Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Intalnirea constructorilor audiofili-Ungaria

simson

Postări Recomandate

Niste amplificatoare excelente, boxe faine, numai cuvinte de lauda.  Iar   @simson  e un tovaras de drum de nota 10+++. 

Si amplificatoarele duse de noi nu erau cu nimic mai prejos decat cei de acolo (cel putin dupa parerea mea).

Link spre comentariu

Am vazut si niste boxe asemanatoare panourilor electrostatice dar care erau de fapt difuzoare de tip traductoare  magnetice  ribon interesante de-a dreptul cu un sunet aparte si din cite am inteles munca depusa de autor a fost sprijinita de un grup de colaboratori dezinteresati

Link spre comentariu

Am vazut si niste boxe asemanatoare panourilor electrostatice dar care erau de fapt difuzoare de tip traductoare  magnetice  ribon interesante de-a dreptul cu un sunet aparte si din cite am inteles munca depusa de autor a fost sprijinita de un grup de colaboratori dezinteresati

Link spre comentariu

Pai daca am spus ca am fost 6 din care 2 nu activeaza pe forum, restul santem cei care postam.Da, a fost foarte frumos.M-am bucurat de cunostinta cu colegii de forum.Panourile alea erau aparte, un sunet llive si un bas pe care nu-l credeam posibil de la un simplu panou.Basul era ca la boxele cu renume iar pretul lor era mic ptr ce ofereau.Ei deja cred ca sant firma, brand - Luxfon.Dar ptr mine Tannoy sant primii.Am mai auzit difuzoare Tannoy vintage, dar astea doua perechi, cele din tuburile de canalizare si Tannoy Dimension 8 au fost ptr mine cele mai ok.Difuzorul coaxial are ptr mine ceva aparte.

Link spre comentariu
17 minutes ago, Predator said:

nu-s coaxiale 

Dar cum?Dual-concentric?Nu e cam tot aia?Am avut coaxiale de la P-audio BM8CXA si BM12CXA  si stiu cam ce e.Intradevar,  Tannoy Dimension 8 s-ar putea sa aiba acelasi magnet ptr bas si inalte, dar celalalt de 6 inch pe care deja am pus ochii pe ebay, e cu difuzor separat ptr inalte, insurubat in centrul celui ptr bas.

Pe cale asta multumesc organizatorilor ptr muzica buna pe care ne-au dat-o pe CD-ul cadou.Felicitari si la mai mare.

Editat de Toader
Link spre comentariu

Salut. Si eu am ajus la intalnire, un pic mai tarziu decat ceilalti participanti.

Incep cu o prima poza , cea pe care am facut-o dupa ce am ajuns acasa.

Dimineata am platit intrarea si in schimb am primit asta:

IMG_20180616_225507.thumb.jpg.74acf2e7dc9d6adc4db3bd1033e810ed.jpg

Un micut ecuson si un Cd audio cu cateva melodii, pe care nu am avut ocazia sa-l ascult inca.

Vad ca poze deja au pus colegii, eu incerc sa mai completez cu unele detali ...

Fiecare expozant a fost foarte amabil, detalii la maxim despre lucrurile expuse. Nu a existat o bariera lingvistica, in cel mai rau caz gesticulai si tot te puteai intelege :) 

Am petrecut cam 20-30 minute in fiecare camera si am incercat sa inteleg cam care a fost ideea sistemului prezentat, cel putin pentru mine, unele pareau ciudate la prima vedere.

Toti si-au prezentat lucrarile, micile povesti despre cum au ajuns la acel setup, si nici unul nu a pretins ca  a lui e cea mai "adevarata".

Revenind la acele panouri magneplanar, constructorul avut primul impact cu acest tip de "difuzoare" in urma cu vreo 15 ani, cand a reparat o pereche pentru un prieten de-al sau. Curozitatea a fost maxima, si grupul lui de prieteni a adunat o sita de tantari, o folie de polietilena, o sarma de aluminiu si 4 magneti de la niste difuzoare . Acest setup a scos primele sunete, la un volum tare redus. Dupa aceea a urmat multa munca si .. dupa multi ani rezultatul a fost vazut si auzit azi. 

Am mai aflat tot de la el, ca difuzoarele magneplanar sunt total diferite de cele electrostatice : au sensibilitate mai mare si o banda de frecventa mai larga , precum si panelurile sunt mult mai mici. Cele din pozele de mai sunt sunt cu 3 cai. Voi incerca sa caut si niste poze cu 3 cai electrostatice (ESL) pentru comparatie. Pretul pentru o pereche este cam acelasi 3000-4000 eur in functie de pusculita si preferinte.

Langa era o firma de entuziasi "luxfon" si aveau un 300B SE si difuzoare de banda larga Sonido in niste horn-uri. Aici in sfarsit am aflat cum cum pot cumpara niste difuzoare Sonido, si alte mici amanunte legate de ele. Poza am uitat sa fac sau la ora aceasta nu o gasesc :(

UN alt stand care nu l-am vazut in pozele de mai sus, a fost cel al domnului care vindea o gramada de condensatori si lampi sovietice. Anul trecut a socat o alta expozitie pe care am vizitat-o, cu un setup asemanator, dar acolo avea "doar" amplificatorul de casti si o pereche de casti manufacturate din niste difuzoare. Azi a adus un amplificator si pentru boxe si boxele de mai jos (facute si acestea in ultima clipa) + o pereke de AKG 701.

Cine a avut curiozitatea sa le asculte a fost placut surprins de ce poate sa faca un sitem facut din cativa banuti 

IMG_20180616_095835.thumb.jpg.c316f0b8119dab620f84b038a022a219.jpgIMG_20180616_095843.thumb.jpg.ef5771cf9e797e650cb5c2e6ea6a0f1c.jpg

Si ca sa nu mai lungesc povestea, voi prezenta o alta camera, unde un alt constructor si-a prezentat lucrarile: sursa un raspberry  pi urmat de un digi fi - DAC Ad1865 cu IV trafo diy, dezvoltat dupa un proiect audio note, si niste amplificatoare PP  cu 6L6 .

Prezentarea detailata a amplificatoarelor o sa le fac intr-un alt topic, dedicat acestui constructor. Sa vina poza:

IMG_20180616_113045.thumb.jpg.d360fba0e5987735048df40d88b15bbd.jpg

Legat de camera colegilor de forum,  pacate eu sunt familiarizat doar cu munca userului Toader,  nu vreau sa prezint lucruri neadevarate sau eronate, de aceea cred ca ar trebui detailate de catre cei ce le cunosc mai bine. 

Apropo de useri, imi pare bine ca ne-am vazut si am schimbat cate o vorba. Sper ca nu am suparat/ignorat pe nimeni. Nu am avut aceasta intentie.

Legat de sunet, cred ca fiecare camera/ expozant a fost la inaltime si nimeni nu are dece sa-i fie rusine. A fost sunet pentru toate gusturile si buzunarele.

Din punctul meu de vedere organizarea a fost excelenta.

Si... a mai fost ceva, de departe cel mai apreciat aplificator ne-audio, a fost ... da, ati ghicit, al meu (15 ani, 45 grade, 2000 ml) ... si asta pe bune  

Va mai urma...

Link spre comentariu

Din relatarile noastre nu va puteti forma o idee?

Incep cu sistemul compus din incintele TL echipate cu difuri Tannoy care vad ca se discuta intens.Ceva detalii relatate de constructor referitor la incinta: diametrul tubului identic cu difuzor 16cm, linia TL acordat pe sfert de perioada iesire pe HORN EXPONENTIAL !! Cam 6 luni a lucrat pe teste, a consumat cam 50m de tuburi pana a obtinut varianta prezenta.A testat o varianta si cu perioada intreaga dar lungimea era exagerat de mare-dar si bassul inimaginabil.Nu a divulgat frecventa de calcul a perioadei lamda.Tubul din fata sub difuzor are iesirea inchisa, lungime acestei parti este esentiala.

La pasajele muzicale de bass miscarea membranei nu era exagerat de mare, zic eu , 2-3 mm si nici la iesirea din spate nu sufla vantul ca la un port de BR, datorita maririi sectiunii de iesire exponential- dar bassul era incredibil.Adevarat ca si piesa muzicala ascultata era de asa maniera aleasa.

Ampliful utilizat aici era un hibrid parca de 20W cu finai NPN alimentare simetrica.Ca o parere personala- in acord cu Popa Marius- ca aceste incinte ar fi sunat mai domol cu finale tuburi...parca suna cumva ,,intepat" dar este o parere subiectiva.

Acma vad ca nu mai pot atasa poze direct, desi le am micite la 600 pix. Max total size 0,98MB.

Link spre comentariu
Vizitator extracascaval
5 hours ago, vaska2222 said:

poate ne  trimite  cineva si  ceva link-uri cu filmari  facute  de maghiari  sa ne facem  o  idee  ....

Se poate face zoom pentru a se vedea mai mare!

Oare ungurii astia pe ce forumuri or umbla(unii dintre ei)!?:85

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări