Bercu Giuliano Postat Septembrie 21, 2019 Partajează Postat Septembrie 21, 2019 Acum 46 minute, validae a spus: @mac01.....mă îndoiesc de faptul că jetul sub presiune lucrează chiar ,,fără atingere,, şi pot spune că face la fel de rău ca şi o periere pe uscat, fiindcă apa împreună cu particulele abrazive deja existente pe caroserie e la fel de abrazivă, lucru accentuat de presiunea imensă cu care e lansată de ancie.De aceea procedura corectă de spălare presupune o înmuiere uşoară a mizeriei, cu un burete moale şi apoi clătirea cu apă.Dar face fiecare cum consideră.... la distanta recomandata de spalare cu lancea(care depende de presiune,duza)40-50cm ingeneral,lacul de deasupra vopselei nu este afectat...pune mana sub jet si-ti dai seama ca este o ceata cu mult aer,asta numai daca se respecta presiunea si duza...pentru curatare cu tot cu lac si vopsea se foloseste lance cu duza turbionara(scumpa) si presiune de 230-250 bari(taie carnea pe porc) Link spre comentariu
david321 Postat Aprilie 13, 2020 Partajează Postat Aprilie 13, 2020 (editat) Spălarea nu este absolut deloc un moft, una este sa ai pasajele roților curate alta este sa stea umezeala și noroiul săptămâni întregi în sezonul rece pe sub aripi, nu mai vorbesc de sarea care se arunca pe drumuri iarna, noroc ca nu prea mai ninge....... Deasemenea, d ecaye ori vedeți un găinat pe mașină, este foarte indicat sa îl îndepărtați urgent, pt cine nu știe, este foarte acid și ataca vopseaua, în special la mașinile mai vechi, și la cât costa la noi vopsitul unui element, nu mai zic de un vopsit total..... Editat Aprilie 13, 2020 de david321 Link spre comentariu
DjOhms Postat Decembrie 24, 2020 Partajează Postat Decembrie 24, 2020 (editat) Spalarea ca spalarea, are beneficiile ei.. dar o masina veche careia lacul ii este zgaraiat merita un polish care nu trebuie sa fie facut decat RAR, pentru ca acesta nu face decat ca un strat foarte subtire din lac sa fie inlaturat, practic doar o buna parte din lacul zgaraiat este eliminat prin polish.. (se face rar pentru ca, cu fiecare polish aplicat stratul de lac se subtiaza pana se ajunge la vopsea care nu mai protezeaza nimic!) Apoi urmeaza procesul care ar trebui facut regulat: PROTEJAREA lacului este un fapt care isi are utilitatea lui, pentru ca aceasta tine departe apa, mai exact "piatra", oxizii din ea sa adere la lacul masinii dupa uscare naturala si apoi alti oxidanti.. Eu folosesc Klasse High Gloss Sealant; e facut de nemti de foarte mult timp. Foarte apreciat de polisherii care recunosc un produs de calitate si cu, care se lucreaza relativ usor cu satisfactii de durata. Si nu e nici scump. Un bidon de 500ml tine foarte mult pentru ca trebuie folosit, intins pe masina foarte, foarte bine; la temperatura mica (sub 15 grade daca nu ma insel, pentru ca se evapora relativ repede) preferabil cu masina de lustruit.. Aplicarea cu mana, de fapt un burete neasbsorbant si ne abraziv trebuie facuta cu multa sarguinta.. Este garantat ca cel putin o luna sau chiar doua apa de ploaie sa alunece foarte usor de pe vopsea si ca atare alte mizerii nu adera cu usurinta la acest strat protector (de ceara sintetica.. polimeri, ceva de genul asta..) vrem buna. In general nu este recomandabila folosirea altor detergenti lichizi.. de bucatarie tocmai pentru ca acestia fac ca lacul masinii sa fie foarte propice aderari prafului si apei neavand un ph neutru.. iar aplicarii unei solutii bune cu, ceara, care evident neaplicat corespunzator, adica bine (!) Va face ca vopsea sa trimita reflexii ..ciudate in cazul vopselelor cu pretentii: negru, verde, rosu, alb... Stiu toate astea dupa muulte ore de youtube in care am incercat sa ma lamuresc si selectez din tot ce spun ei, xe merita retinut si ce isi gaseste aplicare masinilor din dotare, in functie de cat timp am eu pentru ele.. Editat Decembrie 24, 2020 de DjOhms Completarea ideii Link spre comentariu
daniels Postat Ianuarie 22, 2022 Partajează Postat Ianuarie 22, 2022 Daca curatati greu insectele care se fac afis in partea din fata a masinii inmuiatile intai cu lapte gras . Link spre comentariu
daniels Postat Martie 30, 2022 Partajează Postat Martie 30, 2022 Poza am facut-o eu azi. In zona nu este nici o spalatorie, tipul a stat 15-20 min sa-si astepte nevasta si a spalat cauciucurile cu spuma. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum