, dar sonarul îți arată dacă e vreun pește prin zonă, ca să nu stai ca fraierul degeaba cu bățu-n mână....

În rest, tot experiența în alegerea momelii și a momentului pescuitului face diferența....

Editat de validae
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 39
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Ovidanie

5

• validae

5

• ndor

4

• Mircea

4

Vizitator aprv

gica70, raspunsul tau este total offtopic, iar frustrarile pe care le reflecta nu au nici o legatura cu intrebarea mea.

Ii rog in continuare pe toti cei care imi pot oferi un raspuns pertinent sa o faca.

Va multumesc.

Link spre comentariu

Un răspuns pertinent o sa poți primi atunci când vei formula în termeni mult mai corecți ceea ce ai vrut să spui aici. Eu personal n-am înțeles nimic.

Acum 2 ore, aprv a spus:

Eu am incercat deja cu un repeater Alfa R36 + antena Alfa AWUS036H dar nu am reusit.

Nu înțeleg ce se întâmplă cu forumul ăsta. Încerc să completez cu text după citat în postarea de mai sus și nu mă lasă.

Ce înseamnă concret "n-am reușit"?

Și așa, ca o simplă curiozitate personală: de ce te-ai apucat să demontezi acel aparat? Care ar fi scopul?

Editat de Real Minitehnicus
Link spre comentariu
Vizitator aprv

Este un raspuns la ceea ce a scris validae referitor la repeater, legatura dintre sonar si tableta/telefon.

Observ ca si Real Minitehnicus are o problema cu postarea mea.

Link spre comentariu

Nu are nimeni nimic cu postarea ta. Ce nu ai reușit concret? Configurarea? Nu merge bine la distanța dorită de tine?

Trebuie să-ți smulgă cineva explicațiile cu patentul? Sau și tu faci parte din categoria celor care încearca să se exprime cât mai lapidar ca să nu se observe că sunt totali paraleli cu orice este legat în realitate de subiect.

Și totuși de ce ai desfăcut aparatul ăla? În ce scop?

Editat de validae
fără jigniri
Link spre comentariu

Nu e foarte complicat sa intelegi ce a vrut sa faca . Trebuie doar sa stii cum anume functioneaza repetoarele wifi .

Ca sa repete semnalul , in primul rand trebuie sa existe acel semnal cu o marime oarecare , care poate fi repetat . Asta ar fi unul din aspecte .

Daca ai un semnal cu un -88 dBm, de exemplu , ce sa mai repete ?!

In plus un repetor banal va repeta semnalul in acelasi canal , lucru care va face ca banda canalului sa se injumatateasca . Asta teoretic , practic va fi mai mica de 1/3 .

Cam asta cu repetorul bidirectional .

Link spre comentariu

Eu am avut probleme asemanatoare cu niste videocamere IP. Am rezolvat montand pe videocamere antene directive si pe router antene omnidirectionale, care eru declarate cu 4,5db castig...nu am cum sa masor dar oricum sunt net mai performante decat cele primite cu router-ul.  Distanta 800 metri, este vorba de o parcare pt. TIR-uri.

In cazul de fata cred ca o antena omnidirectionala, cu castig, montata pe barca  si o antena asemanatoare montata pe tableta ar rezolva problema. 

Specifica marca si modelul tabletei.

Link spre comentariu

In prima foto in dreapta jos pare a fi partea de RF.

Se vede pe cablaj ca e proiectat pentru antena suplimentara.

Se poate monta o mufa cum sunt pe placile wifi din laptop,apoi se schimba locatia condesatorului de deasupra mufei.

Totusi eu nu vad nici o antena pe placa sau altceva.

Exact unde e degetul in partea dreapta jos in foto ar trebui sa fie antena sau ceva in carcasa ce face contact acolo si se comporta ca o antena.

Link spre comentariu

Stiu asta.

Pare a fi totusi un traseu in zona intunecata,chiar unde e degetul in dreapta jos.

E un traseu lat ce merge in sus pana la acel smd negru,bobina sau condesator.

Aia e antena cred.

Link spre comentariu
Acum 3 ore, Real Minitehnicus a spus:

...

Și totuși de ce ai desfăcut aparatul ăla? În ce scop?

1 oră în urmă, Ovidanie a spus:

... Dar daca pune o poza cu sonarul demontat o sa vedem si noi.

Doamne...ce-mi place . Fiecare-si da cu presupusul . A citit macar careva manualul aparatului ?

Asta ca sa inteleaga ,cum si in ce conditii ar trebui folosita functia respectiva .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări