Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Intalnirea constructorilor audiofili-Ungaria

simson

Postări Recomandate

Stimati colegi- Nu stiu de ce atita inversunare  firmele Hammond, Tamura, Tango, si altele sint firme mari de ce trebuie sa le comparam cu firma Dyscus care este o firma mare in devenire. D-l Tudorel Toader a comandat niste trafuri, ptr. proiectul D-lui Lazaroiu EL34 SE, care in proportie de 90% este finalizat si putem face a doua masuratoare  cu aparate , si a treia masuratoare cu urechea . Iar eu desi nu sint fan al amplifurilor PP si reactii peste reactii voi construii ampliful prezentat de D-l  Dyscus prezentat la intilnirea construc torilor, si aici ..... http://audiodiyers.hu/viewtopic.php?f=62&t=3792&start=50.. 

Vad ca google a debarasat bariera lingvistica de acea te rog D-le Dyscus pune aici pe forum daca nu e prea greu 1)ultima varianta corectata sau inbunatatita, 2) o lista de materiale, tipuri de rezistente/ puteri , tipuri de condensatoare, tuburi .. Ce contribuie la obtinerea acelui sunet vintage asemanator amplificatorului ARC -M60 daca nu gresesc care a stat la originea acestui proiect..Rog aceasta pentru ca mai am un prieten care vrea sa-l construiasca .In rest asteptam numai vesti bune.

Link spre comentariu

Intotdeauna trafurile de iesire se testeaza fara reactie negativa. 

Putem sti ce gabarit are miezul trafului lui Dyscus? Ne putem face o idee destul de rapid despre raspunsul la joase. La frecventele inalte nu exceleaza. Iar faptul ca 20kHz nu aude nimeni e o scuza nu un argument. Daca nu are banda de frecventa mare nu are nici slew-rate mare. Asta inseamna IMD mare.

Oscilatiile prezente in transformator impreuna cu semnalul audio vor genera artefacte ce vor merge si in sus dar si in jos in frecventa si se vor auzi. Asta inseamna IMD.

20180719_163044.jpg

Link spre comentariu
14 hours ago, popa marius said:

In general pe net informatile tehnice despre transformatoarele construite de firmele cu traditie sint extrem de sarace , nu am reusit sa le compar cu cele construite de mine carora le cunosc toate datele plus masuratori ca sa-mi dau seama de diferenta producatori versus constructori DIY  chiar suspectez ca multe firme dau date neesentiale in mod voit fiindca acest lucru se practica si in alte domenii

Felicitari dyscus pentru transformatorul prezentat, are un raspuns excelent la frecvente joase:aplauze

Mulțumesc foarte mult. Transformatoarele mele PP au parametri chiar mai buni. În plus, OPT-urile sunt mult mai ieftine decât marii producători.

Link spre comentariu
10 hours ago, valderama said:

domnilor nu va entuziasmaţi prea mult

să ne spună constructorul ungur dacă oscilograma 8 rezultă dintr_un montaj în buclă închisă ?!

(puteţi remarca cu uşurinţă palierele dumnealui 40Hz NU au curbură în raport cu alte transformatoare la care a făcut trimitere 3W în sarcina de 8Ω)

evident până acum nu sa precizat Y (sau puterea în sarcină) pentru oscilograma 8

eventual aruncaţi o privire atentă la oscilograma 8 colţul dreapta jos TEXT_OFF

"aprofundăm" răspunsul sqw-40Hz a unui OT destinat cfg.SE fără puterea în sarcină precizată ?!

(acceptam iordane sau cum ?)

primele şapte oscilograme sunt generate de o cfg.SE în buclă deschisă clar

Teste 40Hz.jpg

Măsurarea a fost efectuată la 50% din putere, într-o buclă deschisă utilizând un generator EMG. La 8 ohmi tensiunea era de 6,3V. Valoarea Ra a țevii este simulată de o unitate de 4,2 kOhm care constă din rezistențe conectate permanent. Aceasta este practica de măsurare acceptată peste tot. Nu exista, desigur, nici un feedback, deoarece amplificatorul nu sa intors la locul unde a fost construit. Domnul Valdemara a avut cu siguranță o mulțime de OPT-uri în viața sa, încât are o experiență atât de mare în domeniul transformatoarelor. Poate ai putea arăta câteva măsurători ale transformatoarelor tale excelente de ieșire.

Link spre comentariu
11 hours ago, tm07uxo said:

Stimati colegi- Nu stiu de ce atita inversunare  firmele Hammond, Tamura, Tango, si altele sint firme mari de ce trebuie sa le comparam cu firma Dyscus care este o firma mare in devenire. D-l Tudorel Toader a comandat niste trafuri, ptr. proiectul D-lui Lazaroiu EL34 SE, care in proportie de 90% este finalizat si putem face a doua masuratoare  cu aparate , si a treia masuratoare cu urechea . Iar eu desi nu sint fan al amplifurilor PP si reactii peste reactii voi construii ampliful prezentat de D-l  Dyscus prezentat la intilnirea construc torilor, si aici ..... http://audiodiyers.hu/viewtopic.php?f=62&t=3792&start=50.. 

Vad ca google a debarasat bariera lingvistica de acea te rog D-le Dyscus pune aici pe forum daca nu e prea greu 1)ultima varianta corectata sau inbunatatita, 2) o lista de materiale, tipuri de rezistente/ puteri , tipuri de condensatoare, tuburi .. Ce contribuie la obtinerea acelui sunet vintage asemanator amplificatorului ARC -M60 daca nu gresesc care a stat la originea acestui proiect..Rog aceasta pentru ca mai am un prieten care vrea sa-l construiasca .In rest asteptam numai vesti bune.

Cred că este logic să prezentăm un proiect. O voi face în 1-2 zile. Cu toate acestea, traducătorul Google este foarte rău, dar colegii mei sunt onorați doar pentru a afla ce vreau să scriu.:)

Link spre comentariu

trec peste obrăznicia ta

acum aici nu sa pus în discuţie transformatorul meu de ieşire

poftim un răspuns sqw cfg.SE EL34 (oscilogramă veche10 ani în urmă)

40HzSQW-SE.JPG

sau poftim un răspuns sqw 30Hz fără NFB acelaşi montaj (EL34-SE)

cine are "o vedere bună" poate remarca o asemănare izbitoare cu primele 7 oscilograme de mai sus (palier curb)

evident reacţia negativă poate estompa mult curbura şi căderea palierului în detrimentul sensibilităţi la intrare

comportamentul ăsta la sqw joasă frecvenţă vine dn realitatea materială/fizică de lucru (amplificator cfg.SE EL34 sarcina la anod)

30Hz_sqw lipsa_NFB.JPG

LE răspunsul 10Khz-sqw preferabil fără oscilaţii palier, dacă aceste oscilaţii sunt prezente putem condsidera că avem comportament OT încântător-cântător

aveţi mai jos un răspuns bun sqw-10KHz provine după elforum cfg.SE

20180709_203553.jpg.91c1f6446c7e8088fded1fca4cfd86fa.jpg

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
Acum 5 ore, dyscus a spus:

Măsurarea a fost efectuată la 50% din putere, într-o buclă deschisă utilizând un generator EMG. La 8 ohmi tensiunea era de 6,3V. Valoarea Ra a țevii este simulată de o unitate de 4,2 kOhm care constă din rezistențe conectate permanent. Aceasta este practica de măsurare acceptată peste tot.

cu alte cuvinte un generator EMG  capabil poate livra 40Hz-sqw 289Vef

(aparent o mare prosteală , vedem poate generatorul EMG capabil şi ne revizuim atitudinea)

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

ai trecut/sărit de la una la alta...

cum rămâne cu "un generator EMG"  ? capabil

montajul ăsta din ultima imagine este generatorul EMG capabil 40Hz-sqw 289Vef ?!

ai descris bănuiesc această situaţie în fraza citată:

"Măsurarea a fost efectuată la 50% din putere, într-o buclă deschisă utilizând un generator EMG. La 8 ohmi tensiunea era de 6,3V. Valoarea Ra a țevii este simulată de o unitate de 4,2 kOhm care constă din rezistențe conectate permanent. Aceasta este practica de măsurare acceptată peste tot. "

dacă aia 6,3V de care faci vorbire sunt efectivi (50% din putere) ai de la un palier la altul 12,6Vpp

sau ce ai descris ?!

EMG.jpg

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

LE prezintă domne "un generator EMG" sqw 40Hz cu 578V DE LA UN PALIER LA ALTUL (289V efectiv)

vedem şi noi dacă ştii ce scrii

întâmpini dificultăţi în prezentarea EMG ?! sau era de împrumut ?, ai ţinut cont de ia_0 tub final ?! în practica de măsurare acceptată peste tot (cfg.SE)

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Cred ca trebuiesc lamurite clar conditiile de test pentru transformatorul acela:

- testul a fost facut dupa schema de mai jos,iar generatorul utilizat este chiar capabil de asa ceva(!!!!????) sau a mai fost folosit un transformator ridicator si un amplificator cu SS si in lipsa componentei DC?

- testul a fost facut cu transformatorul deja cuplat la un amplificator SE cu EL34 ?

- sau testul este un fel de marcheting oarecum nereusit,in acest caz o parte dintre noi nu ne-am simti prea confortabil,avand in vedere ca acest forum este un forum al ELECTRONISTILOR, in niciun caz nu este un forum pentru urechisti/audiofili ?!

Nu vreau sa fiu rautacios si nici lipsit de ospitalitate pentru un coleg din Ungaria,dar cred ca cel mai bine ar fi ca un alt coleg de-al nostr ,bun cunoscator al limbii maghiare dar si al electronicii sa faca oficiul de intermediar/traducator,altfel vom parea rau intentionati cu toate ca va pot garanta ca nici eu si nici colegul @valderama nu asta urmarim.Pacatul colegului @valderama este ca nu suporta minciuna si va pot garanta ca este un om extrem de corect,chiar prea corect pentru zilele noastre!

Consider ca problema nu trebuie lasata in "coada de peste",ar fi pacat!

TEST_OT.png

O schema corecta si normala pentru un test de laborator pentru OT cam asa ar trebui sa fie configurata:

Scheme_de_test_OT.png

Editat de LMOlimpiu
Link spre comentariu

Parerea mea este ca d-l dyscus a facut masuratorile corect adica a utilizat generatorul pentru a injecta semnal de 6,3v  in secundarul transformatorului deci aproximativ 8w iar primarul a fost adaptat de un grup de rezistente insumate de 4,2K insa a omis sa adapteze generatarul cu impendanta secundarului concret trebuie sa creeze o asa zisa impendanta zero prin inserierea unui rezistor de 8 ohm intre generator si secundar (corect ar trebui sa se tina seama si de rezistenta interna a generatorului si atunci rezistorul este mai mic de 8 ohm )

Daca se tine seama de acest aspect va garantez ca forma semnalului la 10 Khz este mult mai buna iar schema de testare a d-lui Lazaroiu cu componenta de curent continuu este foarte corecta pentru testele la frecventele joase

PS

Este greu de utilizat functia de traducere  de acea ne poate ajuta cumva prin bunavointa @simson, @Imre Beres sau @tm07uxo

Link spre comentariu

Poate s-au pierdut anumite detalii in text dar, masuratorile lui dyscus se refera DOAR la transformatorul de iesire; el nu are in posesie un asemenea amplificator. Amplificatorul il va face userul Toader si chiar el a specificat un pic mai sus:

On 7/20/2018 at 4:38 PM, Toader said:

Dupa ce o sa merg in curand dupa transformatoare si o sa fac SE cu EL34 al d-lui LMOlimpiu o sa puteti sa le studiati cat vreti sau sa audiati

Deci, cred ca nimeni nu vrea sa ascunda sau sa minta.

@LMOlimpiu: sunt de acord cu tine ca se pierde multa informatia traducand cu google-ul. Ideea cu cineva care stie si maghiara si are cunostinte aprofundate de electronica si are si timp liber ca sa "transmita" raspunsurile si intrebarile af fi excelent. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări