Vizitator aprv Postat Iunie 9, 2018 Partajează Postat Iunie 9, 2018 Salutare, Am achizitionat recent un sonar Raymarine Wi-fish si l-am montat pe un navomodel de plantat. Acest sonar este wireless si bate decat 70m, ma asteptam la 180m asa cum precizeaza producatorul pe site. (http://www.raymarine.com/view/?id=11201) Ma poate ajuta cineva sa-i amplific semnalul atasandu-i o antena externa sau sa folosesc un wifi repeater? Am atasat poze cu placa sonarului. Multumesc. Link spre comentariu
Mircea Postat Iunie 9, 2018 Partajează Postat Iunie 9, 2018 E o gluma sa crezi ca vei putea face ceva sa "bata" mai mult. Sunt multe discutii pe forumurile de specialitate despre sonare. Care-s bune, care "bat" mai departe, etc. Antena unde e pusa? Link spre comentariu
Vizitator aprv Postat Iunie 9, 2018 Partajează Postat Iunie 9, 2018 Tocmai ca nu are antena, doar daca se pricepe cineva sa o adaugam pe placa. Link spre comentariu
Vizitator aprv Postat Iunie 9, 2018 Partajează Postat Iunie 9, 2018 https://www.carplounge.de/en/rt4-baitboat-raymarine-wi-fish-chirp-set Acestia folosesc acelasi sonar ca al meu si au optiuni la vanzare cu booster (range 150-200m) sau repeater (400-600m). Link spre comentariu
sesebe Postat Iunie 9, 2018 Partajează Postat Iunie 9, 2018 Ai ideie cit costa si cit de mare era un sonar acum 30 de ani sa zicem. Vrei sa bata mai mult faci altul pe o cu totul alta platforma. Link spre comentariu
Vizitator aprv Postat Iunie 9, 2018 Partajează Postat Iunie 9, 2018 Chiar nu inteleg aceste raspunsuri. Am postat si un link unde cativa baieti pot amplifica semnalul acestui sonar. Sa inteleg ca am gresit intreband daca ma poate ajuta cineva sa fac acest lucru? Nu am nevoie de nici o morala sau alte rautati. Va multumesc oricum. Link spre comentariu
Ovidanie Postat Iunie 10, 2018 Partajează Postat Iunie 10, 2018 (editat) Eu am inteles ca sonarul este montat pe barca si monitorul este pe mal. Comunicatia dintre cele doua module se realizeaza wireless la maximum 70m. Poti incerca sa montezi o antena directiva pe modulul de pe mal eventual o antena mai performanta pe barca. Da' antena de pe barca nu are voie sa fie directiva. Editat Iunie 10, 2018 de Ovidanie Link spre comentariu
Real Minitehnicus Postat Iunie 10, 2018 Partajează Postat Iunie 10, 2018 (editat) 8 hours ago, aprv said: Acest sonar este wireless si bate decat 70m, ma asteptam la 180m asa cum precizeaza producatorul pe site. (http://www.raymarine.com/view/?id=11201) Ma poate ajuta cineva sa-i amplific semnalul atasandu-i o antena externa sau sa folosesc un wifi repeater? Ce treaba are repeater-ul Wi-Fi în acest caz? Cei 180m, precizați de producător pe site, se referă la raza de acțiune a sonarului, nu la Wi-Fi. Editat Iunie 10, 2018 de Real Minitehnicus Link spre comentariu
validae Postat Iunie 10, 2018 Partajează Postat Iunie 10, 2018 Cum a specificat colegul mai sus, cei 180m reprezintă adâncimea maximă de pătrundere a sonarului, nu ,,bătaia,, maximă a conexiunii wireless. Să adaugi o antenă la un modul wifi, care funcționează la frecvențe de 2,4GHz nu-i lucru ușor, fiindcă acolo orice milimetru contează enorm.Antena de pe acel modul e un ,,simplu,, traseu de cablaj, calculat cu mare precizie, pentru a fi acordat cu frecvența de lucru.Cumpără un wifi repeater și gata.... Link spre comentariu
ndor Postat Iunie 10, 2018 Partajează Postat Iunie 10, 2018 (editat) Daca se vrea doar o marire a distantei de receptionare a sonarului pe telefon sau tableta , se poate rezolva . Se poate modifica pentru antena externa . Daca se vrea o marire a razei de scanare a sonarului , e mai complicat . Editat Iunie 10, 2018 de ndor Link spre comentariu
Vizitator aprv Postat Iunie 10, 2018 Partajează Postat Iunie 10, 2018 O marire a distantei de receptionare a sonarului pe tableta/telefon doresc. Link spre comentariu
validae Postat Iunie 10, 2018 Partajează Postat Iunie 10, 2018 (editat) Asta o poate face un repeater, pus preferabil undeva între sonar și tableta ta.Trebuie să ții cont că o conexiune wifi e bidirecțională, nu e suficient ca sonarul să emită mai puternic, ci să și recepționeze semnalul suficient. Va trebui practic să tatonezi locul unde repeaterul asigură o conexiune bună între cele două aparate.. Editat Iunie 10, 2018 de validae Link spre comentariu
ndor Postat Iunie 10, 2018 Partajează Postat Iunie 10, 2018 Nu ai specificat de unde esti . In plus trebuie sa stii ca modificarea va afecta garantia aparatului . In caz ca exista in continuare . Link spre comentariu
Vizitator aprv Postat Iunie 10, 2018 Partajează Postat Iunie 10, 2018 Sunt din Targoviste si nu ma intereseaza garantia aparatului, deja am desfacut carcasa. Eu am incercat deja cu un repeater Alfa R36 + antena Alfa AWUS036H dar nu am reusit. Link spre comentariu
gica70 Postat Iunie 10, 2018 Partajează Postat Iunie 10, 2018 Sunt mai multi "pescari" decat pesti, acum! Doamne iarta-ma ca am vrut sa spun ceva (intentia conteaza!) urat, da' ce fel de pescuit mai este si asta? Aveti contract cu restaurante?! Cumparati o draga de aia mare si treceti apa prin ciur! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum