imreberes Postat Iunie 18, 2018 Partajează Postat Iunie 18, 2018 (editat) Si sa nu uitam inca un lucru: organizatorii au pus un tanar care era acolo numai pt a-i ajuta la caratul echipamentelor celor nou veniti. Nu arata asa de bine ca si fetele, dar era un gest. L.E. Si inca ceva de preturi: traf de intrare 1:1 la pret de 22,5 lei, cu tole subtire. Niste voltmetre de panou vintage erau 7,5 bucata, inainte de negocieri. Editat Iunie 18, 2018 de imreberes Link spre comentariu
Toader Postat Iunie 18, 2018 Partajează Postat Iunie 18, 2018 (editat) In urma discutiilor cu dl VTP si dl Simson, m-am desumflat in privinta cumpararii difuzoarelor Tannoy.Boxele TL pe care le-am ascultat acolo mi s-a spus ca erau de o complicatenie destul de mare.Fanta de iesire e cu totul altceva de cat credeam.Asa ca munca multa aduce rezultate, dar ptr cine are rabdare de chinez, mai ales ca filtrele nu erau originale cele de pe ebayiar difuzorul dual concentric pune probleme destule.Nu e chiar simplu.Asa ca raman la VTP-urile arhicunoscute si folosite de multi.O sa incerc un VTP cu Ciare HW135 pe care le am in bookshelf. http://www.ciare.com/Prodotti/catid/9386/eid/8512/hw135. Sper sa le termin pana la expozitia din toamna din Ungaria. Editat Iunie 18, 2018 de Toader Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 18, 2018 Partajează Postat Iunie 18, 2018 Majoritatea colegilor maghiari erau sositi cu o zi inainte asa ca au apucat sa-si amenajeze camerele primite adica au ridicat saltelele de pe paturi si le-aun pus in spatele boxelor, au adus scaune pentru vizitatori si auditiii in general erau atenti la detalii, din pacate noi am primit o camera destul de mica in care a trebuit sa inghesuim trei amplificatoare, sase boxe , doua CD playere, doua DAC-uri, noroc ca eu si @simson am fost prevazatori si ne-am adus prelungitoare de curent. Ar fi trebuit sa aducem si niste mese pliabile de camping ca sa nu punem aparatele pe jos eventual si un ventilator fiindca in majoritatea camerelor era destul de cald insa in linii mari totul a fost rezonabil si atmosfera placuta si relaxanta. Ce mi-a placut foarte mult a fost seriozitatea cu care vizitatorii audiau muzica , o dovada de respect fata de constructori ,suprinzator au fost si femei... Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 19, 2018 Partajează Postat Iunie 19, 2018 (editat) Despre acest "tratament acustic" este vorbate vorba Editat Iunie 19, 2018 de Vizitator Link spre comentariu
simson Postat Iunie 20, 2018 Autor Partajează Postat Iunie 20, 2018 Ca sa mai vorbim si de ceva pur technic, iata o schema de principiu de la o realizare , primit de la constructor. Este vorbe de un Paralel Push Pull alimentat de la o singura sursa de tensiune.Am redesenat schema dupa cel facut de constructor pe un ciot de hartie. Link spre comentariu
Toader Postat Iunie 26, 2018 Partajează Postat Iunie 26, 2018 Eu am incheiat postarile aici.Cred ca s-a spus suficient.Astept expozitia din toamna. Link spre comentariu
dyscus Postat Iulie 14, 2018 Partajează Postat Iulie 14, 2018 (editat) Hi Boys! Im dyscus. Am aflat asta acolo. Aici este diagnoza transmisiei. SE EL34 amplificator. Edit moderator: Use Google translate if you do not speak romanian language... Editat Iulie 14, 2018 de validae postare în maghiară Link spre comentariu
imreberes Postat Iulie 17, 2018 Partajează Postat Iulie 17, 2018 Mesajul @dyscus tradus in limba romana: " Va salut pe toti membrii gruparii Audio Diy din Romania. Eu in Ungaria am tot acest hobbi, dar momentan traiesc din bobinarea transformatoarelor audio. Asa ca si traiul meu depinde de acest hobbi. Un prieten roman m-a rugat sa-i bobinez transformatoare pt proiectul lui de amplificator de EL34 SE. Transformatoarele sunt gata, le-am masurat si banda de frecventa, ce putei vedea in poza urmatoare. La masuratoarea proiectului se poate observa una dintre filozofia mea audio: mai multi aud frecventa de 30Hz si contine mai multe informatii cu modularea frecventelor inalte, decat cea de 20kHz. Aceasta ultima frecventa este auzit maximum de bebelusi. Din aceasta cauza , am maximalizat trecerea frecventelor joase a transformatoarelor cu intrefier, favorizand astfel punctualitatea fazei la frecvente joase si medii. Acest lucru e definitoriu in fidelitatea redarii vocei omenesti si a majoritatii instrumentelor muzicale. Sper , ca proprietarul transformatoarelor va asculta muzica cu maxima satisfactie dupa ce amplificatorul va fi finalizat. Poza nu pot atasa, dar voi trimite intr-un mesaj viitor." Sper ca traducerea se poate intelege. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 18, 2018 Partajează Postat Iulie 18, 2018 (editat) with or without a negative feedback ? what power in the load SE-EL34 (Ra, Rs) ? how much power in the load 1W...5W_6W...8W ? Editat Iulie 18, 2018 de Vizitator Link spre comentariu
dyscus Postat Iulie 18, 2018 Partajează Postat Iulie 18, 2018 OPT în acest caz este autonom, fără amplificator. detalii: P = 10W NFB = 0dB U = + 350V Raa = 4,3k Imaginea de mai jos este schema de conectare pe care colegul român dore?te să o construiască. 1 Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 18, 2018 Partajează Postat Iulie 18, 2018 (editat) by the way ("OPT în acest caz este autonom") an example Hammond 1628SEA (audio watts 30W) frequency response at least 20 Hz to 20 Khz at full rated power (+/- 1 db max., ref. 1 Khz.) cu alte cuvinte nu strică să determinăm banda (OPT) cu încărcare la puterea nominală sau altfel spus Hammond 1628SEA dispune de o bandă extinsă pentru o încărcare de numai 9W de regulă banda prezentată/precizată se asociază cu o putere în sarcină sau se prezintă schema de test(condiţiile de lucru OPT care conduc la banda precizată/expusă) Editat Iulie 18, 2018 de Vizitator Link spre comentariu
THOMAS Postat Iulie 18, 2018 Partajează Postat Iulie 18, 2018 2 hours ago, valderama said: by the way ("OPT în acest caz este autonom") an example Hammond 1628SEA (audio watts 30W) frequency response at least 20 Hz to 20 Khz at full rated power (+/- 1 db max., ref. 1 Khz.) cu alte cuvinte nu strică să determinăm banda (OPT) cu încărcare la puterea nominală sau altfel spus Hammond 1628SEA dispune de o bandă extinsă pentru o încărcare de numai 9W de regulă banda prezentată/precizată se asociază cu o putere în sarcină sau se prezintă schema de test(condiţiile de lucru OPT care conduc la banda precizată/expusă) Asa este,aveti dreptate.Sunt doua tipuri prezentari ale performantele OT-urilor; o prezentare dupa o schema TEST de laborator asa cum se facea si in laboratoarele scolare (la puteri de 0,1W...0,5W) si o prezentare reala OT-ul fiind montat real in conditii de lucru normale si atentie : FARA NFB !!! Niciodata o banda de frecventa nu va fi asa ca in imaginea de mai sus pentru puterea maxima a unui amplificator in SE,sa nu uitam ca prezenta componentei DC modifica drastic Inductanta Mutuala (Lm) fata de Inductanta statica masurata cu un Lmetru si cu cat tolele sunt mai de calitate cu atat treaba devine mai dificila pentru miez..Pentru un asemenea raspuns in frecvente la o putere pe difuzor de 10W in SE ar trebui un OT cu o greutate de minim 5Kg,sau poate acele OT-uri chiar au acea greutate ??...si sa nu uitam si de capacitatile interne si intre primar si secundar dar si de inductanta de scapari (Llk)care si ea se "strica" odata cu componenta DC prin bobina primara. Una peste alta,bravo lui,colegului din Ungaria daca reuseste sa construiasca transformatoare de iesire mult peste LUNDAHLL,felicitari! Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 19, 2018 Partajează Postat Iulie 19, 2018 (editat) da când prezentăm banda unui OT(-3db fmin fmax) imperios/obligatoriu precizăm condiţiile evident banda reală OT (-3db fmin fmax) va fi precis reprezentată în conditile materiale de lucru (etaj final +OT pe sarcina dată pentru o putere utilă dată/masurată) inutil de exemplu să analizăm banda(-3db) transformatorului de sonerie pentru 50mW utilă în sarcină fără componenta DC primar cuplat la o sursă de semnal Ri<1Ω Editat Iulie 19, 2018 de Vizitator Link spre comentariu
tm07uxo Postat Iulie 19, 2018 Partajează Postat Iulie 19, 2018 Stimati colegi...Buna ziua si nu numai ... ca participant la acest eveniment si cu alte ocazii in calitate de gura casca pot face o remarca. Majoritatea expozantilor sint de fapt firme de garaj activitatea lor derivind din hoby.. Vezi mai sus postarea domnului din Ungaria...Uni fac chiar munci de savanti de cercetare pentru ca parerea mea este ca nu este la indemina ori cui sa construiasca boxe ca SONIDO, sau boxe magnetplanare , sau amplificatoare Supra amli etalon ..chiar daca principiul de functionare este cunoscut.. D-l Dyscus este un membru foarte activ pe forumul lor fan maniac al conceptului ARC pe care l-a adaptat conditiilor si posibilitatilor locale l-a prezentat pe forum, la realizat practic si a venit la intilnirea constructorilor pentru al promova....Desi este cunoscut ca bobinator ofera ptr. cei doritori de al reproduce chituri ce contine PCB -urile transformatorii de iesire si de alimentare sau produsul finit... Ptr. cei curiosi cititi aici ....http://audiodiyers.hu/viewtopic.php?f=62&t=3792.... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum